16 / 05 / 2024

çimento ihracatı kısıtlama

çimento ihracatı kısıtlama

Müteahhitlerin bir süredir çimento fiyatlarında fahiş yükselişler yapıldığı sebebiyle iş bırakma kararını açıklamalarının iki gün sonrasında, çimento ihracatı kısıtlandı. Ticaret Bakanlığı, İhracatı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ kapsamına, çimento ve klinkeri de aldı. 

İstanbullular dikkat! 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama ile kapanacak yollar hangileri?

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle metro, tramvay, metrobüs, deniz ulaşımına kısıtlama getirildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 1 Mayıs'ın 'bayram' havasında kutlanabilmesi için gerekli önlemlerin alındığı ve kısıtlanacak yolların listesi verildi.

İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamalar konut sektörünü nasıl etkileyecek?

İsrailli iş adamları, Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamaların, emlak ve kira fiyatlarında artışa neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Türkiye'nin İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı konut fiyatlarını ve kira bedellerini yükseltebilir! 

Türkiye'nin ihracatı kısıtlama kararının ardından, İsrail'in emlak piyasasının etkilenmesi ve konut fiyatlarını ile kira bedellerini yükseltmesi bekleniyor. 

Kredi kartı kullanan nelere dikkat etmeli! Kartlara kısıtlamalar geliyor!

Son zamanlarda yaşanan enflasyon ile  mücadele doğrultusunda birçok önleme imza atılırken son olarak da kredi kartı konusunda bir takım gelişmeler yaşanıyor. Bu süreçte kredi kartı harcamalarında birçok kısıtlama gelebileceği kaydedildi. Kredi kartına gelmesi gündemde olan kısıtlamalar neler?

Konut satışında yeni dönem! Göç İdaresi Başkanlığı kısıtlama getirdi: Tutar 2,5 kat arttı

Göç İdaresi Başkanlığı, vatandaşlık almak isteyen yabancılar için konut satışı alt sınırını 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltmişti. Yabancılara yönelik konut satışı Eylül ayında yüzde 42 oranında azalırken, aynı kurum yabancılara ikamet amaçlı konut satışı alt limitini de 75 bin dolardan 200 b

Kredi kartlarına gelecek 4 kısıtlama belli oldu! Bakan Şimşek sinyali vermişti: Hangi adımlar atılacak? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartları için yeni bir düzenleme yapılacağının sinyalini vermişti. Kredi kartlarına gelecek 4 kısıtlama belli oldu. İşte detaylar...

Aşiret düğünlerine 'ekonomi' ayarı: Kısıtlama geldi

Aşiret düğünlerinde kilolarca altın takılır, dolarlar ve eurolar havalarda uçuşurdu. Fakat alınan son karar her şeyi değiştirecek gibi görünüyor. İşte aşiret düğünlerine gelen 'ekonomi' ayarı ve kısıtlamalar...

Amerika Birleşik Devletleri'nden Çin'e çip ihracatına yeni kısıtlamalar!

ABD hükümeti, Çin'in askeri gücü için gereken kritik teknolojiye erişmesini önlemek için ülkeye gelişmiş çip ihracatına yeni kısıtlamalar getirdi.

Tüm bankalarda kredi kullanımında bir kısıtlama var

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Bloomberg HT’de yaptığı açıklamada finansmana erişim, nakit akışı ve kredi kullanımı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Zeytinoğlu, tüm bankalarda, kredi kullanımında kısıtlamalar olduğunu vurguladı.

Sütte yeni zam yolda! Süt tozu ihracatına sınırlama

Artan girdi maliyetleri ve yetersiz devlet desteği nedeniyle süt üreticileri zor günler yaşarken süt tozu ihracatına 2022 yılı sonuna kadar kısıtlama getirildi. Kısıtlamaya ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanırken, üretici çiğ sütün satış fiyatına da zam bekliyor.

Son Dakika: Ticaret Bakanlığı domates konservesi ve salça ihracatının 'kısıtlandığı' iddiasını yalanladı!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, domates, ihracı kayda bağlı mallar listesine alındı. Domates ve salça ihracı için bakanlıktan izin alınacak. Bakanlık düzenlemenin ihracata kayıt uygulamasının getirildiğini ve bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını açıkladı.

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'den 5 lt ayçiçek yağına kısıtlama açıklaması! Türkiye'nin nüfusuna dikkat çekti

Ukrayna'nın Rusya ile tutuştuğu savaş dünyada ayçiçek yağı arzını derinden etkiledi. Ayçiçek yağında fiyatlar stok krizi nedeniyle yükselişe geçmişti. İngiltere'de zincir marketi Tesco ayçiçek yağı satışlarında kısıtlama getirdi. Türkiye'deki son durumu ise Bakan Kirişçi açıkladı.

Tereyağı ihracatı yasaklandı! İşte 15 Nisan 2022 tereyağı fiyat listesi...

Tereyağı ihracatına kısıtlama geldi. Peki tüketici bu durumdan nasıl etkileyecek? 1 kg tereyağı kaç TL? Zincir marketlerde tereyağı kaç lira? İşte A101, ŞOK, MİGROS, Carrefoursa tereyağı fiyat listesi...

çimento ihracatı kısıtlama Haberi

çimento ihracatı kısıtlama

Konut ağırlıklı yapı müteahhitlerinin örgütlü bulunduğu İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), 9 Eylül tarihinde çimento fiyatlarındaki yükselişiprotesto etmek amacıyla 15 gün süreyle iş durdurma kararı verdiklerini duyurdu. 

Dünya Gazetesi'nden Hüseyin Gökçe'nin haberine göre; konfederasyona üye federasyonların temsilcilerinin katılımıyla Ankara'da Perşembe günü basın toplantısı gerçekleştirdi ve İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu çimento fiyatlarındaki yükselişin ekonomik nedeni bulunmadığını artışların yüzde 200'leri ulaştığını belirtmişti.

Bu toplantıda Müteahhitler, 15 gün süreyle yeni sipariş vermemeye ve üretimi durdurmaya karar verdi.

İnşaat sektöründe grev...