08 / 05 / 2024

çevre izni nereden alınır

çevre izni nereden alınır

Çevre Kanunu kapsamında; hava emisyonu, çevresel gürültü, atıksu deşarjı ve derin deniz deşarjı konularından en az birini içeren belgeye çevre ve izin belgesi deniyor. Peki, çevre ve izin belgesi nereden alınır?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yüksek maaşla personel alacak!  Elinizi çabuk tutun...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı yapacağını açıkladı. Peki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak, nereden, nasıl yapılacak? İşte ayrıntılı bilgiler...

Teras kapatma izni nasıl alınır?

Evlerinin teras bölümünü kapatmak isteyen vatandaşlar bu gibi durumlarda nasıl bir yol izleyeceklerini merak ediyorlar. Peki, teras kapatma izni nasıl ve nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

İzmir Karaburun'da yapılaşma izni olmayan meydanda inşaat başladı!

İzmir Karaburun'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni olmadan yapılaşma yapılamayan ilçe meydanında CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan kafe inşaatına başladı...

Çevre temizlik vergisi 2018 sorgulama!

Belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisi konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2018 sorgulama işlemi nereden yapılır?

İmar barışına nereden başvurulur? İşte adresler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı için İstanbul'da 39 ayrı noktada hizmet vermeye başladı. Peki, imar barışına nereden başvurulacak? İşte imar barışı başvuru adresleri...

İstanbul'da imar barışına nereden başvurabilirsiniz?

İmar barışı başvuruları e-devlet kapısı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkilendirdiği kuruluşlardan yapılabiliyor. Peki, İstanbul'da imar barışına nereden başvurabilirsiniz?

Çevre temizlik vergisi nereden ve nasıl ödenir?

1 Kasım itibari ile başlayan ve 30 Kasım'da sona erecek olan çevre temizlik vergisi nereden ve nasıl ödenir? Kimler vergi mükellefi olur?

Mehmet Özhaseki: ÇED kararları inşaat izni değildir!

TBMM Genel Kurulunda, milletvekillerinin sorularını cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ÇED kararlarının inşaat izni olarak sayılmadığını ifade etti.

Kazı izni yönetmeliği 2017!

Tabii zeminde yapılacak kazı işlemleri için öncelikle idareden izin alınması gerekiyor. Peki, kazı izni hangi hallerde nereden alınır? İşte kazı izni yönetmeliği 2017!

Köyde inşaat izni alınır mı?

Köy alanları ile ilgili imar koşulları, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile açıklanıyor. Peki, yönetmelik gereğince köyde inşaat izni alınır mı? Köyde ev yapma izni nereden alınır?

İmar durumu nereden sorulur?

Bir arsa üzerinde inşaat işlerinin yapılabilmesi için öncelikle imar planlarına uygun bir mimari projenin hazırlanması ve bu projeye inşaat izni alınması gerekiyor. Peki, arsanın imar durumu nereden sorulur?

Merter Şehir Parkı çevresindeki arazilere imar izni yok!

Birçok inşaat firmasının iştahını kabartan ve Veliefendi Hipodromu'nu da içine alan araziyi şehir parkı yapma sözü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevre arazilere de imar izni vermiyor.

Yapı oturma izni nasıl alınır?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapının kullanılabilmesi için yapı oturma izninin alınması gerekiyor. Peki, yapı oturma izni nasıl alınır? Yapı oturma iznini kim nereden alınır? İşte yanıtı..

çevre izni nereden alınır Haberi

çevre izni nereden alınır

10 Eylül 2014 tarihinde 29115 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre izin ve lisans yönetmeliği gereğince hava emisyonu, çevresel gürültü, atıksu deşarjı ve derin deniz deşarjı konularından en az birini içeren çevre ve izin belgesi alınması gerekiyor. 


Çevre izin ve lisans belgesi ile ilgili esaslar, Çevre Kanunu kapsamında yer veriliyor. Çevre ve izin belgesi,işletmecinin çevre izin veya çevre izin ve lisans başvurusu yaptığında, faaliyeti esnasında belirlenecek süreler için tesise verilen belge olarak da ifade ediliyor. Peki, çevre ve izin belgesi nereden alınır?


Çevre izni veya çevre izin ve lisans başvurusu, Ek-1 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları ya da çevre yönetim birimi tarafından, Ek-2 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları, çevre yönetim birimi veya tesiste istihdam edilen çevre...