10 / 01 / 2025

çevre izni almama cezası

çevre izni almama cezası

Çevre iznini, Çevre izin ve lisans yönetmeliği listelerinde yer alan işletmeler, faaliyette bulunabilmeleri için, öncelikle geçici faaliyet belgesi almaları gerekiyor. Peki, çevre izni olmadan çalışmanın cezası nedir?

İzmir Karaburun'da yapılaşma izni olmayan meydanda inşaat başladı!

İzmir Karaburun'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni olmadan yapılaşma yapılamayan ilçe meydanında CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan kafe inşaatına başladı...

Mehmet Özhaseki: ÇED kararları inşaat izni değildir!

TBMM Genel Kurulunda, milletvekillerinin sorularını cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ÇED kararlarının inşaat izni olarak sayılmadığını ifade etti.

Merter Şehir Parkı çevresindeki arazilere imar izni yok!

Birçok inşaat firmasının iştahını kabartan ve Veliefendi Hipodromu'nu da içine alan araziyi şehir parkı yapma sözü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevre arazilere de imar izni vermiyor.

Ankara OSB arıtma tesisi Ağustos'ta açılacak!

Ankara Arıtma tesisi yakın tarihte çevre izni alınarak Ağustos 2015'te arıtma tesisinin resmi açılışının yapılması planlanmaktadır. Tesis sayesinde Trabzon OSB'de sanayi ve evsel atık sorunu tümden ortadan kalkacak.

İzmir Çiçekliköy'de 4 katlı yapılaşma izni verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bornova-Manisa arasında doğal güzellikleriyle bilinen Çiçekliköy'de birinci derece SİT alanını değiştirerek imara açtı. Taşınmazların olduğu yerde 4 kata kadar yapılaşma izni verdi

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine denetim aracı dağıtılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve taşra teşkilatı 1150 çevre personeli ile çevre izni, ÇED ve çevre denetimleri konularında çevrenin korunması amacıyla gece gündüz yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.

Bafa Gölü'nde RES izni!

Bafa Gölü'nde RES izni çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bafa Gölü'nün hemen güneyindeki tamamı ormanlık arazide rüzgar enerji santrali (RES) kurulması için imar planına onay verdi.

Çevre izin belgesi ne zaman yenilenir?

Çevre izin ve lisans yönetmeliği gereğince, işletmelere verilen çevre izni veya çevre izin ve lisans belgeleri beş yıl süre ile geçerli oluyor. Peki çevre izin belgesi ne zaman yenilenir?

Çevre izin belgesi zorunlu mu?

İşletmelerin faaliyette bulunabilmeleri için aldıkları, emisyon, deşarj, gürültü kontrol, derin deniz deşarjı ve tehlikeli madde deşarjı konularından en az birini içeren çevre izni belgesi almak zorunlu mu? İşte, çevre izni belgesi zorunluluğu!

Çevre izni başvurusunda bulunacak işletmenin sağlaması gereken esaslar!

Mevzuat uyarınca işletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla verilen belgeye çevre izni belgesi deniyor. Peki, çevre izni başvurusunda bulunacak işletmenin sağlaması gereken esaslar nelerdir?

Çevre izni başvurusu nasıl yapılır?

Çevre izni belgesi; İşletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla ilgili mevzuat uyarınca verilecek olan belge olarak ifade ediliyor. Peki, çevre izni başvurusu nasıl yapılır? Çevre izni belgesi nasıl alınır?

Çevre ve izni belgesi bedeli ne kadar?

Çevre izin belgesi: İşletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla ilgili mevzuat uyarınca verilecek belgeye deniyor. Peki, çevre ve izni belgesi bedeli ne kadar?

Çevre ve izin belgesi nasıl alınır?

Çevre izni,emisyon, deşarj, gürültü kontrol, derin deniz deşarjı ve tehlikeli madde deşarjı konularından en az birini içeren izin olarak tanımlanıyor. Peki, çevre ve izin belgesi nasıl alınır?

çevre izni almama cezası Haberi

çevre izni almama cezası

Çevre izni olmadan çalışmanın cezası nedir?

Çevre iznini, Çevre izin ve lisans yönetmeliğindeki Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer alan işletmeler, faaliyette bulunabilmeleri için, öncelikle geçici faaliyet belgesi almaları gerekiyor.


Aksi halde bu listede yer alıp da çevre izni olmadan çalışanlara birtakım idari cezalar uygulanıyor. Peki, çevre izin belgesi almamanın cezası nedir?


Geçici faaliyet belgesi olmaksızın faaliyette bulunan işletmeler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununun ilgili maddeleri uyarınca idari yaptırımlar uygulanıyor.


Aynı zamanda yükümlülükleri doğrultusunda yapılacak belgelendirmelerde ve beyanlarında usulsüz ve gerçeğe aykırı bilgi ve belge düzenlendiği tespit edilen tesislere 2872 sayılı Çevre Kanununun ilgili maddeleri uyarınca idari yaptırımlar uygulanır ve geçici faaliyet belgeleri iptal ediliyor.


Çevre izni olmadan çalışmanın cezası ile ilgili duyuru:

"Bakanlığımız tarafından, Çevre İzni olmadan faaliyet gösteren mevcut işletmelere izin işlemlerini tamamlamak üzere...