29 / 04 / 2024

çib ihracat verileri

çib ihracat verileri

Türkiye'nin çelik ihracatı, ocak-mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 0,7 azalarak 6,8 milyon ton oldu.

Kuru meyvede ihracat şampiyonu belli oldu! 402 milyon dolar gelir sağlandı!

Kuru meyvede ihracat şampiyonu açıklandı. 2023 yılıyla birlikte geçen yılın verileri de bir bir açıklanıyor. Kuru meyvenin ihracat şampiyonu 402 milyon dolar gelirle dikkat çekmeyi başardı.

Ticaret yapanlar bu habere dikkat! Bir ülkeye yönelik ihracatımız rekor kırdı! Size de ekmek olabilir

Türkiye'nin büyüme yolculuğu devam ederken, ihracat verileri de vatandaşlarla paylaşılıyor. Ülkemizin bir ülkeye yönelik ihracatı ise rekor seviyelere ulaştı.

İhracat Şubat'ta rekor kırdı! Yüzde 25 arttı!

Şubat ayı ihracat verileri duyuruldu. Şubat ayında ihracat verileri 2021 Şubat ayına göre yüzde 25 yükselerek 20 milyar dolara çıktı.

Çimento ihracatı Şubat'ta yüzde 56 arttı! 

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan çimento sektörünün Şubat ayı verileri açıklandı. Buna göre; çimento ihracatında yüzde 56’lık artış yaşandı.

Çimento ihracatı yüzde 49,3 oranında arttı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından çimento sektöründe Ocak 2020'nin ihracat verileri açıklandı. Ocak ayında çimento sektör ihracatında yüzde 49,3’lük artış oldu...

İhracat rakamları açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle oluşturulan 2019 yılına ilişkin geçici dış ticaret verileri açıklandı. Türkiye'nin ihracatı, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 2,1 artarak 171 milyar 531 milyon dolara yükseldi.

İhracat ve imalatta dijital dönüşüm dönemi!

İhracatta dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında geliştirilen ve ihracatçıların küresel ticari verileri yakından takip edebilmelerini sağlayacak "Akıllı İhracat Platformu"nun Ekim 2020'de tamamlanması hedefleniyor.

İnşaat çeliği ihracatı yüzde 10,3 azaldı!

Çelik İhracatçıları Birliği verileri açıklandı. İnşaat çeliği ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,3 azalarak 2,7 milyon ton oldu.

Balıkesir'in ihracatı yüzde 17 düştü!

İzmir'de yüzde 5, Manisa'da yüzde 7, Denizli'de yüzde 10, Muğla'da yüzde 36, Uşak'ta yüzde 14 artan ihracat verileri, Balıkesir 'de eksi yüzde 17 olarak açıklandı.

İzmir ihracat hedefine 5 sektörle varacak!

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’in 2023 ihracat hedefi olan 100 milyar doları yakalamak için ayakkabıcılık, gelinlik ve abiye, plastik ve kuyumculuk sektörlerinde iş kümeleri oluşturduklarını belirtti

Plastik üretimi yüzde 6,3 ihracatı yüzde 11.9 büyüdü!

TÜRK Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) tarafından hazırlanan 2013 yılı değerlendirme raporuna göre; sektör gerek üretimi gerekse ihracatı ile başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor. ..

Kocaeli en fazla ihracat yapan 3'üncü il oldu!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, geçen ay en fazla ihracat yapan iller arasında İstanbul ve Bursa'nın ardından 3'üncü sırada yer alan Kocaeli, 850 milyon 995 bin dolarlık ihracat yaptı.

Çelik sektörü 2014’e 1,1 milyar dolarlık ihracat ile girdi!

Piyasa koşulları Türk çelik sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, çelik mamulleri ihracatı Ocak ayında miktar bazında 1,4 milyon ton, değer bazında ise 1,1 milyar dolar olarak gerçekleşti...

çib ihracat verileri Haberi

çib ihracat verileri

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB), 2016 yılı Ocak-Mayıs dönemi verilerini paylaştı. Buna göre, Türkiye'nin çelik ihracatında geçen yılın aynı dönemine kıyasla miktar bazında yüzde 0,7'lik azalış görüldü. Bu dönemde 6,8 milyon tona düşen ihracat değer bazında da yüzde 21,1 düştü ve 3,6 milyar dolar oldu.


Çelik sektörünün direkt ihracatına, diğer birliklerin faaliyet alanına giren demir çelik ürünleri de eklendiğinde Türkiye'nin 2016 yılının ilk beş ayındaki toplam çelik ihracatı, 7,2 milyon ton ve 4,4 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.


En çok ihracat Orta Doğu'ya


Ocak-Mayıs 2016 döneminde Orta Doğu, 2,4 milyon ton ihracatla bölgeler bazında liderliğini sürdürdü. Bu bölgeyi miktar bazında yüzde 17,3 artış ile 1,2 milyon tona yükselen Avrupa Birliği ülkeleri ve yüzde 40,1 artış ile 1,1 milyon tona ulaşan Kuzey Afrika ülkeleri izledi.


Aynı...