02 / 05 / 2024

çin mercan kayalıklarına uçak pisti

çin mercan kayalıklarına uçak pisti

Uydu fotoğrafları, Çin’in Güney Çin Denizi’nde tartışmalı bir bölgede bulunan mercan kayalıklarındaki uçak pisti inşaatında önemli ilerleme kaydettiğine işaret ediyor. Fiery Cross pistin uzunluğunun üç kilometreyi bulabileceğini yazdı.

İnşaat demir fiyatlarına zam geldi! İstanbul, İzmir, Karabük ve Payas demir fiyatları fırladı!

Bugün inşaat demir fiyatlarına zam geldi. İstanbul, İzmir, Karabük ve Payas demir fiyatları fırladı. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 2 Şubat 2024 demir fiyat listesi. 

Demir fiyatlarına Çin etkisi! İnşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi! 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

Dünyanın en çok demir üreticisi Çin'de en büyük gayrimenkul üretim şirketinin tasfiyesine karar verilmesiyle fiyatlar artmaya başladı. Yurt içi piyasalarda inşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi. 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

Kahramanmaraşlılara müjde! Elbistan'da Cumhuriyet'in 100. yılına özel 126 konut teslim ediliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremlerden ikincisinin merkez Elbistan'da nisan ayında temelleri atılan 126 deprem konutun, Cumhuriyet'in 100. yılına özel, hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Başkent İnşaat'tan Cumhuriyet'in 100. yılına özel kampanya! Elite Residence 60 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Başkent İnşaat tarafından  Ankara Yenimahalle'de yükselen Elite Residence projesinde Cumhuriyet'in 100. yılına özel kampanya başladı. Yeni satışa çıkan projede 60 ay vade fırsatı bulunuyor. İşte Elite Residence ile ilgili detaylar...

İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İBB resmen duyurdu! İşte Cumhuriyet'in 100. yılına özel ücretsiz müzeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde "müze girişi kampanyası" başlattığını duyurdu. Peki İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İşte ücretsiz müzeler...

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! 1 ton demirin fiyatı tavan yaptı! 17 Ağustos 2023 demir fiyat listesi

Dolar kurundaki yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Bugün dolar rekor seviyesine yakın seyrederken piyasalar da doların etkisi ile şekilleniyor. İnşaat malzeme fiyatları bugün doların etkisi ile yükselişe geçt,. Bugün inşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Yüzde 25 zam Meclis'ten geçti! TBMM, memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam kanununu kabul etti!

TBMM Genel Kurulu, en düşük memur maaşlarının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını içeren kanun teklifinin birinci bölümünü kabul etti. Teklif, aynı zamanda bazı vergilerde artış öngörüyor.

Dolar için gözler yarına çevrildi! Nefesler kesildi! Dolar yolun sonuna mı geldi? Yatırımcıları aman dikkat

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yarın faiz kararını açıklayacak. Dolar için gözler yarına çevrilirken, uzmanlardan açıklamalar gelmeye başladı. Dolar yolun sonuna mı geldi? Yatırımcıları aman dikkat...

Dul ve yetim aylıklarına Temmuz 2023 zammı var mı? Dul ve yetim aylığı ne kadar olacak? İşte son dakika rakamları!

Dul ve yetim aylıklarına Temmuz 2023 zammı var mı? Dul ve yetim aylığı ne kadar olacak? İşte son dakika rakamları...

Dul ve yetim aylıklarına zam bekleyenler bu habere hemen baksın! Son dakika açıklama geldi!

En az emekli maaşı alanların aylıklarına zam yapılmıştı, yapılan çıkışla beraber 5500 TL olan aylıklar 7500 TL'ye çıktı. Dul ve yetim aylığı alanların aylığı ise zam görmedi. İşte bununla alakalı, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bir açıklama geldi.

Meteoroloji 5 kent için şiddetli fırtına alarmı! O saatlerde dışarı çıkan yandı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beş farklı şehir için kuvvetli fırtına uyarısı verdi. Nisan ayının başında, hava durumu insanlar tarafından büyük bir merakla takip edilirken, Meteoroloji yetkilileri ardı ardına kuvvetli fırtına uyarıları yayınladı. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda

çin mercan kayalıklarına uçak pisti Haberi

çin mercan kayalıklarına uçak pisti

IHS Jane’s Defence Weeekly dergisi, Spratly adalarında, Fiery Cross mercan kayalıklarının kum ve betonla doldurulduğu alandaki pistin uzunluğunun üç kilometreyi bulabileceğini yazdı.


Çin’in denizi doldurarak yapay kara parçaları oluşturması Asya Pasifik bölgesindeki bazı ülkeler tarafından endişeyle izleniyor.


Çin, Güney Çin Denizi’nin neredeyse tamamı üzerinde hak iddia ediyor.


Aralarında Vietnam ve Filipinler’in de bulunduğu bazı Asya ülkeleri ise Çin’in buradaki faaliyetlerinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu söylüyor.


Çin ise bu inşaatların yasal ve egemenlik haklarını korumak için gerekli olduğunu savunuyor.


Jane’s Defence Weekly, mercan kayalıkları üzerinde inşa edilen pistin askeri amaçlar için kullanılabileceğini öne sürdü.


Dergi, Çin hava kuvvetlerinin kullandığı pistlerin uzunluğunun 2,7 ila 4 km uzunluğunda olduğunu değiştiğini...