15 / 05 / 2024

çevre vergisi işyeri

çevre vergisi işyeri

Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında düzenlenen çevre vergisini kim öder? Çevre temizlik vergileri, nasıl tahsil ediliyor? Vergilerin ne zaman ödenmesi gerekiyor. İşte Belediye Gelirleri kanunu hükümleri...

Evi, iş yeri, arsası olanlar dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son gün bugün!

Ev, arsa, iş yeri gibi milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödeyeceği emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Peki emlak vergisinden kimler muaf? İşte emlak vergisi ile ilgili detaylar...

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

Arsa ve iş yeri başvurularında flaş gelişme! Bakan bizzat açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında arsa için 1 milyon 177 bin 56, iş yeri için 73 bin 135 başvuru yapıldığını duyurdu.

TOKİ arsa ve iş yeri başvuruları 2 gün sonra sona erecek! Bu tarihe dikkat!

Arsa ve iş yeri almak isteyenlerin yüzünü güldüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın arsa ve iş yeri başvuruları 2 gün sonra sona eriyor...

TOKİ arsa ve iş yeri 2022 başvuruları 5 gün sonra sona erecek!

81 ilde 250 bin yeni konut hayata geçirecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının arsa ve iş yeri 2022 başvuruları 5 gün sonra sona erecek.

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları 10 gün sonra sona eriyor! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının arsa ve iş yeri başvuruları 10 gün sonra sona eriyor. Bu tarihleri sakın kaçırmayın...

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları resmen uzatıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının arsa ve iş yeri başvuruları resmen 15 Kasım'a uzatıldı...

7 soruda TOKİ 2022 İş Yeri Kampanyası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı, "İlk Evim İlk İş Yerim " isimli sosyal konut projesi kapsamı bütünündeki iş yeri başvuruları ile ilgili merak edilenleri 7 soruda yanıtladı.

Milli Emlak Kocaeli'de 75 bin liraya iş yeri satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Kocaeli ili Körfez ilçesi, Hereke - 17 Ağustos Mahallesi'ndeki iş yerini satışa çıkardı. Yatırımcıların merakla beklediği iş yeri satış ihalesi 25 Temmuz 2022 tarihinde saat 15:00'te gerçekleştirilecek.

İş yeri kiralamalarında stopaj kaldırılıyor mu?

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında iş yeri kiralamalarında stopaj uygulamasının kaldırılması öngörülüyor. 

TOKİ'den 35 ilde konut ve iş yeri satışı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı 35 şehirde 149 konut ve 21 kentte 111 iş yeri satışı için düğmeye bastı. Satışa sunulan taşınmazlar için 16-17 Haziran'da açık artırma yapılacak. 

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

çevre vergisi işyeri Haberi

çevre vergisi işyeri

Çevre vergisini kim öder?

Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında yer alan çevre vergisi, çöp vergisi olarak da biliniyor. Çevre temizliği için verilen hizmetlerin karşılığında; bu hizmetten faydalanan işyeri ve konutların vergi ödemeleri gerekiyor. Peki çevre vergisini kim öder?


Çevre vergisini, belediyenin verdiği çevre temizlik hizmetlerinden faydalanan işyeri, konut ve diğer şekillerde kullanılan yapılar ödüyor. Boş daire ve dükkanlar için vergi ödenmiyor.


Çevre vergisi konut:

Konutların çevre temizlik vergileri, su faturalarına yansıtılıyor. Konutlarda çöp vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanıyor.


Çevre vergisi işyeri:

İşyerlerinin çevre temizlik vergileri için böyle bir uygulama söz konusu değil. İşyeri çevre vergileri belediyelere ödeniyor. Vergiler, iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Çevre vergisine tabi olmayan binalar:

Maddenin ikinci fıkrasında, çevre temizlik vergisine tabi olmayan binalara yer verilmiştir....