12 / 05 / 2024

çifte vergilendirmede bilgi değişimi

çifte vergilendirmede bilgi değişimi

Türkiye ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasında mevcut Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması’ nın “ Bilgi Değişimi ” maddesini değiştiren Protokol imzalandı. Protokol, Mehmet ŞİMŞEK ve Pravin GORDHAN tarafından imzalandı...

Yusuf Atik: Asansör sektöründe çifte standart endişesi başladı!

Asansör sektöründe çifte standart endişesi başladı. Gümrük mevzuatının ithal ürünlere yönelik sağladığı kolaylık, yerli sanayiciyi rahatsız ediyor. Asansörcüler, 'İthal edilen parçalara uluslararası marka damgası vurulması sıkıntı yaratıyor' diyor

Adana'da Bilgi ve Toplum Merkezli Kent Konseyleri paneli düzenlendi!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu tarafından "Bilgi ve Toplum Merkezli Kent Konseyleri" konulu panel düzenledi. Kent konseyinin nasıl olması gerektiği görüşüldü.

Kentsel dönüşümde en önemli sorun bilgi eksikliği ve yetki karmaşası!

Kentsel dönüşümde en önemli sorun bilgi eksikliği ve yetki karmaşası yaşanıyor. Gediz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yasin Sezer, Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin'le 2 bin dava dosyasını inceledi.

Aslan Bilgi: Kıyı Tasarımı Projesi Narlıdere'den uzak!

İzmir'in deniz kıyısındaki en güzel ilçelerinden biri olan Narlıdere, sahilini kullanamıyor. Narlıdere AK Parti İlçe Başkanı Aslan Bilgi, "61 bin nüfusu olan Narlıdere'de insanlar sahili sadece seyrediyor" dedi

Kredi sözleşmelerine ilişkin sözleşme öncesi bilgi formu!

Finansmanın türüne göre, ilgili yönetmelik gereğince Sözleşme Öncesi Bilgi Formunun, sözleşme öncesinde tüketiciye yazılı olarak verilmesi gerekiyor. İşte kredi sözleşmelerine ilişkin sözleşme öncesi bilgi formu örneği...

Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu yönetmelik!

Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu hakkında yönetmelik 31 Mayıs 2007 tarihinde 26538 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik tüketicilere verilecek olan sözleşme öncesi bilgi form esaslarını belirliyor..

Çemtaş Çelik toplu iş görüşmeleri hakkında bilgi yayınladı!

Çemtaş Çelik Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çemtaş Çelik toplu iş görüşmeleri hakkında bilgi yayınladı.

Aksu Enerji güneş santrali yatırımlarını hakkında bilgi verdi!

Aksu Enerji ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksu Enerji ve Ticaret A.Ş. güneş santrali yatırımlarını hakkında bilgi verdi.

Gaziosmanpaşa Çifte Minare Camisi yıkılacak!

Gaziosmanpaşa Çifte Minare Camisi yıkılacak. Belediyeler Üsküdar'da park alanını cami alanına çevirirken, Gaziosmanpaşa'da 50 yıldır bulunan Çifte Minare Camisini ticaret ve konut alanı kapsamına alarak imara açılacak.

Özak GYO grup şirketleri hakkında bilgi yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. grup şirketleri hakkında bilgi yayınladı.

Rüstem Keleş Karasu Atıksu Arıtma Tesisi hakkında bilgi verdi!

11 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen proje hakkında bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Karasu'da inşa ettiğimiz arıtma tesisiyle ilçenin atık suları arıtılacak" dedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 ilçe ile Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü imzaladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi sahip olduğu bilişim altyapısını kentteki 30 ilçe belediyesinin de kullanıma açıyor. Bu amaçla hazırlanan ve kentteki tüm ilçe belediyelerinin katıldığı “Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü” törenle imzalandı.

Küçükçekmece Kanarya'da bilgi evi ve sağlık ocağı yapılacak!

Küçükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; Kanarya Mahallesi'ne sağlık ocağı, muhtarlık ve bilgi evi yapım işini 17 Kasım'da ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 500 günde tamamlanacak.

çifte vergilendirmede bilgi değişimi Haberi

çifte vergilendirmede bilgi değişimi

1 Ocak 2007 tarihinden itibaren uygulanmakta olan “Türkiye Cumhuriyeti ile Güney Afrika Cumhuriyeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması”nın “Bilgi Değişimi”ne ilişkin 24 üncü maddesini güncelleştirilmiş OECD Model Vergi Anlaşması’na uygun olarak değiştiren Protokol, 25 Aralık 2013 tarihinde nota teatisi yoluyla imzalanmıştır.

Protokol, ülkemiz adına Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK; Güney Afrika Cumhuriyeti adına da Maliye Bakanı Pravin GORDHAN tarafından imzalanmıştır.

Söz konusu Protokol ile bilgi değişiminin kapsamı genişletilmiş; banka gizliliği gibi nedenler ileri sürülerek bilgi değişiminin yapılamaması önündeki engeller kaldırılmış; ayrıca, kendisinden bilgi talep edilen devletin, bu bilgilerin temininde herhangi bir menfaati olmasa dahi yine de talep edilen bilgileri talep eden devlete göndereceği açıkça belirtilmiştir.

Bu şekilde, bilgi değişiminin kapsamı ve uygulama alanının...