18 / 05 / 2024

çevreci projelere destek

çevreci projelere destek

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2014 yılı mali destek programları kapsamında, hazırlanacak projelere vereceği 50 milyon lira hibenin 19 milyon lirasını çevre yararına projeler için ayırdı...

Kentsel dönüşüm nasıl olmalı? Sektörden kentlere master plan ve yeşil projelere destek önerisi!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, son zamanlarda gündem olan kentsel dönüşüm konusunu değerlendirdi. İşte o açıklamalar... 

Ekrem İmamoğlu'ndan Esenyurt projelerine destek!

Esenyurt Belediyesini ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’tan aldığı brifing sonrası, ilçeyle ilgili sağlık, eğitim, alt yapı projelere destek verileceğini söyledi.

Giresunlululardan Gemlik'e kültür evi!

Gemlik Belediyesi, ilçedeki değişik kültürlerin yaşatılması maksadıyla hayata geçirilen projelere destek vermeye devam ediyor. 

Türkiye'nin Kanal İstanbul kozuna karşı ABD'den 60 milyar dolarlık hamle!

ABD ile Çin altyapı yatırmlarına ve büyük projelere destek konusunda birbirleriyle yarışmaya başlayacaklar. Amerika ilk aşamada bu yarış için 60 milyar dolar ayırdı.

Kastamonu'nun projelerine MÜSİAD desteği!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ı ziyaret etti. MÜSİAD Kastamonu Şubesi Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, bölgedeki projelere destek verdiklerini açıkladı.

Varlık Fonu yatırımcının ilgisini Türkiye'ye çekecek!

Varlık Fonu’nun stratejik öneme sahip projelere destek olarak yeni yatırımcıların ilgisini Türkiye’ye çekmek için faaliyetler yapacağını belirten Başbakan Yardımcısı Canikli, “Türkiye’nin küresel bir oyuncu olma misyonuna destek verecektir” dedi.

Hasan Engin: Geleceğe yön verecek projeleri destekliyoruz!

Başkan Engin geleceğe yön verecek projelere destek veriyoruz açıklamasını yaparken, projeleri sırasıyla söyledi; Çukurova Bölgesel Havalimanı, Antalya Sahil yolu Projesi, Çevre düzeni ve İmar planlarının gerekliliğini ve ihtisas organize sanayi.

Türkiye Varlık Fonu projelere finansman sağlayacak!

Destek Yatırım Araştırma Uzmanı Kutay Gözgör, Türkiye Varlık Fonuna aktarılan hisselerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gözgör, ''Türkiye Varlık Fonu büyük projelere finansman imkanı başta olmak üzere birçok katkı sağlayacak" dedi.

Yapı Kredi, mega projelere destek vermeyi sürdürecek!

Yapı Kredi CEO’su Açıkalın, “Enerji, altyapı, ticari gayrimenkul gibi alanlarda, kamu ve özel sektör projelerini takip edeceğiz. Uzmanlık gerektiren projelerin kilit oyuncularından biri olacağız" dedi.

İş Bankası mega projelere destek olacak!

İş Bankası’nın reel sektöre desteğini sürdürürken mega projelere de kaynak aktardığını belirten Genel Müdür Adnan Bali, “Çanakkale Köprüsü ve Kanal İstanbul gibi projelere de çözüm üreteceğiz” dedi

Ödemiş projelerine Ankara’dan destek!

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Ödemiş için uygulanacak projelerle ilgili Ankara’da ziyaretlerde bulundu. Projelere destek aldığını belirtti.

Hakan Ateş: Kanal İstanbul projesinin finansmanı hayalimdir!

DenizBank Genel Müdürü Ateş: "Nasıl ki 3. köprü, 3. havaalanı, Kıbrıs Barış Suyu gibi mega projelere destek verdiysek Kanal İstanbul'a da destek olmak da benim hayalimdir. Çünkü bu, tarihi değiştirecek özellikleri içinde barındıran bir proje" dedi.

Vakıfbank'tan Mega projelere 3.5 milyar dolarlık destek!

Türkiye son 10 yılda yaptığı mega projelerle, Türkiye'yi dünya arenasında ileri taşıdı. Bu kapsamda Türk bankaları da devreye girerek dev projelere finansman sağladı. Bu bankalardan biri de 3.5 milyar dolarlık finansman desteğiyle Vakıfbank oldu.

çevreci projelere destek Haberi

çevreci projelere destek

BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ajansın 2014 yılı mali destek programı kapsamında "sosyal kalkınmaya yönelik küçük ölçekli altyapı", "kırsalda ekonomik gelişim", "iş birliği ve gelişim", "çevre küçük ölçekli altyapı" ve "çevre dostu üretim" başlıklarında toplam 50 milyon liralık hibe vereceğini hatırlattı.


Bölge planı çalışmalarında yapılan araştırmalarda çevreyle ilgili çalışma yapılması ihtiyacının ortaya çıktığını ifade eden Değirmenci, şöyle konuştu:


"Bu, genel olarak bölgede biliniyor. Bursa, Eskişehir ve Bilecik'te sanayi anlamında Türkiye ortalamasının çok üzerinde bölgeler. Bu da beraberinde sürdürülebilirlikle ilgili soru işaretlerini gündeme getiriyor. Sanayinin çevreye olan etkilerinin azaltılmasıyla ilgili konuları gündeme getiriyor. Bu teklif çağrısında çevre alt yapısını yönelik arıtma tesisleri, geri kazanım, katı ve tehlikeli atıkların bertarafı gibi konulara destek olacağız. KOBİ'lerin çevre yatırımlarına destek olunması,...