03 / 05 / 2024

çevre temizlik çöp vergisi

çevre temizlik çöp vergisi

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi; konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalardan alınıyor. Peki çöp vergisi nedir? Çöp vergisi ne zaman ödenir?

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, halk arasındaki yaygın tabiriyle çöp vergisi konut ve iş yeri sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, 2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti 15 gün sonra başlıyor!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisinin 2. taksit ödeme dönemi 1 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlıyor...

Çevre temizlik vergisi 2018 ödeme tarihleri!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? İşte çevre temizlik vergisi 2018 ödeme tarihleri..

İndirimli çevre temizlik vergisi 2018!

Belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için ödenen çöp vergisinde indirim uygulaması da bulunuyor. Peki, indirimli çevre temizlik vergisi 2018 ne kadar?

7 soruda çevre temizlik vergisi 2.taksit ödemeleri!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi 2017 2.taksit ödemeleri Kasım ayının sonuna devam ediyor. Peki kimler ne kadar vergi ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

5 soruda 2017 çevre temizlik vergisi!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi için ödeme dönemi 1 Mart'ta başlıyor. İşte vergi mükellefleri için 5 soruda 2017 çevre temizlik vergisi..

2017 çevre temizlik vergisi ne zaman ödenecek?

Halk arasında çöp vergisi olarak bilinen çevre temizlik vergisini işyeri kullanıcılarının belediyeye giderek ödemeleri gerekiyor. Peki, 2017 çevre temizlik vergisi ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi 2016!

Belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödenen ve çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Çevre temizlik vergisi ödemeleri bugün başlıyor!

Konut ve işyeri kullanıcılarının ödemek ile mükellef olduğu vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen bu çevre temizlik vergisi için ödemeler bugün başlıyor..

Çevre temizlik vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Çevre temizlik vergisi senede belli dönemlerde iki eşit taksit halinde ödeniyor. Çöp vergisinin ilk taksiti 2016 yılının Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre çevre temizlik vergisi ödemeleri yarın başlıyor..

Çevre temizlik vergisi yanlış hesaplanırsa ne olur?

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına hesaplanıyor. İşyerlerinde ise bina grup ve derecelerine göre hesaplama yapılıyor. Peki, çevre temizlik vergisi yanlış hesaplanırsa ne olur?

Çevre temizlik vergisi dönemleri 2015!

Çevre temizlik vergisi, çöp vergisi olarak da biliniyor. Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte çevre temizlik vergisi dönemleri 2015..

çevre temizlik çöp vergisi Haberi

çevre temizlik çöp vergisi

Çöp vergisi nedir?

Çöp vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödenmesi gereken vergi olarak ifade ediliyor. Çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan yapılardan alınıyor.


Konutlar için söz konusu çöp vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanıyor. Çöp vergisi, belediyeye gidilip ödenmiyor; vergi tutarı su faturalarına yansıtılıyor. Böylece su fatuları ödenirken aynı zamanda konutlar için çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.


İşyerleri sahiplerinin çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


2013 yılı çöp vergisi taksit dönemleri şu şekilde belirlendi; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ilk taksit ödendi; Kasım ayında ise ikinci taksit ödemeleri yapılacak.


Çöp vergisi muafiyeti:

Genel...