08 / 05 / 2024

çevre yılı

çevre yılı

İdris Güllüce 2014 yılını değerlendirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce "Kentsel dönüşüm çok popüler ve çok konuşulan bir şey ama aslında 2014 çevre yılımız oldu" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

2022 yılında uygulanacak çevre temizlik vergisi tutarları!

Çevre temizlik vergisi tutarları vergi mükellefleri tarafından merak ediliyor. Peki, 2022 yılında uygulanacak çevre temizlik vergisi tutarları ne kadar oldu?

2022 yılı çevre temizlik vergisi fiyatları belli oldu!

2022 yılı çevre temizlik vergisi fiyatları açıklandı. Çevre temizlik vergisi 2022 fiyatları, bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ kapsamında yer aldı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2022 yılı bütçesiyle ilgili sunum gerçekleştirdi.

2021 yılı çevre temizlik vergisi fiyatları belli oldu!

2021 yılı çevre temizlik vergisi fiyatları açıklandı. Çevre temizlik vergisi 2021 fiyatları, bugünkü 31349 Sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Tebliğ kapsamında yer aldı...

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi 2022 yılında açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'ni 2022 yılı sonu gelmeden bitirip teslim edeceğiz" dedi.

TOKİ Siirt projesi 2022 yılına kadar teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Türkiye'de 100 bin sosyal konut projemiz var. Siirt'imize de 504 sosyal konut projesi gerçekleştiriyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar ihalesini gerçekleştirip, 2022 yılına kadar konutlarımızın teslimini yapacağız." dedi.

Elazığ ve Malatya'da 10 bin konut yıl sonunda teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ ve Malatya'daki konut inşaatlarına ilişkin "Bu yıl sonuna kadar 8 bini Elazığ'da, 2 bini Malatya'da olmak üzere 10 bin konutumuzu bitirip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" dedi.

Murat Kurum: En geç 1 yıl içerisinde yeni Dereli'yi inşa etmiş olacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun'daki sel felaketinin ardından yeni Dereli'nin en geç 1 yıl içinde inşa edileceğini belirtti...

Uşak Çevre Yolu gelecek yıl tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada inşaatı süren Uşak Çevre Yolu'nun gelecek yıl tamamlanması için gayret gösterdiklerini bildirdi.

Malatya'da depremzedeler için yapılan konutlar 1 yıl içinde teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya'da depremzedeler için yapılan konutlar 1 yıl içinde teslim edileceğini söyledi.

Hedefimiz her yıl 300 bin konut dönüştürmek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Hedefimiz her yıl 300 bin konut dönüştürerek, 5 yılda acil öncelikli 1 buçuk milyon konutun dönüşümünü sağlamaktır" dedi.

AKM Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşaatı süren Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'nin yıl sonunda tamamlanacağını açıkladı. Millet bahçesi alanında inceleme yapan Kurum, millet bahçesine ilişkin bilgileri aktardı...

çevre yılı Haberi

çevre yılı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Kentsel dönüşüm çok popüler ve çok konuşulan bir şey ama aslında 2014 çevre yılımız oldu. Fazla aktarılmadığı için belki sokakta böyle bilinmiyor. Hem şehirciliği hem de çevreyi paralel götürüyoruz" dedi.


Güllüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak 2014 yılında yürüttükleri çalışmaları değerlendirdi.


Kentsel dönüşüm çalışmalarının vatandaşların rızasıyla yürütüldüğünü anımsatan Güllüce, 2 seçim sürecinin yaşanmasına rağmen geçen yılki faaliyetlerin beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini, tahminlerinin aşıldığını dile getirdi.


Güllüce, kentsel dönüşüm çalışmalarının 2015'te hem hızlanacağını ve hem de daha da artacağını düşündüğünü vurguladı.


Geçen yıl Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'na katıldıklarını hatırlatan Güllüce, şöyle devam etti:


"Çevre konusunda çok çok önemli işler yaptık. ÇED Yönetmeliğini değiştirdik. ÇED Yönetmeliği ile Avrupa Birliğine uyumu sağladık. Sınırı aşan sular dışında biz Avrupa Birliği ile...