19 / 05 / 2024

Çevre iznine veya çevre izin ve lisansına tabi işletmeler

Çevre iznine veya çevre izin ve lisansına tabi işletmeler

Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken; emisyon, deşarj, gürültü kontrol, derin deniz deşarjı ve tehlikeli madde deşarjı konularından en az birini içeren izin olan çevre izni nedir, nasıl alınır?

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Türkiye’de çalışma ve ikamet iznine sahip yabancı sayısı belli oldu! İşte Suriyeliler hariç o rakam!

Türkiye’nin nüfusu, geçtiğimiz sene 85 milyon 279 bin 553 kişiye ulaştı. TÜİK tarafından açıklanan verilerde Türkiye'de geçerli ikamet veya çalışma iznine sahip yabancıların sayısı da açıklandı. Peki buna göre Türkiye’de ikamet ya da çalışma iznine sahip kaç yabancı var?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Bayraklı Belediyesi çürük yapı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı açıklamada, Bayraklı Belediyesinden kendilerine ilçedeki binaların çürük olduğuna dair herhangi bir rapor veya yazının gelmediğini belirtti.

Ordu Çevre Yolu Şubat ayı sonunda açılacak!

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Çevre Yolu için tarih verdi. Gündoğdu Çevre Yolunun ilk etabının Şubat ayı sonu veya Mart ayı başında hizmete açılacağını açıkladı. 

Çevre ve Şehircilik yapı denetim firmalarına göz açtırmadı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2016 yılında yaptığı denetimlerle görevini eksik veya kusurlu yapan “Yapı Denetim” firmalarına göz açtırmadı.

Çevre temizlik vergisi yapılandırma 2016!

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun gereğince çevre temizlik vergisi de dahil beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler yapılandırılabiliyor..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 2 yapı denetim şirketi hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, ticaret sicil kaydı silinmiş olan veya şirket unvan ve amaç maddesini değiştirmesi nedeniyle tasfiyesine karar verilen 2 kuruluşun Yapı Denetim İzin Belgeleri iptal etmiştir.

Çevre ve Şehircilik'ten 2 yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, ticaret sicil kaydı silinmiş olan veya şirket unvan ve amaç maddesini değiştirmesi nedeniyle tasfiyesine karar verilen 2 kuruluşun Yapı Denetim İzin Belgeleri iptal etmiştir.

Çevre ve Şehircilik'ten 9 yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, ticaret sicil kaydı silinmiş olan veya şirket unvan ve amaç maddesini değiştirmesi nedeniyle tasfiyesine karar verilen 9 kuruluşun Yapı Denetim İzin Belgeleri iptal etmiştir.

Gaziantep Seyrantepe Konutları'nda çevre düzenlemesi yapılıyor!

Şehitkamil Belediyesinin, İpekyolu çevresinde evi veya arazisi istimlak edilen aileler için Seyrantepe’de yaptırdığı konutlarda sona gelindi. Seyrantepe konutlarında son rötuşlar yapılırken, diğer taraftan da çevre düzenlemesi yapılıyor.

Çevre temizlik vergisinden kim sorumludur?

Çevre temizlik vergisi dolu veya boş olmasına bakılmaksızın tüm konut ve işyerlerinden alınıyor. Peki, çevre temizlik vergisinden kim sorumludur?

Hatalı blok veya bağımsız bölüm numaralarında düzeltme işlemi ne kadar?

Hatalı blok veya bağımsız bölüm numaraları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan 1721 sayılı Genelge gereğince düzeltilebiliyor. Peki, hatalı blok veya bağımsız bölüm numaralarında düzeltme işlemi ne kadar?

Hatalı blok veya bağımsız bölüm numaralarında düzeltme nasıl olur?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan 1721 sayılı Genelge gereğince, hatalı blok veya bağımsız bölüm numaralarında düzeltme işlemi yapılabiliyor. Peki, hatalı blok veya bağımsız bölüm numaralarında düzeltme nasıl olur?

Çevre iznine veya çevre izin ve lisansına tabi işletmeler Haberi

Çevre iznine veya çevre izin ve lisansına tabi işletmeler

Çevre izni nedir?

Çevre izin ve lisans belgesi ile ilgili esaslar, Çevre Kanunu kapsamında veriliyor. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan izin ve lisans işlemleri dahilinde çevre iznine de yer veriliyor. Buna göre çevre izni nedir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Çevre izni, Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken; emisyon, deşarj, gürültü kontrol, derin deniz deşarjı ve tehlikeli madde deşarjı konularından en az birini içeren izne deniyor.

Çevre lisansı

Çevre lisansı: Atıkların toplanması, geri kazanılması, geri dönüşümü ve bertaraf edilebilmesine ilişkin teknik yeterliliktir.

 

Geçici faaliyet belgesi

İşletmecinin çevre izin veya çevre izin ve lisans başvurusu yaptığında, faaliyeti esnasında ilgili mevzuata uygun olarak çalıştığını belgelemesi için yönetmeliğin 7 inci maddenin üçüncü fıkrasına göre belirlenecek süreler için tesise verilen belgeye deniyor.


Çevre izin veya çevre izin ve...