29 / 04 / 2024

çeşme mimari yapısı

çeşme mimari yapısı

Eğer Başbakanlık, uyarı, itiraz ve yargı sürecine karşın TOKİ projesini hayata geçirirse, Türkiye’nin gözde turizm merkezi Çeşme ağır darbe alacak. İlçenin karakteristik mimari yapısı bozulacak.

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

Kadıköy Söğütlüçeşme'de yapılması planlanan AVM-Gar projesi TBMM gündeminde!

İstanbul Söğütlüçeşme'de yapılması planlanan AVM-Gar projesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, konuyu Meclis'e taşıdı. 

Doğa Sigorta Kazlıçeşme'de kampüs kuracak!

2009 yılında Plato Meslek Yüksekokulu ile eğitim sektörüne atılan Doğa Sigorta Kazlıçeşme'de yeni kampüs çalışmaları için düğmeye bastı.

7800 Çeşme satışta! 560 bin dolardan başlayan fiyatlarla!

Çeşme'de mimari tasarımıyla sürdürülebilirliği ön plana çıkaran 7800 Çeşme projesinde konutlar 560 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışta...

İzmir-Çeşme Otoyolu'ndaki ekolojik köprünün yapımı tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıtrafından İzmir-Çeşme Otoyolunda hayata geçirilen ekolojik köprünün yapımı tamamlandı.

Şerdil Dara Odabaşı: Söğütlüçeşme’nin parka çevrilmesini teklif edeceğim!

İstanbul’dan Ankara’ya giden Yüksek Hızlı Tren’in kalkış istasyonu olan Söğütlüçeşme istasyonunun içinde sosyal donatı ve ticaret alanları olan bir tren garına dönüştürülme projesine ilişkin tepkiler devam ediyor...

Söğütlüçeşme'deki AVM Gar projesine tepki!

Kadıköy Söğütlüçeşme’de AVM yapılmak istenmesine tepki gösteren Kadıköy halkı, “Yaşam alanlarımızın bir avuç sermayedara peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Mehmet Nuri Ersoy’dan Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi- Çeşme Projesi ile ilgili olarak "Elde edilecek gelirin büyük kısmını Çeşme projesinin altyapısında sonra da Ege Bölgesi’nin altyapısında kullanacağız" diye konuştu.

Söğütlüçeşme AVM Gar projesinde inşaat alanı arttı, kira bedeli aynı kaldı!

İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olan Kadıköy Söğütlüçeşme’deki TCDD arazisine yapılması planlanan tartışmalı AVM’nin arkasında rant olduğu ileri sürüldü. İddialara göre, TCDD alana pazar kurdursaydı bile bugün en az aylık 4 milyon TL kazancı olacaktı şimdi ise aylık 160 bin TL alacak...

Söğütlüçeşme'de yapılacak 'AVM Gar' projesinin maliyeti 193 milyon 794 bin TL!

TCDD’nin İstanbul’daki Söğütlüçeşme’ye yaptıracağı “AVM Gar”ın projesi ortaya çıktı. AVM, 25 yıl boyunca inşaatı yapan şirket tarafından işletilecek ve şirket, açılış öncesi aylık sadece 32 bin TL, sonrasında da 161 bin TL kira ödeyecek...

Şerdil Dara Odabaşı: Söğütlüçeşme YHT Garı projesine yine itiraz edeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kadıköy’deki “Söğütlüçeşme Yüksek Hızlı Tren Garı” projesi planları için İstanbul 13. İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararını üst mahkeme kaldırdı...

Çeşme ve Urla kıyılarına golf sahası mı yapılacak?

İzmir Çeşme ve Urla'daki 511 arazi ile ilgili acele kamulaştırma kararı alınmıştı. SİT ve kıyı alanları kamulaştırılırken, mera ve tarım arazileri ise golf sahası olacak.

Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi!

Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi. Urla Zeytineli’ndeki karaya yakın bazı küçük adalar da bölge içerisine alındı. Bazı parseller ise  çıkarıldı. 

çeşme mimari yapısı Haberi

çeşme mimari yapısı

Eğer Başbakanlık, uyarı, itiraz ve yargı sürecine karşın TOKİ projesini hayata geçirirse, Türkiye’nin gözde turizm merkezi Çeşme ağır darbe alacak. İlçenin karakteristik mimari yapısı bozulacak.

İzmir Çeşme, doğal güzellikleri ile adeta bir cennet… Bu özellikleri her yıl yüzbinlerce turisti Çeşme’ye çekiyor. Fakat AKP iktidarı’nın yeni bir girişimi, Çeşme’yi sevenleri kara kara düşündürüyor.


ART ARDA DAVALAR AÇILDI, AMA DURMADI

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Reisdere mevkiindeki Hazine arazisine konut projesi hazırladı. 1153 konut yapma amacı ile oluşturulan projenin birinci etabında 550 adet konut, 1 adet 600 kişilik cami, 2 büfe, 1 ilkokul, 1 lise, ikinci etapta ise 603 konut, 4 büfe, 1 adet 600 kişilik cami, 1 ilkokul, 1 lise yapılması planlandı. Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın talimatı ile harekete geçen TOKİ, bu projesi hakkında yerel yönetime,...