06 / 07 / 2024

Çevrenin korunması mevzuatı

Çevrenin korunması mevzuatı

Çevrenin korunması yönünden kontrol altında tutulan atıkların ithalat denetimi tebliği 28868 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Çevrenin korunması tebliğinde denetime ilişkin usul ve esasları düzenleniyor...

Ruhsatsız binaya hemen yıkım kararı!

Çevrenin korunmasına yönelik düzenlemeler içeren yasayla; ruhsatsız veya mevzuata aykırı başlanan yapılar, idare tarafından tespit edildiğinde mühürlenecek ve inşaatı durdurulacak...

İmar Kanunu'nda önemli değişiklik! 

Çevrenin korunmasına yönelik teklifin 13 maddesi daha kabul edildi. Buna göre, 1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu olacak...

Çevrenin korunmasına yönelik teklif Genel Kurulda! 

TBMM Genel Kurulunda, Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler yapılmaya devam ediyor.

Muğla Büyükşehir kaçak hafriyatı GPS ile engelliyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevrenin korunması, hafriyatların değerlendirilmesi ve bertarafı ile ilgili çalışmalarını yenilikçi teknolojilerle sürdürüyor.

Fethiye’de kaçak hafriyat dökümünün önüne geçiliyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, “Çevre Dostu Muğla” hedefi doğrultusunda il genelinde çevrenin korunması ve hafriyatların değerlendirilmesine yönelik çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Mirasçıların alacaklılarının korunması!

Bir kimsenin vefatı halinde kalan miras, mirasçılar tarafından reddedilebiliyor. Peki, mirasçıların alacaklıları varsa ne olur? Mirasçıların alacaklılarının korunması için ne yapılır? İşte yanıtı..

2b arazilerinin korunması!

2b arazileri orman alanları dışına çıkarılmış ve bir daha geri kazanılamayacak olan araziler olarak karşımıza çıkıyor. İşte, 2b arazilerinin korunması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan altyapıya 28 milyon TL destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevre ve insan sağlığının korunması amacıyla 2872 sayılı Çevre Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde çalışmalar yürütüyor. Bakanlık, altyapı projelerine 28 milyon 630 bin 800 TL destek verecek.

İdris Güllüce'den Ozon Tabakasının Korunması Günü mesajı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 16 Eylül Ozon Tabakasının Korunması Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. İşte o mesaj..

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 2015!

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik tam metni..

Proje çizilirken en önemli unsur tabiatın korunması!

Yılmaz Ulusoy Holding Başkanı Yılmaz Ulusoy, proje yaparken mimariyi ağaçların konumlarına göre uyguladıklarını söyledi. Ulusoy "Proje çizilirken önemli unsur doğanın, dolayısıyla tabiatınn korunmasıdır" dedi.

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 9 Temmuz 2015 tarihinde 29411 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeler..

Binaların yangından korunmasına ilişkin mevzuatta iyileştirmeler!

evre ve Şehircilik Bakanlığı, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliği, sektördeki tecrübe ve teknolojik gelişmelere cevap verebilecek şekilde revize ediyor

Çevrenin korunması mevzuatı Haberi

Çevrenin korunması mevzuatı

Çevrenin korunması tebliği!


ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2014/3)


Amaç


MADDE 1  (1) Bu Tebliğin amacı, Türkiye gümrük bölgesine girecek ek-1’deki listede yer alan atıkların, çevrenin korunması yönünden uygunluk denetimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam


MADDE 2  (1) Bu Tebliğ, Türkiye gümrük bölgesine girecek ek-1’deki listede yer alan atıkların denetim işlemlerini kapsar.


Dayanak


MADDE 3  (1) Bu Tebliğ, 28/1/2013 tarihli ve 2013/4284 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Teknik Düzenlemeler Rejimi Kararının 4 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


İthalatçı


MADDE 4  (1) Ek-1’deki listede yer alan atıkları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Lisans, Geçici Faaliyet Belgesi, Çevre İzin ve Lisans Belgesi veya Çevre Lisansı alan geri kazanım tesislerine sahip sanayiciler ithal edebilir.


(2) Ek-1’deki listede yer alan 39.01-39.14 GTİP’li (39.03...