28 / 04 / 2024

çevre bakanlığı otopark sorunu

çevre bakanlığı otopark sorunu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta büyükşehirler olmak üzere otopark konusunda yaşanan ciddi problemlerin tespit edilmesi ve bunlara çözüm üretilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık bu konuda bir çalışma düzenleyecek.

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 11 ildeki afet çalışmalarının her sürecinin adım adım takip edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Yapı Denetiminde Yeni Düzenleme: İhmal Eden Kuruluşlara 3 Aya Kadar İş Yasağı!

Yapı denetiminde yeni düzenleme: İhmal eden kuruluşlar 3 ay boyunca yeni iş alamayacak. Çevre Bakanlığı tarafından getirilen sıkı tedbirlerle yapı denetiminde kalite ve güven artırılacak.

Çevre Bakanlığı ve THY'den son dakika personel alımı müjdesi! Yüzlerce personel alınacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesinde çalışan personel sayılarını arttırmak için personel alımı yapılacağını duyurdu.

İzmir Karaburun'da 190 yıllık cami için yıkım kararı!

Diyanet, İzmir’deki camiyi ibadete kapattı. Çevre Bakanlığı yıkım kararı verdi. CHP’li belediye caminin yıkılmaması için harekete geçti. 

Otopark Yönetmeliği resmen ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihinin 3 ay ertelendiğini duyurdu.

Riskli bina nereye şikayet edilir?

Çevre Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen ‘Riskli Alan’ genelgesi kapsamında riskli binalar 3 ay içinde şikayet edilecek. Peki riskli bina nereye şikayet edilir? İşte tüm merak edilenler...

İzmir Bayraklı Belediyesi çürük yapıları 10 yıl önce raporladı!

Deprem incelemesi için İzmir’e CHP’li Seyit Torun, “Belediyeler İzmir’de 11 binin üzerinde binayı denetlemiş. Bayraklı Belediyesi, yıkılan 3 bina dahil, Bayraklı’da 208 çürük bina tespit edip Çevre Bakanlığı’na bildirmiş. Neden gereği yapılmadı” dedi...

Otopark Yönetmeliği resmen ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihinin 6 ay ertelendiğini duyurdu.

Yalova'da Atatürk'ün köşkünün olduğu arazi millet bahçesi oluyor!

Atatürk’ün Türk milletine bağışladığı Yalova’daki çiftlik Millet Bahçesi oluyor. İçinde Atatürk'ün köşkünün de yer aldığı arazi, Çevre Bakanlığı tarafından TOKİ’ye tahsis edildi...

İzmit Cedit Mahallesi'ni bakanlık dönüştürecek!

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre Bakanlığında toplantıya katılan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, dönüşüm projesinin yapımı için Çevre Bakanlığı ile prensip anlaşmasına vardı.

Otopark Yönetmeliği ertelendi mi 2020?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Otopark Yönetmeliği'nin ertelendiğini duyurdu. Peki Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek? Otopark Yönetmeliği ertelendi mi 2020?

Otopark Yönetmeliği resmen ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihinin 3 ay ertelendiğini duyurdu.

İzmir’de yıkılan Ada ve Göl gazinolarına Valilik'ten inceleme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi çok sayıda gazinonun yıkımını gerçekleştirdi. Çevre Bakanlığı’ndan izin alınmadan yıkıldığını tespit eden İzmir Valiliği yıkımlarla ilgili ön inceleme başlattı.

çevre bakanlığı otopark sorunu Haberi

çevre bakanlığı otopark sorunu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta büyükşehirler olmak üzere otopark konusunda yaşanan ciddi problemlerin tespit edilmesi ve bunlara çözüm üretilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık tarafından bu konu kapsamında yürütülen çalışmaların ilk ayağı olarak 26 Ağustos tarihinde Ankara’da “Tüm Yönleriyle Otopark” konulu bir çalışma düzenleyecek.


Gerçekleştirilecek çalıştaya Belediyeler, İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları ve Üniversitelerden konu ile ilgili katılımcılar katılacak.


Toplantıda, “Bölge Planlarında Otopark”, “Yapı ve Projelerde Otopark Düzenlemeleri”, “Otopark Çözümlerinde Teknolojik Sistemler” ve “Otopark İşletmeciliği” olmak üzere 4 ana başlıkta çalışma grupları oluşturularak ve ilgili kurum ve kuruluşların görüş ve önerileri alınacak.


Çalıştayın sonuçları çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak olan “ Otopark Yönetmeliğinin Revizyonu” çalışmasında yol gösterici olması...