29 / 04 / 2024

cezai şart

cezai şart

Kış sezonununu geride bırakmaya başladığımız şu günlerde sektör oyuncuları konut satışlarında hareketlenme beklemeye başladı. Alım-Satım işlemlerinde artış beklerken Avukat Kadir Kurtuluş ev alırken dikkat edilmesi gereken hukuki hususları anlattı...

Avukat Kadir Kurtuluş konut almadan önce dikkat edilmesi gerekenleri açıklıyor!

Kış sezonununu geride bırakmaya başladığımız şu günlerde sektör oyuncuları konut satışlarında hareketlenme beklemeye başladı. Alım-Satım işlemlerinde artış beklerken Avukat Kadir Kurtuluş ev alırken dikkat edilmesi gereken hukuki hususları anlattı...

1941'de yüksek kira bedelleri tespit edilerek cezai işlem uygulanmış!

1941 yılında kira bedelleri tarifeye tabi tutulmuş. Kiraları artıranlar için hakkında kanuni süreç başlatılarak, cezai yaptırımlar uygulanacakmış.

Merkez Bankası'ndan yeni açıklama! Tüm bankalara gönderildi

Merkez Bankası bankalara bir yazı göndererk tahvil düzenlemelerinde cezai şart olan 3 kat dolar mevduat tutulmasının seçenek olmadığını bildirdi. Merkez Bankası bankaların tahvil tesisini yerine getirmesi gerektiğini hatırlattı. 

Kiler GYO Safir Rezidans'taki 47 rezidansın satışını sonlandırdı!

Kiler GYO'nun portföyünde yer alan Safir Rezidans bünyesindeki 47 adet rezidansın satışıyla ilgili gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin ifa edilen kısmı sonlandırıldı. Şirketin hesabında kalan bakiyelerin cezai şart kabul edilerek, taraflar karşılıklı olarak birbirlerini ibra etti.

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

Devremülk alacaklar dikkat!

Devre mülk şirketlerinin bedava yemek, ya da tatil vaadiyle yaptığı tanıtımların etkisinde kalmayın. Firmaların geriye doğru tarih atma uyanıklığına dikkat edin. Sözleşmeden gerekçesiz ve cezai şart ödemeden 14 gün içerisinde vazgeçebilirsiniz.

Yeni Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahip olacak.

Müteahhit cezai şart istemi örneği!

Müteahhit işi özenle ve ayıpsız olarak yapmakla yükümlü olduğu gibi, arsa sahibine zarar vermemekle yükümlü oluyor. İnşaatı gecikmeli ve ayıplı olarak teslim edilmesi durumunda cezai şart isteme hakkı kullanılabiliyor. İşte müteahhit cezai şart istemi örn

Devre tatil sözleşmesi cayma hakkı ihtarnamesi dilekçesi!

Devre tatil sözleşmeleri, kurulmasından itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahip oluyor. İşte devre tatil sözleşmesi cayma hakkı ihtarnamesi dilekçesi örneği..

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi cezai şart!

İleride yapılacak satış işlemi için taraflar arasında önceden yapılan taşınmaz satış vaadi sözleşmesinin geçerli olabilmesi için bazı şekil şartlarına uygun olması gerekiyor. İşte taşınmaz satış vaadi sözleşmesi cezai şartı...

Devre tatil sözleşmesi cayma formu!

Tüketiciler, sözleşmelerin kurulmasından itibaren on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahip oluyor. İşte devre tatil sözleşmesi cayma formu örneği...

Alınan evden 14 gün içinde cayılabilecek!

Tüketiciye, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin konut satış sözleşmesinden cayma hakkı geldi. Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Alınan konuttan 14 gün içinde cayılabilecek!

Tüketiciye, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin konut satış sözleşmesinden cayma hakkı geldi.Alınan konuttan 14 gün içinde cayılabilecek.

Konut teslim tarihine kadar sözleşmeden dönülebiliyor!

Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanuna göre, tüketici, konutun devir veya teslim tarihine kadar gerekçe göstermeden yüzde 2 cezai şart ve resmi giderleri geri ödeyerek sözleşmeden dönebiliyor.

cezai şart Haberi

cezai şart

Eskiden her şey gibi ev almak da basitti. Fakat artık günümüz Türkiye'sinde, sektörün hızla büyümesi sonucu irili ufaklı bir çok inşaat firması doğdu. Güven ortamı sarsıldı. Bir çok firma maketten satış da dediğimiz ön ödemeli satış yöntemlerini kullanarak alıcı vatandaşlarımızın zor durumda kalmasına sebep oldu. Sektördeki bu hızlı büyüme ve özellikle İstanbul gibi büyük illerdeki yoğun konut üretimiyle birlikte arazi ihtiyacının artması yeni yasal düzenlemeleri beraberinde getirdi. Bu yasal düzenlemeler vatandaşı korumakla birlikte alım-satım yaparken daha dikkatli olmaya itiyor. Örneğin kabul edilen 2B ve Kentsel Dönüşüm yasalarıyla beraber konut alırken dikkat edilmesi gereken faktörler de değişti, birçok yeni unsurlar eklendi. Özellikle Kentsel Dönüşüm diye bilinen, Afet Yasası ile ilgili önemli noktalara dikkat çekmek gerekmektedir.


Dikkat edilecek hususları madde madde sıralayacak...