30 / 04 / 2024

Çevre Denetiminin Usul ve Esasları

Çevre Denetiminin Usul ve Esasları

Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe giren yönetmeliklere uygunluğunu kontrol etmek için yapılan çalışmalar "çevre denetimi" faaliyetleri kapsamında yapılıyor. Peki, çevre denetimi nasıl yapılır?

Çevre Denetiminin Usul ve Esasları!

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüklerinin sorumlu olduğu çevre denetiminin usul ve esasları Çevre Denetimi Yönetmeliği kapsamında yer alıyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 8 ildeki arsaları satışa çıkardı!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye'nin birçok ilindeki arsa satılıyor. Açık arttırma usulü ile gerçekleştirilcek satışlar 3 Haziran'da yapılacak.

Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Usul ve Esaslar belirlendi!

Türkiye Çevre Ajansı tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 3 Üncü Maddesi'nin (J) Bendi Kapsamında Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Olarak Yapılacak Mal ve Hizmet Alımlarına Daire Usul ve Esaslar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 1.9 milyar TL'lik lojman satışı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yıl sonuna kadar açık ihale usulüyle satışı gerçekleştirilecek 10 bin lojmandan bedeli toplam 1 milyar 99 milyon 424 bin 39 TL olan 4 bin 413'ünün satışı yapıldı...

Antarktika'da Çevre Koruma Protokolü'nün Uygulanmasına Dair Yönetmelik yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik kapsamında Antarktika Andlaşma Bölgesi'ndeki Türkiye Cumhuriyeti faaliyetlerinin, 2017 yılında kabul edilen Antarktika Andlaşması Çevre Koruma Protokolü'nde belirtilen şartlara uygun yürütülmesine ilişkin usul ve esasları belirlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik bugünkü 31153 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ilişkin usul ve esaslar düzenlendi!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile teşkilatlanmasına ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kamu Yapıları Denetim Hizmetleri Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamu yapılarına ilişkin her türlü yapım işlerine ait denetim hizmetlerinin yürütülmesinde uygulanacak usul ve esaslar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projeleri yönetmeliğinde değişiklik!

Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması, Gösterimi, Uygulaması, Denetimi, Müelliflerine İlişkin Usul ve Esaslara Ait Yönetmelikte Değişiklik Dair Yönetmelik 5 Ocak 2017 tarihinde 29939 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapım ihalesi sonuçlandı!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarlık 2014/ 161965 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi.

Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yapım ihalesi tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarlık 2014/ 54637 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapım ihalesi yapıldı!

MEKANSAL Planlama Gen. Müd. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarlık 2014/ 109453 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden Çankaya Anıttepe'de ihale!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çankaya Anıttepe Mahallesi 5470 ada 3 nolu parseldeki arsa paylarını, anlaşma sağlayan diğer paydaşlara açık arttırma usulü ile satacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2015 yılı yatırım usul ve esasları!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2015 yılı yatırım programında yer alan toplulaştırılmış projelerde alt proje seçimi ve ödenek tahsisine ilişkin usul ve esasların yer aldığı bir duyuru yayımladı...

Çevre Denetiminin Usul ve Esasları Haberi

Çevre Denetiminin Usul ve Esasları

Çevre denetimi nasıl yapılır?

Tesis veya faaliyetlerin çalışmasının Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe giren yönetmeliklere uygunluğunu kontrol etmek için, bu mevzuatın yetkili kıldığı kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon sağlanarak, faaliyetlere ilişkin bilgilerin tarafsız bir şekilde toplanmasını, değerlendirilmesini, rapor haline getirilmesini ve idari yaptırım kararı ile yetkilendirilmiş makama bildirilmesi gibi çalışmalar çevre denetimi kapsamında yapılıyor. Peki çevre denetimi nasıl yapılır?


Çevre denetiminin usul ve esasları

Yetkili birimler

MADDE 20 – (1) Bakanlığın tesis veya faaliyetleri denetlemekle yetkili birimleri, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlükleridir.


(2) 3/3/2005 tarihli ve 5312 sayılı Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale ve Zararların Tazmini Esaslarına Dair Kanuna dayanılarak hazırlanmış olan ve 21/10/2006...