15 / 05 / 2024

çevre izni dilekçesi

çevre izni dilekçesi

Çevre izni yönetmeliğinde belirtilen firmaların hava emisyonu, çevresel gürültü, atıksu deşarjı ve derin deniz deşarjı konularından en az birini içeren çevre iznini alması gerekiyor. İşte çevre izni başvuru dilekçesi..

Çevre temizlik vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022!

Konut ve işyerleri için ödenen çevre temizlik vergisinden bazı durumlarda muaf olunabiliyor. İşte çevre temizlik vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022...

Çevre ve temizlik vergisi iptal dilekçesi 2021!

Belediyeler tarafından sunulan temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisinden belli koşullarda muaf tutuluyor. Bunun için bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapabiliyor. İşte çevre temizlik vergisi iptal dilekçesi 2021...

Çevre temizlik vergisi iptal dilekçesi!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisinden belli koşullarda muaf olunabiliyor. Bunun için bir dilekçe ile belediyeye müracaat edebiliyor. İşte çevre temizlik vergisi iptal dilekçesi..

Organize sanayi bölgesi iskan dilekçesi!

Organize sanayi bölgesinde ruhsatlı olarak inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için iskan izni alınıyor. Bu izin bir dilekçe ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünden alınabiliyor. İşte organize sanayi bölgesi iskan dilekçesi..

Belediye işyeri tadilat izni dilekçesi!

Bir işyerinde yapılacak bazı tadilat işleri için belediyeden izin alınıyor. Belediye işyeri tadilat izni için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor. İşte belediye işyeri tadilat izni dilekçesi örneği..

Yapı oturma izni başvuru dilekçesi!

Yapı oturma izni, belediyelerin imar birimi tarafından düzenleniyor. İzni almak için müteahhitin bir dilekçe ve gerekli diğer belgeler ile müracaat etmesi gerekiyor. İşte yapı oturma izni başvuru dilekçesi örneği..

Riskli bina tespiti başvuru dilekçesi!

Riski bina tespiti başvurusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılıyor. Maliklerden birinin lisanslı firmaya dilekçe ile başvurmasıyla süreç başlıyor. İşte, riskli bina tespiti başvuru dilekçesi!

Kat mülkiyeti başvuru dilekçesi!

İnşaat çalışmaları biten ve iskan izni alınan bir taşınmaz malın bağımsız bölümleri üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Bunun için bir dilekçe ile belediyeye başvuruluyor. İşte kat mülkiyeti başvuru dilekçesi...

Yapı kullanma izni dilekçesi!

İnşaat çalışmaları biten bir yapıda mülkiyet hakkının kurulması için öncelikle yapı kullanma izni alınıyor. Yapı kullanma izni alınabilmesi için bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor. İşte yapı kullanma izni dilekçesi...

Müteahhitlik dilekçesi örneği 2015!

Müteahhitlik yetki belgesi, bir dilekçe ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuruda bulunularak alınıyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi dilekçesi nasıl yazılır? İşte müteahhitlik dilekçesi örneği 2015..

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapuda eksik harç ödenmesi halinde, kişi yüklü vergi borçları ile karşılaşabiliyor. Ancak bir dilekçe ile bu cezadan kurtulmak da mümkün. İşte yazılması gereken tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği..

Mirasçılık belgesi dilekçesi örneği!

Başvurusu üzerine yasal mirasçı oldukları belirlenenlere, sulh mahkemesi tarafından mirasçılık sıfatlarını gösteren bir belge veriliyor. Mirasçılık belgesi için dilekçe nasıl yazılır? İşte mirasçılık belgesi dilekçesi örneği...

Reddi miras dilekçesi nereye verilir?

Mirasçılara her zaman taşınmaz mal varlığı miras olarak kalmayabiliyor, kimi zaman ödenmesi güç olan borçlar da mirasçıya kalabiliyor. Mirasçı kalan bu "mirası" reddedebiliyor. Peki, reddi miras dilekçesi nereye verilir?

çevre izni dilekçesi Haberi

çevre izni dilekçesi

Çevre izni başvuru dilekçesi!

2872 sayılı Çevre Kanununun 11 inci maddesine dayanılarak hazırlanan yönetmeliğe göre; Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken; hava emisyonu, çevresel gürültü, atıksu deşarjı ve derin deniz deşarjı konularından en az birini içeren izne; çevre izni deniyor.


Çevre izni veya çevre izin ve lisans başvurusu, Ek-1 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları ya da çevre yönetim birimi tarafından, Ek-2 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları, çevre yönetim birimi veya tesiste istihdam edilen çevre görevlisi tarafından yapılıyor.


Başvurunun yetkili mercilere yapılmasından sonuçlanmasına kadar olan süreç içerisinde sunulan bilgi, belge ve raporların doğruluğu, mevzuata uygunluğu ve doğacak hukuki sonuçlar konusunda işletmeci ve işlemlerin hizmet satın alımı yoluyla gerçekleştirilmesi durumunda yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firması sorumlu oluyor.


Çevre izni başvurusu için...