02 / 05 / 2024

Çerikli cami restorasyonu

Çerikli cami restorasyonu

Kırıkkale'nin Delice ilçesinin Çerikli kasabasındaki 300 yıllık cami restorasyon bekliyor. Cami 2010 yılında Kültür Bakanlığı tarafından tescillenmiş ve sit alanı olarak ilan edilmişti.

Yalova'daki Gazi Minareli Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Üzerinde taşıdığı kurşun ve top mermileri izleriyle Yunan işgalinin acılarını yansıtan Yalova Güneyköy'deki tarihi cami, restorasyondan sonra tekrar ibadete açıldı.

Ordu Gülyalı Merkez Cami açıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Ordu Gülyalı Merkez Cami hizmete açıldı

Aydın'daki Ahmet Gazi Cami restorasyonu tam gaz!

Aydın Çine'de bulunan Ahmet Gazi Camisi'nde restorasyon çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

Çorum Kellegöz Cami restorasyonu tam gaz! 

Çorum’daki vakıf eserleri arasında yer alan Kellegöz Cami’ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor. 

Şanlıurfa Döşeme Cami restorasyonu tam gaz! 

Şanlıurfa’da Döşeme Camisi’nde 2015’ten bu yana süren restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. Caminin dış cephe restorasyonu bitti. Caminin çevre düzenlemesi de önümüzdeki günlerde tamamlanacak. 

Kocaeli Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi’ndeki Osmanlı’nın kuruluş dönemine ait 700 yıllık tarihi Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı.

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

Vakıflar Genel Müdürlüğünün restorasyonları ders konusu oldu!

Yurt içinde ve yurt dışında pek çok restorasyon yapan Vakıflar Genel Müdürlüğünün Makedonya Haydar Kadı Cami restorasyonu, bu ülkedeki bir üniversitede ders olarak okutuluyor.

Zeyrek Cami'nde restorasyon çalışmaları tamamlanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a restorasyonu tamamlanma noktasına gelen Molla Zeyrek Cami’ni gezdirdi.

Kırıkkale Delice'deki 300 yıllık cami restorasyon bekliyor!

Kırıkkale'nin Delice ilçesinin Çerikli kasabasındaki 300 yıllık cami restorasyon bekliyor. Cami 2010 yılında Kültür Bakanlığı tarafından tescillenmiş ve sit alanı olarak ilan edilmişti.

Katran Camii restorasyonu tamamlandı!

Kilis’te, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Katran (Alacacı) Cami’nin restorasyonu tamamlanarak, ibadete açıldı.

Sultanahmet Camii'nde minare restorasyonu tamamlandı!

400 yıllık tarihi Sultanahmet Camii'nin minare restorasyonu tamamlandı. Minaresindeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taş sökülerek laboratuvar çalışmaları sonucunda yeniden örüldü. Sökülerek yeniden örülen cami havadan görüntülendi.

Çorum'daki Ulu Cami ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonu tamamlanan, geçmişi 18'inci yüzyıla dayanan Ulu Cami, yeniden ibadete açılıyor.

Çerikli cami restorasyonu Haberi

Çerikli cami restorasyonu
Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Çerikli kasabası sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 300 yıllık cami devletin korumasını bekliyor. 


2010 yılında Kültür Bakanlığı tarafından tescillenen ve sit alanı olarak ilan edilen caminin restorasyonu Kültür Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Çerikli Belediyesi arasında yapılan yazışmalarda kaldı. Kurumların 2010 yılında gerçekleştirdikleri yazışmalardan öteye gitmemeleri tarihi camiyi yıkılmanın eşiğine getirirken kasaba sakinleri bu durumdan son derece rahatsız olduklarını söyledi. 


Yerleşkesi içerisinde bir de tarihi mezarlık barındıran cami için kasaba sakinleri atalarının ibadet ettikleri caminin bir an önce restore edilmesini...