04 / 07 / 2024

çeşme düzenlemesi

çeşme düzenlemesi

Bütünşehir Yasası ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisine giren turizm cenneti konumundaki Çeşme'de kritik bir düzenleme ye gidildi.

Son dakika! Otomobilde ÖTV ve matrah düzenlemesi için yeni adım! Matrah düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek? 

Son birkaç haftadır, özellikle sosyal medyada otomobilde ÖTV indirimi geleceği ile ilgili haberler gündemde bomba etkisi yarattı. Peki matrah düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte ayrıntılar...

Uşak Eşme Hükümet Konağı ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uşak ili, Eşme Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Çeşme Milli Emlak Müdürlüğü'nden 17.6 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çeşme Milli Emlak Müdürlüğü, Alaçatı ve Reisdere'de bulunan 2 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin ihalesi 17 milyon 671 bin TL olarak belirlendi. 

Çeşme’de kentsel dönüşüme gidilecek çok sayıda yapı stoku var!

İzmir Seferihisar'da meydana gelen deprem Çeşme'de de hissedildi. İzmir'in bir çok ilçesinde olduğu gibi Çeşme’de acilen kentsel dönüşüme gidilmesi gereken çok sayıda yapı stoku var.

Gaziantep'e imar düzenlemesi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mahalle ziyaretleri kapsamında Şehitkamil'e bağlı Seyrantepe Mahallesi’ne gitti. Mahallede yer alan taş ocağı olarak kullanılan mağaraların yıkılarak imar düzenlemesi yapılacağını da müjdeledi.

Çeşme'deki riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar mecliste!

İzmir'in Çeşme ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dap Çekmeköy ve Dap Çeşme'de ön talep dönemi başlıyor!

8–10 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenecek Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı Dap Yapı için bir ilke de ev sahipliği yapacak. Proje çalışmaları devam eden Dap Nişantaşı, Dap Çekmeköy ve Dap Çeşme için ilk kez fuarda ön talep alınacak...

İnşaatta KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi!

Kat karşılığı inşaatlarda arsa sahiplerinin ödediği KDV oranını daraltan Kanun yürürlüğe girdi. KDV düzenlemesi bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

TOKİ Muğla Menteşe projesinde sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ tarafından Muğla Menteşe Emirbeyazıt'ta hayata geçirilen 1106 konutluk projede 948 konut için sözleşme dönemi başlıyor.

Çeşme'de imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumu düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Ankara Üniversitesi tarafından Çeşme'de imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumu düzenlendi.

İzmir Cennetçeşme'de rantsal dönüşümle mücadele ediliyor!

Kentsel dönüşüm kıskacındaki İzmir Cennetçeşme halkı, başkanlık sistemiyle rantsal dönüşüme karşı yasal yollarla mücadelenin önünün de kapatılacağını vurguladı.

Cennetçeşme ve Limontepe dönüşümünde kritik dönemeç!

Karabağlar Cennetçeşme ve Limontepe semtinde yaşanan kriz dinmek bilmiyor. Bakanlık dönüşüm faaliyetleri için nihai kararını verdi.

Meşe Geri Dönüşüm Nakliyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meşe Geri Dönüşüm Nakliyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Ahmet Akmeşe imzasıyla kuruldu.

çeşme düzenlemesi Haberi

çeşme düzenlemesi

Anıtlar Kurulu'ndan nihai onayı alan Çeşme Kalesi ve merkezdeki SİT alanlarını kapsayan koruma amaçlı imar planları askıya çıktı. Çeşme Kalesi, kilise, kervansaray gibi çok sayıda tarihi ve kültürel değerin olduğu alanda bundan sonra geleneksel dokunun yapısını bozacak kaçak yapılaşmaya geçit verilmeyecek.


Sahip olduğu turizm potansiyeli ile Yarımada'nın en önemli merkezi konumunda bulunan Çeşme'yi yakından ilgilendiren koruma planlarıyla ilgili hazırlıklar tamamlandı. Binlerce yıllık geçmişe sahip ilçede mevcut tarihi dokunun korunması amacıyla özel önlemlere giden İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel, doğal ve tarihi SİT alanlarının da dahil olduğu 26,8 hektarlık alanı kapsayan özel plan hazırladı.


TARİHİ KALE VE ÇEVRESİNE ÖZEL PLAN

Çeşme'de kaçak yapılaşma çilesinin önüne geçecek imar planlarıyla ilgili süreç nihayet tamamlandı. Özellikle ilçenin ekonomik hayatına büyük bir canlılık getiren yat limanının hizmete girmesi...