15 / 05 / 2024

Çevre denetimi mevzuatı

Çevre denetimi mevzuatı

Çevre denetimi yönetmeliği,Çevrenin korunması için tesis veya faaliyetin çalışmaya başlamasından sona erdirilmesine kadar olan süreçte çevre denetiminin usul ve esaslarını düzenliyor. İşte çevre denetimi yönetmeliği 2014...

Bakan Özhaseki'den yapı denetimi açıklaması: Mevzuatın dışına çıkılmasına müsaade etmiyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, imar ve inşa faaliyetlerini çok sıkı bir şekilde denetlediklerini vurguladı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği'nde kritik düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile bir kritik düzenleme yapıldı...

Çevre denetçilerine mimar ve mühendis şartı!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Çevre Denetimi Yönetmeliği" kapsamında çevre denetçilerinin üniversitelerin mühendislik, mimarlık, fen fakültelerinden mezun olmasıyla ilgili düzenleme yapıldı.

Çevre Denetimi Yönetmeliği 2021!

Çevre Denetimi Yönetmeliği 2021 bugünkü 31509 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanal İstanbul’da mevzuat tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul projesinin yapımı için ortak mevzuat çalışmasını tamamladı. Taslağa göre çılgın proje, yap- işlet - devret modeli ile gerçekleşecek.

Güvenli bina için yapı denetimi şart!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Elazığ'da meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremde yapı denetimi yapılan hiçbir binanın yıkılmadığını belirtti...

Yapı denetimi artık elektronik ortamda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik düzenlemesi ile yapı denetimi elektronik ortama alındı. Buna göre, özel binaların yapımını denetleyecek yapı denetim kuruluşları Bakanlıkça elektronik ortamda belirlenecek..

Şişli'de asbest denetimi!

Şişli Belediyesi, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi işbirliğiyle Asbest Risk Yönetimi Sempozyumu düzenledi. Sempozyumda, kentsel dönüşümle gündeme gelen asbest denetimi ve yönetimi masaya yatırıldı.

Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projeleri yönetmeliğinde değişiklik!

Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması, Gösterimi, Uygulaması, Denetimi, Müelliflerine İlişkin Usul ve Esaslara Ait Yönetmelikte Değişiklik Dair Yönetmelik 5 Ocak 2017 tarihinde 29939 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kadıköy'deki inşaatlara çevre denetimi!

Kadıköy Belediyesi inşaatların neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü de denetimlere dahil etti.

Bartın'da 278 binada yapı denetimi yapıldı!

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı Yapı Denetim ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürlüğü tarafından, bu yıl 20 Nisan tarihine kadar Bartın'daki binalarda 278 adet yapı denetimi yapıldı.

Mardin’de Yapı Denetimi İstişare toplantısı yapıldı!

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan 14. Yapı Denetimi İstişare Toplantısı’na yapı denetim şirketlerinin denetçileri, proje ve uygulama denetçileri, kontrol elemanları ve yardımcı kontrol elemanları katıldı.

Çevre denetimi mevzuatı Haberi

Çevre denetimi mevzuatı

Çevre denetimi yönetmeliği 2014!

Çevrenin korunması için tesis veya faaliyetin çalışmaya başlamasından sona erdirilmesine kadar olan süreçte çevre denetiminin usul ve esaslarını; denetim yapacak personelin, çevre yönetim birimi/çevre görevlisinin, çevre hizmeti konusunda yetkilendirilmiş firmaların nitelikleri ile yükümlülüklerini düzenleyen Çevre denetimi yönetmeliği, 21 Kasım 2008 tarihinde 27061 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, çevrenin korunması için tesis veya faaliyetin çalışmaya başlamasından sona erdirilmesine kadar olan süreçte çevre denetiminin usul ve esaslarını; denetim yapacak personelin, çevre yönetim birimi/çevre görevlisinin, çevre hizmeti konusunda yetkilendirilmiş firmaların nitelikleri ile yükümlülüklerini düzenlemektir.


Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik;

a) Çevre denetimiyle ilgili iş ve işlemleri, çevre denetim görevlisi niteliklerini, faaliyet veya tesis sahiplerinin yükümlülükleri ile denetimle ilgili birimlerin görev ve yetkilerini,

b) (Mülga:RG-16/8/2011-28027)

c) (Mülga:RG-16/8/2011-28027)

ç) Çevre...