15 / 05 / 2024

Çevre vergisine tabi olmayan binalar

Çevre vergisine tabi olmayan binalar

Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında düzenlenen çevre vergisini kim öder? Çevre temizlik vergileri, nasıl tahsil ediliyor? Vergilerin ne zaman ödenmesi gerekiyor. İşte Belediye Gelirleri kanunu hükümleri...

2023'ün vergi ve harçları resmen belli oldu! Emlaktan çevre vergisine, pasaporttan ehliyet harcına... Hemen bakın!

2023'ün vergi ve harçları resmen belli oldu! Emlaktan çevre vergisine, pasaporttan ehliyet harcına... Hemen bakın!

Miras kalan taşınmazları satmak, gelir vergisine tabi midir?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında ''Miras kalan taşınmazları satmak, gelir vergisine mi tabidir?'' sorusunu cevaplandırdı. İşte o haber...

Çevre temizlik vergisi sorumlusu kimdir?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, çevre temizlik vergisi sorumlusu kimdir? İşte yanıtı..

Emlak vergisine tabi olmayanlar!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Mesken, işyeri, arsa ve araziler için ödenmesi gereken bu vergi bazı taşınmaz mallar için alınmıyor. İşte emlak vergisine tabi olmayanlar...

Çevre vergisi bildirimi hangi durumlarda verilir?

Belediye sınırlarında olup belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, çevre vergisi bildirimi nedir? Çevre vergisi bildirimi hangi durumlarda verilir?

Çevre temizlik vergisi kimlerden alınır?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi bulunmaktadır. Peki, çevre temizlik vergisi kimlerden alınır?

Çevre temizlik vergisinden muaf olan kurumlar!

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Ancak bazı kurumlar muaf tutuluyor. İşte evre temizlik vergisinden muaf olan kurumlar...

Boş binalarda çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, boş binalarda çevre temizlik vergisi ödenir mi? İşte yanıtı..

Çevre temizlik vergisinde KDV var mı?

Belediye sınırlarında bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, çevre temizlik vergisinde KDV var mı?

Kira gelir vergisi için gereken belgeler!

Gelir Vergisi Kanununun 70 inci maddesinde tanımlanan malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler, kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisi için gereken belgeler nelerdir?

Kira sözleşmesinde damga vergisi kime aittir?

Taşınmaz kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi bazı durumlarda damga vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira sözleşmelerinde damga vergisi nasıl hesaplanır? Kira sözleşmesinde damga vergisi kime aittir?

Kira gelir vergisinde zarar doğması hali!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince; taşınmaz mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak; belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisinde zarar doğması halinde hesap nasıl

Kira gelir vergisi kanunu!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak kira gelir vergisine tabi tutuluyor. İşte kira gelir vergisi kanunu..

Çevre vergisine tabi olmayan binalar Haberi

Çevre vergisine tabi olmayan binalar

Çevre vergisini kim öder?

Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında yer alan çevre vergisi, çöp vergisi olarak da biliniyor. Çevre temizliği için verilen hizmetlerin karşılığında; bu hizmetten faydalanan işyeri ve konutların vergi ödemeleri gerekiyor. Peki çevre vergisini kim öder?


Çevre vergisini, belediyenin verdiği çevre temizlik hizmetlerinden faydalanan işyeri, konut ve diğer şekillerde kullanılan yapılar ödüyor. Boş daire ve dükkanlar için vergi ödenmiyor.


Çevre vergisi konut:

Konutların çevre temizlik vergileri, su faturalarına yansıtılıyor. Konutlarda çöp vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanıyor.


Çevre vergisi işyeri:

İşyerlerinin çevre temizlik vergileri için böyle bir uygulama söz konusu değil. İşyeri çevre vergileri belediyelere ödeniyor. Vergiler, iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Çevre vergisine tabi olmayan binalar:

Maddenin ikinci fıkrasında, çevre temizlik vergisine tabi olmayan binalara yer verilmiştir....