06 / 05 / 2024

Çin Seddi korunuyor mu

Çin Seddi korunuyor mu

Çin Günlüğü gazetesinin haberine göre, Çin Kültür Mirasları Koruma Vakfı'nın Çin Seddi'ni korunması için özel fon oluşturduğu ve bağışlarla 18,2 milyon yüen (2,9 milyon dolar) toplandığı belirtildi.

TOKİ, İran sınırındaki duvarı tamamladı!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Suriye sınırında, Çin Seddi ve ABD-Meksika sınırının ardından dünyadaki üçüncü en uzun güvenlik duvarını inşa ettiklerini açıkladı. 

TOKİ Türk Seddi'nin inşasına devam ediyor!

Türkiye ile Suriye arasındaki sınıra yapılan ve dünyanın en uzun üçüncü duvarı özelliğindeki "Türk Seddi"ni örme çalışmaları sürüyor.

Çin Seddi'nin yüzde 30'u yok oldu!

Çin Seddi 10 milyondan fazla turist tarafından ziyaret ediliyor. Köylülerin inşaat, turistlerin ise 'hatıra' amacıyla çaldığı tuğlalar Çin Seddi'nin yüzde 30'unu yok etti.

Çin'de kum seddi ortaya çıkıyor!

ABD Donanması’nın Pasifik Filosu Komutanı Amiral Harry Harris, Çin’in Güney Çin Denizi’nde denizi doldurarak bir “kum seddi” oluşturduğunu söyledi..

3. havalimanı inşaatından etkilenen bitkiler korunuyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "İstanbul'a inşa edilen 3. havaalanı sahasında, flora tespit çalışmaları kapsamında 138 binden fazla bitki tohum ve soğanı taşınarak koruma altına alındı" dedi.

2. Abdülhamid'in Türbesi hatırasına uygun şekilde korunuyor!

2. Abdülhamid'in Türbesi hatırasına uygun şekilde korunuyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, II. Abdülhamid'in Türbesi'ni ziyaret etti. Türbenin hatırasına uygun şekilde korunduğunu ifade etti.

Çin Seddi'nin korunması için fon oluşturuldu!

Çin Günlüğü gazetesinin haberine göre, Çin Kültür Mirasları Koruma Vakfı'nın Çin Seddi'ni korunması için özel fon oluşturduğu ve bağışlarla 18,2 milyon yüen (2,9 milyon dolar) toplandığı belirtildi.

Çin Seddi uzadı!

Çin'de arkeologlar, ülkenin kuzeybatısındaki Ningşia Hui Özerk Bölgesi'nde Çin Seddi'nin yeni kalıntılarının bulunduğunu açıkladı. Kalıntıların Çin Hanedanlığı ( MÖ. 221-MÖ. 206 ) dönemine ait olduğu düşünülüyor.

Ovit Tüneli yarım milyon dolarlık çığ panelleri ile korunuyor!

Türkiye'nin en büyük karayolu yatırımlarından olan ve dünyanın en uzun tünel inşaatı olma özelliği taşıyan Ovit Tüneli Şantiyesi, çığ riskine karşı yaklaşık yarım milyon dolarlık çığ panelleri ile korunuyor.

Akira Miyawaki ormandan oluşan Çin Seddi kurmak istiyor!

Çevreci bilim insanı Akira Miyawaki, “Çin Seddi”ni betonla değil, ağaçlarla kurmak ve tsunamiye kafa tutmak istiyor. Hedef, bu koruyucu ormanların bir sonraki buz çağına kadar yaşaması...

Yaşacan: İzmir'de 4 bin 700 hektarlık alanda kentsel dönüşüm ihtiyacı var!

İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, "İzmir'de yüzde 45'ten yüzde 65'e kadar çıkabilen alanlarda acilen kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Çin Seddi gibi binalarımız var" dedi....

Tasavra Çayı'na Çin Seddi çekildi!

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'nce yaptırılan çalışmalar kapsamında Tasavra Çayı'nın her iki yanına 1 kilometre uzunluğunda, 3,5 metre yüksekliğinde duvar örülerek, taşkın tehlikesine karşı önlem alındı.

Çin Seddi'nde şiddetli yağmurla birlikte yıkılma görüldü!

Dünyanın "7 Harikası"ndan biri olarak adlandırılan Çin Seddi'nin kuzey kısmında yer alan Dajingmen bölümünde şiddetli yağmurlar sebebiyle yıkılma meydana geldi

Çin Seddi korunuyor mu Haberi

Çin Seddi korunuyor mu


Çin Seddi'nin korunması için özel fon oluşturulduğu bildirildi. Çin Günlüğü gazetesinin haberine göre, Çin Kültür Mirasları Koruma Vakfı'nın Çin Seddi'ni korunması için özel fon oluşturduğu ve bağışlarla 18,2 milyon yüen (2,9 milyon dolar) toplandığı belirtildi.


 Ayrıca toplanan paranın harcanması konusunda bir komite oluşturulduğu kaydedildi. 


Unesco tarafından 1986 yılında Dünya Mirasları listesine eklenen ve Çin'in kültürel simgesi olan Çin Seddi, 21 bin 196 kilometrelik uzunluğu ile dünyanın en büyük tarihi yapısı olarak...