02 / 05 / 2024

çin ekonomik kriz inşaat sektörü

çin ekonomik kriz inşaat sektörü

Çin'de ekonomik büyüme geçtiğimiz yılın son çeyreğinde yüzde 6.8 olarak gerçekleşti. Konut yatırımları yalnızca yüzde 1 yükselerek son yedi yılın en düşük oranını gerçekleştirirken, yeni inşaat oranı yüzde 14 düştü.

İstanbul'da yaşamak çok zor! 4 kişilik bir ailenin aylık masrafı 53 bin lira!

İstanbul'da yaşamak oldukça zor, özellikle kalabalık aileler İstanbul'u terk edip küçük yerlere yerleşmeye çalışıyorlar. Yaşanan ekonomik kriz ve enflasyon nedeni ile İstanbul'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin hayatını sürdürmesi için gerekli olan maliyet 53 bin lirayı buldu. 

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Hızla artan enflasyon ve günden güne büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması halinde bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

ABD'lilerin hali Türklerden perişan! ABD hayali kuranlara duyurulur!

Ekonomik kriz Amerikalıların canını okuyor. Ev giderleri için yapılan harcamalar geliri aşarken, halkın yarısı şu anda kredi kartı borçlarıyla cebelleşiyor. Konut kredilerinde ise durum içler acısı... Ev kredisi faizi yüzde 7,79’a ulaşmış durumda...

Nefesler tutuldu: Ekonominin başına kim geçecek?

Seçimlerin sona ermesinin ardından yeni yönetimde ekonominin başına kimin geçeceği merak ediliyor. Ekonomik kriz, deprem ve seçim vaatleri nedeniyle ağır yük altına giren ekonomiyi yönetmek için Lütfi Elvan ve Cevdet Yılmaz’ın görev alabilecekleri belirtiliyor.

Ekonomik krizlere dayanıklı en iyi 10 iş

Son yıllarda dünya genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve krizler, iş dünyasında güvenilir ve dayanıklı sektörlere olan ilgiyi artırmış durumda. İş arayanlar ve yatırımcılar için ekonomik krizlere karşı dirençli olan sektörler, istikrarlı bir gelir sağlama potansiyeli sunuyor. İşte ekonomik kri

Dolara yatırım yapmayı düşünen bile varsa hemen buraya bakmalı! Seçimden sonra öyle bir rakam gelecek ki!

Son iki yılda yaşanan ekonomik kriz, dolar kurunun tarihi rekor seviyelere ulaşmasına yol açtı. Dolara endeksli birçok ürün ve hizmette önemli ölçüde zam gerçekleşti. Birikimleri olan ve döviz yatırımı yapmayı düşünenler için 'ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi' sonrasında doların büyük bir sıçrama

SODEV’den yeni rapor: ‘Orta sınıf yoksullaştı, kahvaltı ve kırmızı et tüketimi azaldı’

SODEV’in yayımladığı raporda, ekonomik kriz ve enflasyon yüzünden, ‘orta sınıf’ın yoksullaştığı belirtildi. Araştırmaya katılan kişiler sadece temel ihtiyaçlarını giderebildiğini ifade ederken, yüzde 56’sı ise kahvaltı yapmadığını kaydetti.

Belediyelerden yardımlar devam ediyor! İhtiyacı olanlar hemen başvuru yapsın!

Artan ekonomik kriz giderek gündelik yaşamı zorlar hale geldi. Bu yüzden pek çok aile geçinmekte zorlanıyor. Vatandaşların biraz da olsa rahat nefes alabilmesi için devlet gerekli çalışmalar sürdürüyor.

PTT ödemelerde hız kesmiyor! TC kimliğe göre 34 bin TL'yi kaçırma!

Artan ekonomik kriz vatandaşları kredi alternatifine yönlendiriyor. PTT, dar gelirli vatandaşlara yardım etmek için 34.000 TL nakit ödemeleri yapmaya başladı. T.C. Kimlik Numarası sonu çift sayı olanlar hemen başvurabilirler. 

Ayda 9 bin 796 lira kazanamıyorsanız resmen açlık sınırındasınız!

Yüksek enflasyon, işsizlik ve ekonomik kriz vatandaşı zor durumda bırakırken sürekli artan fiyatlarla birlikte açlık sınırı da aynı oranda yükseldi. Birleşik Kamu-İş’in hesaplamasına göre asgari ücretliler açlık sınırının da altında kaldı.

T.C kimlik no ile başvuru yapmak yeterli! O kurumdan 1531 lira nakit verilecek! Süre dolmadan başvurun!

Yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ekonomik kriz koşullarında hayatlarına daha kolay sürdürmesi için devlet ardı arkası gelmeden yardım ödemelerini duyurmaya devam ediyor. Ay sonuna kadar başvuru yapanlar 1531 TL yardım alabilecek!

IMF, Almanya için ekonomik büyüme tahminini düşürdü! En büyük tehdit açıklandı

Avrupa'da artan enflasyon Alman ekonomisinin resesyona girmiş olabileceğine ilişkin ihtimalleri güçlendirdi. Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklamaya hazırlanırken IMF, Almanya için kritik bir değerlendirme yaptı.

Dünya devi Apple’dan flaş karar! Ekonomik kriz Apple’ı da vurdu

ABD’li ünlü şirket Apple, ekonomik krizden az zarar görmek için değişikliğe gidiyor. Apple, önümüzdeki yıl işe alımları ve harcamaları azaltacak. İşte detaylar…

çin ekonomik kriz inşaat sektörü Haberi

çin ekonomik kriz inşaat sektörü

Çin'de ekonomik büyüme geçtiğimiz yılın son çeyreğinde yüzde 6.8 olarak gerçekleşerek hem finansal krizin başlangıcından bu yana en düşük seviyeye geriledi hem de yatırımcıların yanlış politikalar izlediğine dair endişe duyduğu hükümetin üzerindeki baskıyı artırdı.


Çin'de yıl bütününde ise ekonomi yüzde 6.9 ile batı standartlarına göre yüksek bir rakam tuttursa da son 25 yılın en zayıf büyümesini gerçekleştirdi. Çin ekonomisi geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6.9 büyümüştü.


Hükümetin ekonomik büyümeyi hızlandırmasının önünde zayıf ihracat, fabrikalarda aşırı kapasite kullanımı, yavaşlayan yatırımlar, yumuşak bir konut piyasası ve yüksek borç seviyeleri gibi engeller bulunuyor.


Bugün açıklanan diğer veriler de dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin Aralık ayında hız kaybetmeye devam ettiğini gösterirken, hükümetin yıl boyunca piyasalara sağladığı desteğin işe yaramış olma umutlarını da boşa çıkardı.


Konut yatırımları yalnızca...