05 / 05 / 2024

Çeşme riskli alan

Çeşme riskli alan

İzmir'in Çeşme ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’deki 12 hektarlık alanın imar planlarını, Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşıdı.

Kazlıçeşme 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 392 pafta 1629 ada 36 parsel ve bir kısım Park Alanına ilişkin Sur Tecrit Bandı Yenileme Alanı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Değ. ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Akfen GYO'dan Söğütlüçeşme projesi açıklaması!

Akfen GYO, geçtiğimiz günlerde basında yer alan, iştirakleri Fıratcan İnşaat çatısında hayata geçirilecek olan Söğütlüçeşme Projesi çerçevesinde AVM inşa edileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu. 

Çeşme'de 21.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Çeşme İcra Dairesi, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Çiftlik Mahallesi, 6207 ada 2 parselde yer alan arsayı 21 milyon 133 bin 200 TL'ye icradan satıyor...

Swissotel Residences Çeşme lüks ve konforu yaşama dahil ediyor!

Çeşme'de yer alan Swissotel Residences Çeşme projesinde teslimler 2022 yılında gerçekleştirilecek.

Çeşme'de 10 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı, İzmir Çeşme'de yer alan arsayı 10 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

Swissotel Residences Çeşme'de teslimler 2022'de!

Swissotel Residences Çeşme'de konut teslimlerinin 2022'de yapılması planlanıyor. Projede yer alan dairelerin fiyatları 563 bin Euro ile 10 milyon Euro arasında değişiyor.

Kuruçeşme'de 274.8 milyon TL'ye icradan satılık yalı!

T.C. İstanbul 12. Satış Memurluğu, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Kuruçeşme Mahallesi, 169 ada 4 parselde yer alan yalıyı 274 milyon 784 bin 571 TL'ye satıyor...

Çeşme’de sit alanında usulsüz yapılan yapılar için yıkım kararı!

Acun Ilıcalı ve futbolcu Mesut Özil’in ultra lüks villalarının da bulunduğu Çeşme Alaçatı’da Veryeriler İnşaat tarafından inşa edilen gayrimenkul projesine ilişkin İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan dikkat çeken bir karar çıktı.

Bodrum ve Çeşme'de ortalama konut fiyatı 2 milyon TL'ye çıktı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla yazlık bölgelere talep arttı. Gözde tatil bölgeleri arasında yer alan Bodrum ve Çeşme'de ortalama konut fiyatı 2 milyon TL'ye yükseldi.

Çeşme Alaçatı'da 12.1 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı, İzmir Çeşme Alaçatı'da yer alan 3 adet arsayı 12 milyon 150 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Eda Taşpınar Çeşme'deki evini satışa çıkardı!

Sosyetik güzel Eda Taşpınar, İzmir Çeşme'de yer alan evini 19 milyon 800 bin TL'ye satışa çıkardı.

Çeşme'de 12.1 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Çeşme Belediye Başkanlığı, İzmir Çeşme'de yer alan 3 adet arsayı 12 milyon 150 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Çeşme riskli alan Haberi

Çeşme riskli alan

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir'in Çeşme ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerlere ve dönüştürülen alanlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Polat, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın soruları:
1- İzmir ili Çeşme ilçesinde zemin yapısı kapsamında can ve mal kaybına sebep olabilecek unsurlardan dolayı riskli alan ilan edilmesi talebinde bulunulmuş mudur? Bulunulduysa buralar nerelerdir?
2- İzmir ili Çeşme ilçesinde üzerindeki yapılaşma kapsamında can ve mal kaybına sebep olabilecek yapısal unsurları barındıran yapıları içerdiği gerekçesiyle riskli alan ilan edilmesi talebinde bulunulmuş mudur? Bulunulduysa buralar nelerdir?
3- Bakanlığınızca İzmir ili Çeşme ilçesinde kaç tane bağımsız birim dönüştürülmüştür?
4- Bakanlığınızca İzmir ili Çeşme ilçesinde kaç tane ''Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'' çerçevesinde...