28 / 04 / 2024

Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi

Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi

ADANA, büyük bir atağa hazırlanıyor. Yıllık 201 milyon ton petrolün akacağı Ceyhan’da kurulacak, ‘Enerji İhtisas Bölgesi’ petrokimya yatırımlarına hazırlanıyor. Kamulaştırmada son aşamaya gelindi, tahsisler yakında başlayacak.

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş kuruldu!

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ece Altintaş ve Havva Ceyhan ortaklığında kuruldu.

Rönesans Holding Ceyhan’da petrokimya tesisi kuracak!

Rönesans Holding, Cezayir’in milli enerji şirketi Sonatrach ortaklığıyla Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi’nde,  1,2 milyar dolar yatırımla polipropilen üretim tesisi kuruyor. 

Karaman Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Karaman Merkez'deki bir alan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Kozan Ceyhan'da acele kamulaştırma!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait ''154 kV Kozan-Ceyhan 2 Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi'' kapsamında ekli haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazlarda acele kamulaştırma kararı verildi.

Güneş enerjisinde 1.3 milyar dolarlık ihale 20 Mart'ta!

Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nde 1000 MW kapasiteli güneş santrali için 1.3 milyar dolar yatırım yapılacak. İhalesi 20 Mart'ta yapılacak santral için dünya devlerinin içinde yer aldığı 4 grup başvuru yaptı.

Niğde Bor Enerji İhtisas Bölgesi'nde sona gelindi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Niğde'nin Bor ilçesindeki 2 bin 539 hektarlık alanın, 'Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi' olarak ilan edilmesi için çalışmalar Başbakanlığa iletildi" dedi.

Ceyhan Saldanlı'dan Zonguldak'taki termik santrale ilişkin açıklama!

Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki termik santrale ilişkin, "Burada ilave bir ünite yapmayı planladık. Bunu da halkımıza soracağız. Halk istiyorsa yapacağız, istemiyorsa yapmayacağız" dedi.

Adana'da Ceyhan İthal Kömür projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Çalışkan Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından; Ceyhan İthal Kömüre Dayalı Termik Santrali ve kül depolama alanı projesi için 8 Ocak 2015 günü 10:30'da halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Ceyhan’a biyokütle santrali kurulacak!

Ekton Enerji Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Adana'nın Ceyhan ilçesi Koruklu mevkiinde yaklaşık 95 milyon liralık yatırımla Ceyhan Biokütle Santrali kurmayı planlıyor...

Fikri Işık: Enerjide yerli üretime ihtiyacımız var!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Konya/Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinin zemin etüt çalışmalarını bitirmek üzere olduklarını belirterek, "Önümüzdeki günlerde ön yer tahsisine başlayacağız" dedi.

Bakan Işık'tan güneş enerjisi ile ilgili iyi haber!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Konya/Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinin zemin etüt çalışmalarını bitirmek üzereyiz. Önümüzdeki günlerde ön yer tahsisine başlayacağız" açıklamasını yaptı.

Ceyhan kentsel dönüşüme hazırlanıyor!

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner yıldız,Milli Ankara'da kentsel dönüşüm Müdürü Vedat Gürgen eğitim bakanı Nabi Avcı ile Adana Milletvekillerimiz ile görüştü...

Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi petrokimya yatırımlarına hazırlanıyor!

ADANA, büyük bir atağa hazırlanıyor. Yıllık 201 milyon ton petrolün akacağı Ceyhan’da kurulacak, ‘Enerji İhtisas Bölgesi’ petrokimya yatırımlarına hazırlanıyor. Kamulaştırmada son aşamaya gelindi, tahsisler yakında başlayacak.

Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi Haberi

Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi

ADANA, tarım ve sanayideki gücünü muhafaza ediyor. Turizmde ise devam eden otel yatırımlarıyla yatak kapasitesini artırıyor. Adana’nın en büyük projesi ise Ceyhan’a inecek petrol için geliştirilen Enerji İhtisas Bölgesi. Bu proje, kamulaştırmada çıkan sorunlar nedeniyle yatırıma açılamadı. Ancak, geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile biraraya gelen Adanalı sanayiciler, gelecek hafta da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile toplantı yapacak. Projenin çok yakında yatırımcılara açılacağı ve petro kimya alanında başta rafineri olmak üzere dev yatırımların başlayacağı belirtiliyor. 

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, şöyle konuşuyor: “Enerji Bakanımızla geçen hafta buluştuk. Bayramdan sonra hem onunla hem de sanayi bakanımızla tekrar toplantımız var. 2007’den beri bürokratik engeller nedeniyle yatırımlar başlayamadı. Mülkiyet (kamulaşttırma) sorunları çözülüyor. Biz de yatırım yapmak isteyen uluslararası firmalarla...