05 / 05 / 2024

çevre ve imar bilgilendirme toplantısı Merzifon

çevre ve imar bilgilendirme toplantısı Merzifon

Merzifon Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü toplantı salonunda Çevre ve İmar konularında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İzmir imar planlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi! 

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğine onay verdiğini açıkladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da bazı alanlarda verilen imar yetkisi 1 yıl uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da depremden sonra verilen, bazı alanlarda imar planları ile her türlü arazi ve arsa düzenlemeleri yapma, yaptırma ve onaylama yetkisi 1 sene uzatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Uzungöl için yeni plan!

Türkiye'nin doğa turizmindeki en önemli merkezleri arasında yer alan Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni imar planı hazırladı.

Çevre ve imar gibi alanlar için özel mahkemeler kurulacak!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yargı Reformu Stratejisi Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çevre ve imar gibi alanlar için özel mahkemeler kurulacak" dedi.

Ataşehir'in mülkiyet ve imar sorunları çözülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile görüştüğünü belirten AK Parti'nin Ataşehir Belediye Başkan adayı Erdem, mülkiyet ve imar sorunlarının çözüleceğini söyledi...

Tekirdağ Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü'nde imar barışı mesaisi!

İmar barışı için son başvuru tarihinin 31 Aralık olması sebebi ile Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde hafta sonu da vatandaşlara hizmet veriliyor.

İskan ve imar sorunu sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı imar barışının detayları netlik kazanmaya başladı. İmar barışı kapsamında çürük olmayan, iskânsız yapılar kayıt altına alınarak iskân verilecek.

Özhaseki: 15 yılda Türkiye'yi yeniden ihya ve imar ederiz!

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Senede 500 bin konutu değiştirerek 15 yıl içinde Türkiye'yi yeniden ihya ve imar ederiz" dedi. 

Çevre ve Şehircilik'ten Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bakırköy Ruh ve Sinir Sağlığı Hastanesi'nin de yer aldığı arsaya imar planı hakkında açıklama da bulundu. Bakanlık, alana rezidans, alışveriş merkezi gibi yapıların yapılmayacağını açıkladı.

Van çevre yolu ve imar yetkisi artık Bakanlık'ta!

Van’da 2010 yılından bu yana bitirilmeyi bekleyen çevre yolu ve 2011’de yaşanan depremlerden sonra bir türlü çözülemeyen imar planı ve 18. Madde uygulaması yetkisi artık Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine imar adına bin 448 dava açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, 4 yılda bakanlık aleyhine açılan imar konulu bin 448 adet davadan 495 adedinin lehte, 212 adedinin aleyhte ve 6 adedinin de kısmen lehe kısmen aleyhe sonuçlandığını bildirdi.

Van Çevre Yolu imar planı masaya yatırıldı!

Çevre Yolu ve 18. Madde masaya yatırıldı Van Ekonomi Konseyi; çevre yolu, imar planı ve 18. madde uygulamalarının bir an önce çözüme kavuşturulması için toplandı.

Merzifon OSB'de çevre ve imar toplantısı yapıldı!

Merzifon Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü toplantı salonunda Çevre ve İmar konularında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

çevre ve imar bilgilendirme toplantısı Merzifon Haberi

çevre ve imar bilgilendirme toplantısı Merzifon

Çevre ve Şehircilik Amasya İl Müdürü Ömer Bolat tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında OSB Müdürlüğü ve bünyesinde yer alan faaliyetlere yönelik ÇED, Çevre İzinleri, Çevre Yönetim ve Denetimleri ile İmar konularını içeren bir slayt gösterimi yapıldı.Toplantıda konuşan İl Müdürü Bolat şunları kaydetti;


"İlimizde bulunan sanayi tesislerinin önemli bir kısmının yer aldığı Merzifon Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen faaliyetler sonucunda çeşitli çevresel etkiler oluştuğunu ve bu sektörünün çevre üzerindeki etkilerinin görüşülmesi gerekliliği ve Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün de katkısıyla bu toplantının organize edildiğini" belirtti. 



Bolat, katılımcılarla birlikte interaktif bir şekilde gerçekleştirdiği bilgilendirme sunumunda; OSB lerin İmar durumuyla ilgili olarak: "Yer seçimi çalışmaları tamamlanmış OSB'lerin Çevre Düzeni Planı'nında(ÇDP) gösterildiğini, ayrıca ÇDP'nın onayından sonra, ilan edilecek OSB'lerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına (İl Mü-dürlükleri aracılığıyla) gönderildiğini ve...