02 / 05 / 2024

çevre izni belge bedelleri

çevre izni belge bedelleri

Çevre izin belgesi: İşletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla ilgili mevzuat uyarınca verilecek belgeye deniyor. Peki, çevre ve izni belgesi bedeli ne kadar?

İzmir Karaburun'da yapılaşma izni olmayan meydanda inşaat başladı!

İzmir Karaburun'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni olmadan yapılaşma yapılamayan ilçe meydanında CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan kafe inşaatına başladı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda bürokratik süreç azaltıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 223 hizmeti için vatandaştan talep edilen 635 belge artık istenmeyecek. Böylece hizmet talep eden gerçek ve tüzel kişiler, daha az belge vererek işlemlerini daha kısa sürede yapabilme imkanına kavuşacak...

Mehmet Özhaseki: ÇED kararları inşaat izni değildir!

TBMM Genel Kurulunda, milletvekillerinin sorularını cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ÇED kararlarının inşaat izni olarak sayılmadığını ifade etti.

9 soruda yapı kullanma izni nasıl alınır?

Yapı kullanma izni, bir yapı inşaatı bittikten sonra alınan belge oluyor. Peki, yapı kullanma izni nasıl alınır? Yapı kullanma izni için gerekli olan bilgi ve belgeler nelerdir? İşte yanıtı..

Yapı kullanma izni harcı 2016!

Yapı kullanma izni, inşaat çalışmaları biten bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için alınıyor. Bu belge için belli oranlarda harç tahsil ediliyor. Peki, uapı kullanma izni harcı 2016 ne kadar?

Merter Şehir Parkı çevresindeki arazilere imar izni yok!

Birçok inşaat firmasının iştahını kabartan ve Veliefendi Hipodromu'nu da içine alan araziyi şehir parkı yapma sözü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevre arazilere de imar izni vermiyor.

Ankara OSB arıtma tesisi Ağustos'ta açılacak!

Ankara Arıtma tesisi yakın tarihte çevre izni alınarak Ağustos 2015'te arıtma tesisinin resmi açılışının yapılması planlanmaktadır. Tesis sayesinde Trabzon OSB'de sanayi ve evsel atık sorunu tümden ortadan kalkacak.

İzmir Çiçekliköy'de 4 katlı yapılaşma izni verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bornova-Manisa arasında doğal güzellikleriyle bilinen Çiçekliköy'de birinci derece SİT alanını değiştirerek imara açtı. Taşınmazların olduğu yerde 4 kata kadar yapılaşma izni verdi

İzmir Çiçekliköy 1. derece sit alanına 4 kata kadar yapılaşma izni verildi!

Çiçekliköy girişindeki birinci derece SİT alanında imar değişikliğine giden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, toplam 4 kata kadar yapılaşma izni verdi

Şişli'deki otoparka otel izni!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında zaman zaman sürtüşmeye neden olan plan değişikliklerinde son sözü bakanlık söyledi. Şişli’de otoparka otel izni verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan önemli uyarı!

Bakanlıktan 2010 yılında çevre görevlisi belgesi alan 1069 Çevre denetçisinin belge geçerlilik süresi doldu. Çevre Görevlisi belgesini yenilemek isteyenlerin tekrar eğitime katılması gerekiyor. Son başvuru tarihi ise 26 Şubat 2015.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine denetim aracı dağıtılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve taşra teşkilatı 1150 çevre personeli ile çevre izni, ÇED ve çevre denetimleri konularında çevrenin korunması amacıyla gece gündüz yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.

Manisa-İzmir çevre düzeni yeni imar planı açıklandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın askıya çıkardığı Manisa-İzmir Çevre Düzeni Planı'nda değişiklikler yapıldı. Gaziemir Yeni Fuar Alanı'nın üst bölgesindeki alan imara açıldı. Bornova Pınarbaşı'ndaki tarım alanlarına konut izni verildi.

çevre izni belge bedelleri Haberi

çevre izni belge bedelleri

Çevre ve izni belgesi bedeli ne kadar?

Mevzuat gereğince verilmekte olan emisyon, deşarj, gürültü kontrol, derin deniz deşarjı ve stabilize arıtma çamuru kullanım izinlerinin en az birini içeren belgeye çevre ve izni belgesi deniyor. 


Yönetmelik uyarınca verilecek geçici faaliyet belgesi veya çevre izin veya çevre izin ve lisansı; Ek-1 listesinde belirtilen işletmeler için Bakanlık, Ek- 2 listesinde belirtilen işletmeler için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından veriliyor.


Bakanlık, Ek-1 listesinde yer alan işletmeler için geçici faaliyet belgesi, çevre izni ve çevre izin ve lisansı verme yetkisini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine devredebiliyor.


Birden fazla tesisi olan işletmelerin çevre izni veya çevre izin ve lisansı işlemleri, işletme adına ve işletmede aynı adreste yer alan entegre tesislerin tümü birlikte değerlendiriliyor yürütülüyor ve sonuçlandırılıyor. Bir işletme...