22 / 05 / 2024

çeşme kale koruma alanı imar planı

çeşme kale koruma alanı imar planı

İzmir Çeşme İlçesi, Merkez Kentsel Sit Etkileme Geçiş ve Kale Koruma Alanı NİP-3699 plan işlem nolu Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı 21 Ağustos'ta askıdan inecek...

Zeytinburnu Kazlıçeşme 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Zeytinburnu ilçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 3339 ada, 21 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Kazlıçeşme 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 392 pafta 1629 ada 36 parsel ve bir kısım Park Alanına ilişkin Sur Tecrit Bandı Yenileme Alanı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Değ. ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Mehmet Nuri Ersoy'dan son dakika Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi kapsamındaki hedef yatak kapasitesinin, koruma talepleri sebebiyle 100 binden 55 bine indirildiğini dile getirdi. 

Çeşme’de sit alanında usulsüz yapılan yapılar için yıkım kararı!

Acun Ilıcalı ve futbolcu Mesut Özil’in ultra lüks villalarının da bulunduğu Çeşme Alaçatı’da Veryeriler İnşaat tarafından inşa edilen gayrimenkul projesine ilişkin İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan dikkat çeken bir karar çıktı.

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi Projesi’nde kamulaştırmadan vazgeçildi!

Çeşme Projesi kapsamında planlanan kamulaştırmalardan vazgeçildi. Kamulaştırmayla ilgili olan 2054 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı yürürlükten kaldırıldı.

Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi!

Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi. Urla Zeytineli’ndeki karaya yakın bazı küçük adalar da bölge içerisine alındı. Bazı parseller ise  çıkarıldı. 

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma Bölgesi sınırları yeniden belirlendi!

İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları yeniden belirlendi.

Alaçatı'da imar planları ile tarihi evler koruma altına alınıyor!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ‘Alaçatı ve Çeşme Kale Koruma İmar Planları’ ile tarihi evlerin koruma altına alınmasına öncülük ediyor. 

Çeşme'de RES için yapılan imar planları iptal!

Çeşme'de, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için yapılan koruma amaçlı imar planları, Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından bozuldu. 

Çeşme Şifne Yat Limanı imar planı askıda!

İzmir Çeşme İlçesi, “Şifne Yat Limanı” na ilişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Çeşme'deki tarihi bina restoresinde yıkılma tehlikesi!

İzmir'in Çeşme ilçesindeki asırlık tarihi bir bina, yıkılmaması için demirlerle koruma altına alındı. Binanın cumbalı bölümlerine demir destekler yerleştirilerek çökmesine engel olundu.

Çeşme Merkez imar planı değişikliği askıda!

İzmir Çeşme İlçesi, Merkez Kentsel Sit Etkileme Geçiş ve Kale Koruma Alanı NİP-3699 plan işlem nolu Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı 21 Ağustos'ta askıdan inecek...

Çeşme'de kaçak yapılara koruma planı!

Çeşme Kalesi, kilise, kervansaray gibi çok sayıda tarihi ve kültürel değerin olduğu alanda bundan sonra geleneksel dokunun yapısını bozacak kaçak yapılaşmaya geçit verilmeyecek.

çeşme kale koruma alanı imar planı Haberi

çeşme kale koruma alanı imar planı


İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çeşme İlçesi, Merkez Kentsel Sit Etkileme Geçiş ve Kale Koruma Alanı NİP-3699 plan işlem nolu Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı 23 Temmuz 2015 tarihinde askıya çıktı. İmar planı 21 Ağustos 2015 tarihinde askıdan inecek.



İmar planı için...