06 / 05 / 2024

çin hükümeti sosyal konut

çin hükümeti sosyal konut

40 milyon 130 bin sosyal konut inşa ettiklerini hatırlatan Çin Başbakanı Keqiang, kırsal bölgelerde 100 milyon kişinin yoksulluktan kurtarıldığını ve 300 milyon köylünün içme suyu güvenliğini çözdüklerini söyledi.

Çin hükümeti emlak sektöründe son noktayı koydu: Gerekirse iflas edin!

Çin Konut Bakanı Ni Hong gerçekleştirdiği basın toplantısında yaptığı açıklamada gayrimenkul geliştiricilerinin gerekirse iflas etmesi gerektiğini söyledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

1940 yılında hükümet fakir halkı ev sahibi yapmak için harekete geçmiş!

1940 yılında hükümet, fakir halkın ev sahibi olabilmesi için düğmeye basmış. Vatandaşları ev sahibi yapmak isteyen hükümet belli şartlar dahilinde fakir vatandaşların ev sahibi olmasına destek olmuş. İşte o haber...

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

KKTC'de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar için hükümet inceleme başlattı. Konunun yakın zamanda Meclis'e gelmesi planlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu.

Çin emlak sektörü hükümetten daha çok destek bekliyor!

Analistler yaptıkları açıklamalarda ülke ekonomisinin önemli bir kısmını oluşturan Çin emlak piyasasının daha da kötüleşmesini önlemek amacıyla daha fazla hükümet desteğine ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

ABD hükümeti kapanırsa ne olur? Hükümetin kapanması ne demek?

ABD hükümetinin kapanması, bütçe tasarısının onaylanmaması veya benzeri nedenlerle meydana gelebilir. Bu tür kapanmalar genellikle geçici bir süre için olur ve hükümet işlemleri tamamen durdurulmaz. Ancak etkileri ciddi olabilir. İşte detaylar...

Hükümet ilk kez ev almak isteyenler için start verdi! Düşük faizli kredi desteği geliyor!

Yüksek ev kiraları ve emlak piyasasındaki fahiş artışlar karşısında hükümet ilk kes ev sahibi olacaklar işçin devreye girdi. 

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı! Yeni düzenleme geliyor

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi sisteminin sadeleştirilmesine yönelik beklentinin olduğunu söylemişti. Hazırlanan düzenlemeye göre vergi türlerinin azaltılması için düğmeye basıldı.

Boş tutulan evlere vergi artışı için hazırlık başladı: Hükümet kiralarda indirimi sağlayacak!

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uygulamasının ardından, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar katlandı. Hükümet boş tutulan evlere vergi artışı için düğmeye bastı. 

İspanya'da hükümet konut sorunu için çözüm arıyor!

Avrupa Birliği (AB) içinde en çok konut sorunu yaşayan ülkeler arasında yer alan spanya'da sol koalisyon hükümeti, açıklamış olduğu yardım paketleriyle konut sorununa çözüm arıyor.

Hükümet kesenin ağzını açtı! 500 bin öğrenci hem para kazanacak hem meslek sahibi olacak!

AKP hükümeti 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi emekli ve çalışanlardan sonra gençlere yönelik önemli bir destek programını açıkladı. Ayrıca 500 bin genci meslek sahibi yapmayı hedefleyen program kapsamında yapılan ödemelere de yüzde 33 zam yapıldı.

Hükümet enflasyonun önüne işte böyle geçecek!

AK Parti hükümeti, yüksek enflasyonun önüne geçebilmek için zabıtalarla sıkı takibe devam edecek.

Hükümete,“Doları bizim için 23 TL yapın” çağrısı!

Uzun süredir kurun artmaması nedeniyle rekabette zorlanan ihracatçılardan hükümete yeni çağrı geldi. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, ekonomi yönetimine seslenerek, dolar kurunun kendileri için 23 TL olarak uygulanmasını istedi.

Hükümet ÖTV indirimi için düğmeye bastı! Otomobil fiyatları düşecek! 

Son 1 senede otomobil fiyatları son derece hızlı bir yükseliş gösterdi ve 200 bin Türk Lirası'ndan ucuz araç kalmadı. ÖTV oranları da yüzde 80'e ulaştı. Hükümet ÖTV indirimi için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

çin hükümeti sosyal konut Haberi

çin hükümeti sosyal konut


40 milyon 130 bin sosyal konut inşa ettiklerini hatırlatan Keqiang kırsal bölgelerde 100 milyon kişinin yoksulluktan kurtarıldığını ve 300 milyon köylünün içme suyu güvenliğini çözdüklerini söyledi.


Pekin’de toplanan 12’nci Çin Ulusal Halk Kongresi’nde (NPC) ülkenin gelecek 5 yıl boyunca atacağı ekonomik adımlar tanıtıldı. 16 Mart’a kadar sürecek toplantılarda Çin Komünist Partisi Politbüro üyelerinin yanı sıra 3 bin dolayında delegeye izlenecek yol haritasının detayları aktarılacak. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Başbakan Li Keqiang’ın da hazır bulunduğu toplantılarda yapılan konuşmalarda ülke ekonomisinin gücüne işaret edilirken ekonomiye yönelik sert düşüş ve resesyon gibi özellikle Batılı ülkelerden açıklamaların ise asılsız olduğu belirtildi.


15 MİLYAR DOLARLIK FON KURDUK

Çin, Ulusal Halk Kongresi’nde 5 yılda ortalama yüzde 6.5-7 büyüyeceğini duyurdu. Sert düşüş iddialarını yalanlayan yetkililer, üretim dışında...