09 / 05 / 2024

çevre izni başvurusu nasıl yapılır

çevre izni başvurusu nasıl yapılır

Çevre izni belgesi; İşletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla ilgili mevzuat uyarınca verilecek olan belge olarak ifade ediliyor. Peki, çevre izni başvurusu nasıl yapılır? Çevre izni belgesi nasıl alınır?

Çevre ve izin belgesi nasıl alınır?

Çevre izni,emisyon, deşarj, gürültü kontrol, derin deniz deşarjı ve tehlikeli madde deşarjı konularından en az birini içeren izin olarak tanımlanıyor. Peki, çevre ve izin belgesi nasıl alınır?

Çevre izni nasıl alınır?

Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken; hava emisyonu, çevresel gürültü, atıksu deşarjı ve derin deniz deşarjı konularından en az birini içeren izin olan çevre izni nasıl alınır? İşte yönetmelikte yer alan esaslar..

Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemesi başladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Yarısı Bizden kampanyası ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemelerine başlandığını belirtti. 

TOKİ 150 bin konut başvurusu nasıl yapılır? İşte TOKİ sosyal konut 2022 talep-başvuru ekranı ve il il TOKİ projeleri!

Dar gelirli aileler Çevre, Şehircilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen 150 bin konut projesi ile ilgili son durumu merak ediyor ve araştırıyor. Peki TOKİ 150 bin konut başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte TOKİ sosyal konut 2022 başvuru ekranı ve il il TOKİ projeleri...

Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler neler?

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Emlak vergisi yapılandırma başvurusu 2021!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, diğer vergi ve harçlar yapılandırılabilecek. Peki başvuru şartları neler? İşte emlak vergisi yapılandırma başvurusu 2021...

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nasıl yapılır 2020?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında sunulan finansal destekler arasında kira yardımı da yer alıyor. Peki kira yardımı almak için ne yapmak gerekiyor? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu ile ilgili merak edilenler...

İmar barışı başvurusu ne kadar uzatıldı? 

İmar barışı başvuruları uzatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından vatandaşların yoğun talebi üzerine imar barışında  süre yeniden uzatıldı. Peki imar barışı başvurusu ne kadar uzatıldı?

İbadethaneler ile kamu taşınmazlarının imar barışı başvurusu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, ibadethaneler ile kamu taşınmazlarının imar barışı başvurusu hakkında duyuru yayımlandı.. 

Halk GYO ihraç tavanı limit alımı başvurusu yaptı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) borçlanma aracı ihraç tavanı izni SPK başvurusu hakkında açıklama yaptı.

İskan başvurusu için gerekli belgeler!

İskan izni, bir yapının inşaat çalışmalarının onaylı projesine uygun olarak inşa edildiğini gösteriyor. Peki, iskan başvurusu nasıl yapılır? İskan başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda cins değişikliği başvurusu!

Tapuda gayrimenkul cins tashihi işleminin gerçekleşebilmesi için, gayrimenkul sahibinin gerekli belgeleri temin etmesi ve dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor. İşte, tapuda cins değişikliği başvurusu!

Kentsel dönüşüm kira yardım başvurusu nasıl yapılır?

Taşınmazı riskli ilan edilmiş ve kentsel dönüşüm kapsamında alınmış mülk sahiplerine devlet bazı finansal desteklerde bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardım başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ Karabük Safranbolu 1 adet konut başvurusu 16 Eylül'de başlayacak!

TOKİ Karabük Safranbolu 1 adet konut başvurusu 16 Eylül'de başlayacak. Aylık taksitlerin 414,92 TL'den başladığı projede 180 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

Riskli yapı başvurusu nereye yapılır?

Riskli yapı, riskli alan içinde yada dışında kalan ekonomik ömrünü tamamlamış, yıkılma veya ağır hasar görme ihtimali olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, riskli yapı başvurusu nereye yapılır?

çevre izni başvurusu nasıl yapılır Haberi

çevre izni başvurusu nasıl yapılır

Çevre izni başvurusu nasıl yapılır?

İşletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla ilgili mevzuat uyarınca verilecek olan belgeye çevre izni belgesi deniyor. Bu belgenin emisyon, deşarj, gürültü kontrol, derin deniz deşarjı ve tehlikeli madde deşarjı konularından en az birini içermesi gerekiyor.


Çevre izni veya çevre izin ve lisans başvurusu, Ek-1 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları ya da çevre yönetim birimi tarafından, Ek-2 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları, çevre yönetim birimi veya tesiste istihdam edilen çevre görevlisi tarafından yapılıyor.


Çevre izni veya çevre izin ve lisansı başvurusu elektronik veya mobil imza ile elektronik ortamda yetkili merciye yapılıyor. Başvurunun yetkili mercilere yapılmasından sonuçlanmasına kadar olan süreç içerisinde sunulan bilgi, belge ve raporların doğruluğu, mevzuata...