03 / 05 / 2024

Çevreye Karşı Suç sayılan işler

Çevreye Karşı Suç sayılan işler

Türk Ceza Kanunu kapsamında yer alan bazı işler, çevreye karşı işlenen suç olarak kabul ediliyor. Buna göre çevreye karşı suçlar nelerdir, çevreye karşı işlenen suçların cezaları nelerdir?

Kiracılar dikkat! Alt kata su sızarsa masrafı kim karşılar...

Kiracıların evde meydana gelen sıkıntılardan karşılamak zorunda oldukları bazı masrafları ev sahipleri ile aralarında gerilim yaşamalarına neden olabilmektedir. Buna göre, alt kata su sızması durumunda kiracının herhangi bir sorumluluğu var mıdır? İşte ayrıntılar...

Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! Sel ve su baskınına karşı çok dikkatli olun!

Ankara Valiliği'nden yapılan sağanak uyarısıyla, başkent Ankara'da sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Bomba dolar iddiası! Ortalık fena karışacak! Doları olanların başından aşağı kaynar su dökülecek! Hemen bakın!

Son zamanlarda yaşanan değer kayıplarını toparlayama çalışan dolar için bomba bir iddia ortaya atıldı. Ortalık fena karışacak! Doları olanların başından aşağı kaynar su dökülecek! Hemen bakın!

Ümraniye Tatlısu Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Ümraniye ilçesi, Tatlısu Mahallesi, 15769 parsel ile Eski: 1497 parselin sicilinden parka terkin edilen alana ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Vital Kamerhe, sosyal konut projesinin finansmanını zimmetine geçirme suçuyla hakim karşısında!

KDC Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi'nin özel kalem müdürü Vital Kamerhe bir sosyal konut projesinin finansmanını zimmetine geçirme suçuyla hakim karşısına çıktı...

Konut dokunulmazlığı nedir?

TCK md.116’da ‘Hürriyete Karşı Suçlar’ arasında düzenlenen konut dokunulmazlığı İkinci yargı paketi kapsamında yeniden gündeme geldi.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatına yunus molası!

Gelibolu'da yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nün şantiyesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, çevreye karşı hassas davranılıyor. 

Depreme karşı güvenli binalar için su yalıtımı şart!

İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, Türkiye’de güvenli ve nitelikli binaların sayısının hızla artırılması gerektiğini belirtti. Pelesen, ''Depreme karşı güvenli binalar için su yalıtımı şart'' diye konuştu.

Depreme karşı su yalıtımlı binalar inşa edilmeli!

Deprem kuşağında bulunan ülkemizde alınması gereken en temel önlemlerin başında su yalıtımlı binalar inşa etmenin geldiğini belirten İZODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Maalesef ülke olarak, su yalıtımsız yapılar nedeniyle, güvenli, sağlıklı ve kaliteli bina sayısı konusunda isten

Esenler'de 5 eğitim kurumu kapatıldı!

Esenler'de, haklarında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar"dan işlem başlatılan 5 eğitim kurumunun faaliyetleri durduruldu.

Şanlıurfa'da Atık Su Arıtma Tesisleri yapılacak!

Modern kentleşmenin yapısal revizyonunu merkez ve kırsal ilçelerde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Hilvan ve Bozova’da yapımına başladığı Atık Su Arıtma Tesisleriyle çevreye duyarlılık projelerini adım adım gerçekleştiriyor.

Tema Flexpex ile evlerde su basmasını bitiren hortum!

Tema Yapı Malzemeleri, yeni geliştirdiği esnek bağlantı hortumu Flexpex ile evleri hortum patlaması kaynaklı su basması ve bundan doğan maddi zararlara karşı tam korumaya alıyor.

Manisa Sarıgöl atık su arıtma tesisi nereye yapılacak?

Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, 2012 yılında Bağlıca Mahallesine yapılması planlanan fakat mahallelinin karşı çıkması nedeniyle hayata geçirilemeyen atık su arıtma tesisinin kendisinin de mahallesi olan Çanakçı Mahallesine yapılacağını açıkladı

Çevreye Karşı Suç sayılan işler Haberi

Çevreye Karşı Suç sayılan işler

Çevreye karşı suçlar nelerdir?

Çevrenin kasten kirletilmesi, çevrenin taksirle kirletilmesi, imar kirliliğine neden olma gibi işler, çevreye karşı işlenen suçlar kapsamında yer alıyor. Türk Ceza Kanununda madde 181, madde 182, madde 183 ve madde 184'de çevreye karşı suçlar ve cezaları ile ilgili hükümlere yer veriliyor.


Çevrenin kasten kirletilmesi

MADDE 181. - 

(1) İlgili kanunlarla belirlenen teknik usullere aykırı olarak ve çevreye zarar verecek şekilde, atık veya artıkları toprağa, suya veya havaya kasten veren kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.


(2) Atık veya artıkları izinsiz olarak ülkeye sokan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.


(3) Atık veya artıkların toprakta, suda veya havada kalıcı özellik göstermesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza iki katı kadar artırılır.


(4) Bir ve ikinci...