02 / 05 / 2024

ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel

ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel

Çeşme Altınkum'da planların iptal edilmesi bölgede yatırım yapmayı planlayan firmaların da beklemeye geçmesine neden oldu. Ege Turistik İşletmeler Başkanı Mehmet İşler, "Alınan bu karar en az 100 milyon doları uçurdu" dedi.

'Ben belediye başkanı olsam' diyen Naci Görür Gaziantep'i işaret etti! O fay hattında stres yüklendi...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  Gaziantep'e yakın olan fay hattının stres yüklendiğine vurgu yaparak ''Ben bir belediye başkanı olsam önce Gaziantep’in mikro bölgeleme çalışmasını yaparım" ifadelerini kullandı. 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Kurul başkanı ve üyelerine yapılan konut yardımına Sayıştay denetimi!

Sayıştay Başkanlığı bir üst kurulda yaptığı denetimde Kurul Başkanı ve üyelere gerçekleşen konut tahsis katkısı tutarlarının kamu zararı olduğuna karar verdi. Yeni Şafak gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Ünlü ise bu konuyu ele alan bir yazı paylaştı. İşte detaylar...

Deprem bölgesindeki 11 ilde KOSGEB'e destek başvurusu 45 bine ulaştı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu yaptığı açıklamada 6 Şubat tarihindeki depremlerin etkilediği 11 şehirde KOBİ'ler için sunulan desteğe başvurunun 45 bine ulaştığını kaydetti.

Bayram Tekçe Kimdir? GİGDER Başkanı Bayram Tekçe nereli, kaç yaşında?

Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği'nin yeni başkanı uzun senelerdir dernekte Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan Bayram Tekçe oldu. Peki Bayram Tekçe Kimdir? GİGDER Başkanı Bayram Tekçe nereli, kaç yaşında, hangi okullardan mezun oldu?

GİGDER’in yeni başkanı Bayram Tekçe oldu!

Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği (GİGDER), gerçekleştirdiği 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeni Yönetim Kurulu Başkanı’nı da belirledi. GİGDER’in yeni başkanı uzun senelerdir dernekte Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan Bayram Tekçe oldu.

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Türk Lirası'ndan sıfır atılacak mı? Merkez Bankası Başkanı ilk kez açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda verdiği sunum sonrasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

ASO Başkanı Ardıç’tan dikkat çeken iş gücü açığı uyarısı! ‘Bu problem bir an önce ele alınmalı’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, sanayinin neredeyse bütün sektörlerinde iş gücü açığının gün geçtikçe artığını söyledi. Ardıkç, "Bu problemin bir an önce ele alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde üretimi istediğimiz seviyelerde artırmamız ve geliştirmemiz mümkün olmayacak” diye konuştu.

MUSİAD Başkanı'ndan dolar açıklaması: Yıl sonunda 30 TL'yi aşacak!

Seçimlerin ardından yükselişe geçen dolar kuru ile ilgili Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı önemli açıklamalarsa bulundu.

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

2023 TOKİ sosyal konutlarda KDV indirimi! TOKİ Başkanı resmen peş peşe duyurdu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülke tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihalenin tamamlandığını ve sosyal konutta KDV indirimi yaparak oranı yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını duyurdu.

Üniversite öğrenciler dikkat! Okullar açılıyor mu, yüz yüze eğitime geçiliyor mu? YÖK Başkanı Özvar açıkladı!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 3 Nisan'dan itibaren isteyen öğrencilere, devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini duyurdu.

ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel Haberi

ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel

İZMİR Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm 2013 yılında 223 hektar kapsayan Altınkum Turizm Merkezi'nin 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu'nun izmir l'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi tepkiye neden oldu. Bölgedeki planların iptal edilmesinin yatırımcının Çeşme'den vazgeçmesine neden olacağını vurgulayan iş dünyası ve turizm sektörü verilen kararı eleştirdi. 


Çeşme Altınkum Turizm Merkezi imar planı iptal edildi!



ÇÖZÜM BULUNMALI

ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir'de yaşanan ve kronik hale gelen iptal davalarına bir çözüm bulunması gerektiğini; mevcut durumun özellikle yabancı yatırımcıyı korkuttuğunu söyledi. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel ise, yatırımcının zor durumda kalacağını vurgulayarak, "Altınkum bir çareydi ama planlar yine iptal edildi" dedi. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı ve Çeşme aşığı Kemal Çolakoğlu ise, "Çeşme için verilen bu kararla...