03 / 05 / 2024

Çevreye Karşı yapılan suçlar

Çevreye Karşı yapılan suçlar

Türk Ceza Kanunu kapsamında yer alan bazı işler, çevreye karşı işlenen suç olarak kabul ediliyor. Buna göre çevreye karşı suçlar nelerdir, çevreye karşı işlenen suçların cezaları nelerdir?

Aile içinde yaşanan tartışmalar sonucu ve kin duyulan kişilere karşı yapılan kin evleri nedir? İşte kin evi örnekleri...

Kin evleri, aile içinde yaşanan anlaşmazlıklar ve haksızlıklar sonucu kin ve ve öfkesini hedef aldıkları kişiye göstermek için bilinçli şekilde yapılan evlere deniliyor. 

Mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı iptal edilir mi?

Mirastan mal kaçırmak gündemde sık sık karşılaşılan sorunlar arasında bulunuyor. Buna göre mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı için ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Öğrenci akbilinde son dakika gelişmesi! İETT öğrenci akbiline yapılan zammı geri çekti mi? 30 Mayıs 2022 fiyat listesi!

İETT öğrenci akbili ücreti ile ilgili kafa karışıklığı devam ediyor. 7 Nisan’da alınan kararla İstanbul’da toplum taşımaya yüzde 40 zam yapılmıştı. Bu kararla öğrenci akbil ücretlerine yapılan zam AK Parti ve MHP’nin “ısrar kararıyla” geri çekildi. Ama karışıklık bitmedi. İETT öğrenci akbil ücretler

Avrupa'nın en çok altın madenciliği yapılan ülkesi Türkiye'de uzmanlar ikiye ayrıldı! Altın mı, çevre ve insan mı?

Avrupa kıtasında en çok altın madenciliği yapılan ve 19 adet aktif altın madeni bulunan Türkiye'de, altın madenciliği tartışmaları yeniden alevlendi. Uzmanlar, altın madenciliğinin çevreye ve halk sağlığına olan etkilerine ilişkin konuştu...

Olası bir depreme karşı yapılan hazırlık çalışmaları TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, olası bir depreme karşı yapılan hazırlık çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunların araştırılması için önerge verildi!

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunların araştırılarak yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla meclise araştırma önergesi verildi.

Konya'da kira ücretine zam yapılan esnaftan tepki!

Konya'da 8 yıldır ızgara salonu işleten Azmi D,'nin kira ücretine pandemi döneminde yüzde 50 zam yapıldı. Yapılan zam karşısında şoke olan Azmi D, duruma isyan etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikası açıklaması: Yapılan işlem işletme devridir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmaların odağında yer alan Tank Palet Fabrikası'yla ilgili olarak "Neresinden tutsanız elinizde kalacak bir iftirayla karşı karşıyayız. Yapılan işlemin adı satış da özelleştirme de değildir. Yapılan işin adı işletme devridir" diye konuştu.

Tarım ürünleri karşılığında yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

Tarım ürünleri karşılığında yapılan yatırımlar ve satın alınan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ'da depremzedeler için yapılan konutların bedelleri yüksek!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasarlanan depremzedeler için yapılan konutların bedellerinin yüksek olduğunu, vatandaşların bu bedelleri karşılayamayacağını söyledi...

Rize'de dolgu alanına yapılan binalar incelendi!

Rize'de, 1960'lı yılların ortalarında, dönemin belediye başkanı Ekrem Orhon tarafından deniz dolgusu başlatıldı. Büyük taşlarla doldurulan, arasına kum veya balçık gibi malzemelerle karışım yapılan 350 bin metrekarelik alan, deniz dolgu alanı olarak kazanıldı.

Myrleia Antik Kenti'ne yapılan AVM için karşı hamle!

Bursa Mudanya’da ‘Myrleia Antik Kenti’  olarak bilinen bölgede yapılan AVM inşaatı için ‘imar barışı’ başvurusu yapılarak yapı kayıt belgesi alınmasına belediyeden karşı hamle geldi.

Eskişehir'in 1/25 binlik imar planına yapılan itiraz karşılık buldu!

AK Parti BüyükşehirGrup Başkanı ve İl Başkanı Ünlü, 1/25 binlik planlara yapılan itirazlarda varılan sonucu açıkladı, "Mağduriyet saptanan yerlerde yeni düzenlemeler yapıldı, şehrimize hayırlı olsun" dedi

Çevreye Karşı yapılan suçlar Haberi

Çevreye Karşı yapılan suçlar

Çevreye karşı suçlar nelerdir?

Çevrenin kasten kirletilmesi, çevrenin taksirle kirletilmesi, imar kirliliğine neden olma gibi işler, çevreye karşı işlenen suçlar kapsamında yer alıyor. Türk Ceza Kanununda madde 181, madde 182, madde 183 ve madde 184'de çevreye karşı suçlar ve cezaları ile ilgili hükümlere yer veriliyor.


Çevrenin kasten kirletilmesi

MADDE 181. - 

(1) İlgili kanunlarla belirlenen teknik usullere aykırı olarak ve çevreye zarar verecek şekilde, atık veya artıkları toprağa, suya veya havaya kasten veren kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.


(2) Atık veya artıkları izinsiz olarak ülkeye sokan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.


(3) Atık veya artıkların toprakta, suda veya havada kalıcı özellik göstermesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza iki katı kadar artırılır.


(4) Bir ve ikinci...