03 / 05 / 2024

Çin kazakistan

Çin kazakistan

Kazak ile Çinli yetkililer arasında Kazakistan'a 2 milyar dolarlık yatırım için anlaşma imzalandığı bildirildi. Aktau kentinde doğalgaz ve kimya tesisi inşaatı için yatırım yapılacak.

Kazakistan, kripto para madencileri için vergiyi yükseltiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin üretiminde dünyada 2. sırada yer alan Kazakistan, gündemden düşmeyen kripto para madenciliğine yönelik vergiyi yükselteceklerini açıkladı.

Kazakistan Bitcoin cenneti olma özelliğini yitirebilir!

Çin'in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından Bitcoin madencilerinin gözdesi haline gelen ve 'Bitcoin cenneti' olarak anılmaya başlayan Kazakistan'da dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Kazakistan, Türkiye'nin şehir hastanelerini örnek alacak!

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, koronavirüs salgınının başlamasından bu güne kadar ülkede modern ekipmanlarla donatılmış 17 hastane yapıldığını belirtti. Mamin, "Kazakistan'ın her yerine 20 modern hastane inşa etmeyi planlıyoruz” dedi.

Yabancıya satışta hedef lüks konut!

Yabancılara yapılacak konut satışında yeni hedef lüks konut konut oldu. 1 milyon dolardan fazla  gelir beklenirken Singapur, Hong Kong, Çin, Kazakistan, İran ve Azerbaycan’dan rezervasyonlar geliyor. 

Tekfen Holding'in Kazakistan'da tadilat ve inşaat işleri yapmak için anlaştı!

Tekfen Holding'in İstek Construction LLP şirketi Kazakistan'da NCOC firması ile, mevcut tesislerde tadilat-inşaat hizmetleri sağlanmasına yönelik 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Türk inşaat firmalarından Kazakistan'a yatırım!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ile telefonda görüşme gerçekleştiren Kazakistan Senato Başkanı Maulen Ashimbayev, Türk inşaat firmalarının katkıları ile Kazakistan'da inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini dile getirdi.

Türkistan Bölge Hastanesi inşaatı 2022'de bitecek!

Türk firması YDA Group tarafından Kazakistan'da inşa edilen Türkistan Bölge Hastanesi'nin yapımı 2022'de tamamlanacak. 

Orta Asya Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Merkezi'nin inşaatı başladı! 

Kazakistan ve Özbekistan sınırında yapılacak Orta Asya Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Merkezi'nin inşaat çalışmaları başladı. 

Kazakistan’da tarım arazilerinin yabancılara satışı kanunla yasaklanacak!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kazakistan'da tarım arazilerinin yabancılar tarafından satın alınması ve kiralanmasının, kanun çerçevesinde yasaklanması için talimat verdi.

Türk şirketleri inşaat alanında Kazakistan'dan 27 milyar dolarlık iş aldı! 

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Türk şirketlerinin inşaat alanında Kazakistan devletinden aldığı işlerin hacmi 27 milyar dolar olduğunu dile getirdi. 

Kazakistan-Özbekistan sınırında Orta Asya Uluslararası Ticaret Merkezi inşa edilecek!

Kazakistan-Özbekistan sınırında kurulması planlanan Uluslararası Ticaret Merkezi için arsa tahsis işlemleri yapıldı. 

Kazakistan-Özbekistan arasında demir yolu hattı inşa edilecek!

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin yaptığı açıklamada Türkistan şehriyle Özbekistan'ın başkenti Taşkent arasında hızlı tren demir yolu hattının inşa edileceğini açıkladı.

Tekfen İnşaat Kazakistan’da 185 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen İnşaat’ın Kazakistan’da faaliyet gösteren iştiraki GATE İnşaat,  Tengiz Sahası’nda yapımı süren “Gelecek Gelişim Projesi” (Future Growth Project) kapsamında bulunan 185 milyon dolarlık boru hattı projesinin ihalesini kazandı.

Çin kazakistan Haberi

Çin kazakistan

İki ülke arasında Aktau kentinde doğalgaz ve kimya tesisi inşaatı için yatırım anlaşması imzalandı


Kazak ile Çinli yetkililer arasında Kazakistan'a 2 milyar dolarlık yatırım için anlaşma imzalandığı bildirildi. 


Kazinform haber ajansının haberine göre, Kazakistan Başbakan Birinci Yardımcısı Bakıtcan Sagintayev başkanlığındaki heyet, Çin’in Şanghay kentinde birçok Çinli şirket yöneticisi ve devlet kurumu temsilcisiyle bir araya geldi.


Görüşmelerin ardından Kazak şirket ve Çin Devlet Kalkınma Bankası arasında doğalgaz ve kimya tesisi inşaatı projesi için 2 milyar dolar değerinde yatırım anlaşması imzalandı.


Anlaşma kapsamında Kazakistan'ın Aktau kentinde entegre edilmiş doğalgaz ve kimya tesisinin inşa edilmesi...