08 / 05 / 2024

çevre izni belgesi

çevre izni belgesi

Çevre Kanunu kapsamında; hava emisyonu, çevresel gürültü, atıksu deşarjı ve derin deniz deşarjı konularından en az birini içeren belgeye çevre ve izin belgesi deniyor. Peki, çevre ve izin belgesi nereden alınır?

İskan belgesi nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Bir bina inşa edilirken binanın resmi olarak kullanılmasını sağlayan izin belgesi iskan belgesi olarak adlandırılır. Bu nedenle yapılan bina için iskan belgesi almak zorunludur. Peki, oturma izni sağlayan iskan belgesi nereden alınır? İşte iskan belgesi ile ilgili detaylar...

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması: 'Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenliyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tüm OSB'leri "Yeşil OSB"ye dönüştürmeyi istediklerini belirterek Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenlediklerini açıkladı.

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

Bağcılar Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'ne onay verildi!

Bağcılar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm uygulamalarındaki problemlerin çözülebilmesi, dönüşüm sürecinin iyileşmesi ve bütüncül şekilde yönetiminin yapılması amacıyla hazırladığı "Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi"ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

10 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin binaya Enerji Kimlik Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011 yılından itibaren yaklaşık olarak 1,3 milyon binaya enerji kimlik belgesi verildi.

Mera ve yaylalara da Yapı İzin Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’nın İmar Affı'ndan yararlanmak için mera ve yaylalarda yapı kayıt belgesi verilip verilmediği hakkında soru önergesini cevaplandırdı. 

100 bin binaya kimlik belgesi geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bina Kimlik Belgesi'ni hayata geçirdiklerini söyleyerek, "Bu yıl 100 bin binada uygulamaya geçireceğiz bu projeyi" dedi.

Yapı kayıt belgesi iptaline karşı dava!

Çalışmaları süren Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri imara uygun olmayan yapılarla ilgili denetimlerine devam ediyor. Peki yapı kayıt belgesi iptal edilen vatandaşlar ne yapacak? Yapı kayıt belgesi iptaline karşı dava nasıl açılır? İşte tüm merak edilenler...

Yapı kayıt belgesi iptali 2021!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri imara aykırı yapılarla ilgili denetimlerini hızlandırdı. Peki yapı kayıt belgesi iptal edilen vatandaşlar ne yapacak? İşte yapı kayıt belgesi iptali 2021...

İmar barışında 'yapı kayıt belgesi' krizi: 2,5 milyon yapı yıkılabilir!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri imara aykırı yapılarla ilgili denetimlerine hız verdi. Peki yapı kayıt belgesi iptal edilen vatandaşlar ne yapacak?

Yapı Kayıt Belgesi alan binalara tadilat izni!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, bir bağımsız bölümünde sonradan yapılan aykırılıklar nedeniyle "Yapı Kayıt Belgesi" alınmışsa diğer bölümlerde de tadilat yapılabilecek.

Finansevim'e 3 yeni kalite belgesi!

Finansevim, "ISO 9001 Kalite Yönetim sistemi, ISO 10002 Müşteri Yönetim Sistemi Belgesi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi" belgelerini aldı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

çevre izni belgesi Haberi

çevre izni belgesi

10 Eylül 2014 tarihinde 29115 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre izin ve lisans yönetmeliği gereğince hava emisyonu, çevresel gürültü, atıksu deşarjı ve derin deniz deşarjı konularından en az birini içeren çevre ve izin belgesi alınması gerekiyor. 


Çevre izin ve lisans belgesi ile ilgili esaslar, Çevre Kanunu kapsamında yer veriliyor. Çevre ve izin belgesi,işletmecinin çevre izin veya çevre izin ve lisans başvurusu yaptığında, faaliyeti esnasında belirlenecek süreler için tesise verilen belge olarak da ifade ediliyor. Peki, çevre ve izin belgesi nereden alınır?


Çevre izni veya çevre izin ve lisans başvurusu, Ek-1 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları ya da çevre yönetim birimi tarafından, Ek-2 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları, çevre yönetim birimi veya tesiste istihdam edilen çevre...