03 / 05 / 2024

Ceyhan depremi anma

Ceyhan depremi anma

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 27 Haziran 1998'de yaşanan Ceyhan depreminin üzerinden 17 yıl geçtiğini hatırlattı.

1.278 kamu binası güçlendirildi!

99 Marmara Depremi Anma Etkinlikleri'nde konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin 1.278 kamu binasının güçlendirildiğini açıkladı.

Sigortalı bina sayısı artırılacak!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Türk Kızılayı tarafından, AFADİstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle düzenlenen "17 Ağustos 1999 Marmara Depremi Anma Programı ve Güvenli Yaşam Paneli"ne katılarak, konuşma yaptı.

Düzce Belediyesi Kasım ayı toplantısının gündemi imar!

Düzce Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci birleşimi 12 Kasım 1999 Düzce depremi anma yıldönümü nedeniyle ‘Depremde Hayatlarını Kaybedenler’ için dua ile açıldı.

Adana Ceyhan TOKİ 1. Etap başvuru kayıtları 28 Ekim'de başlayacak!

Toplu Konut İdaresi ( TOKİ ) Başkanlığı tarafından Adana’nın Ceyhan ilçesinde yapılacak olan 1. etap toplu konutların başvuru kayıtları başlıyor.

Ceyhan'da TOKİ start aldı!

Ceyhan Belediyesi'nin girişimleriyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Ceyhan'da yapılacak olan 1. etap toplu konutların arsalarının devri gerçekleştirildi.

Ceyhan TOKİ 1. Etap Konutları'nın arsa devri gerçekleşti!

Ceyhan Belediyesi'nin girişimleriyle Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Ceyhan'da yapılacak olan 1. etap toplu konutların arsalarının devri gerçekleştirildi.

Boşanma sonrası tapu devri nasıl olur?

Mahkeme boşanma halinde eşlerden birine, tazminat olarak bir mülkün bırakılmasına karar verebiliyor. Peki, boşanma sonrası tapu devri nasıl olur? İşte boşanma sonrası tapu devri mahkeme kararı..

Adana Ceyhan'da sıcak asfalt yol çalışmaları sürüyor!

Seçim çalışmalarını ara vermeden sürdüren Necdet Ünüvar, Ceyhan'da incelemelerde bulundu. Ünüvar, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ile birlikte Namık Kemal Mahallesi'nde devam eden sıcak asfalt yol çalışmalarını denetledi.

Kılavuzlu-Ceyhan Rekreasyon Alanı Kahramanmaraş'a prestij kazandıracak!

Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ı Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmak için uzun zamandır proje çalışmaları devam eden “Kılavuzlu-Ceyhan Rekreasyon Alanı Projesi” ile şehrin turizmine farklı bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

Kılavuzlu - Ceyhan rekreasyon alanı start aldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih M.Erkoç, proje çalışmaları süren "Kılavuzlu-Ceyhan Rekreasyon Alanı'nın bölgenin en büyük rekreasyon alanlarından olacağını söyledi. Plaj ihalesi de yakında yapılacak.

Kılavuzlu-Ceyhan Rekreasyon Alanı hayata geçiriliyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş’ı Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmak için uzun zamandır proje çalışmaları devam eden “Kılavuzlu-Ceyhan Rekreasyon Alanı Projesi” ile şehrin turizmine farklı bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

Ceyhan molozlardan arındırılıyor!

Ceyhan’da görüntü ve çevre kirliliğine neden olan moloz yığınları Ceyhan’ın önemli sanayi tesislerinin güzergahı, Mahir Alp Boydak Bulvarı, Çevre Yolu ve Ceyhan Nehri kıyısında ortadan kaldırıldı.

Ceyhan Sarımazı liman imar planı askıda!

Adana Ceyhan ilçesine bağlı, Sarımazı Mahallesi, Liman Amaçlı hazırlanan 1/5.000 Ölçekli Nazım ve 1/1.000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Teklifi 29 Temmuz'da askıya çıktı...

Ceyhan depremi anma Haberi

Ceyhan depremi anma

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 27 Haziran 1998'de yaşanan Ceyhan depreminin üzerinden 17 yıl geçtiğini hatırlatarak kentte riski azaltma etkinlikleri gerçekleştirmek ve olası afet kayıplarını azaltarak güvenli yerleşim birimleri elde etmek amacıyla Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2014 yılı içinde Afet Risk Yönetimi Şube Müdürlüğü kurulduğunu belirtti. Başkan Sözlü, yaptığı açıklamada, "Adana'da 27 Haziran 1998'de, 6.3 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştır. 

59'u Adana il merkezinde, 86'sı Ceyhan ilçesinde olmak üzere 145 kişi yaşamını yitirmiş, 802 konut, 18 iş yeri tamamen yıkılmıştır. Ayrıca 10.232'si yıkık/ağır derecede olmak üzere toplam 82.552 bina hasar görmüştür. Adana-Ceyhan Depreminin üzerinden 17 yıl geçmiştir. 17 yıl önce Adana-Ceyhan depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Cenab-ı Allah böyle afetleri insanımıza bir daha...