06 / 05 / 2024

Çin Seddinin korunması

Çin Seddinin korunması

Çin Günlüğü gazetesinin haberine göre, Çin Kültür Mirasları Koruma Vakfı'nın Çin Seddi'ni korunması için özel fon oluşturduğu ve bağışlarla 18,2 milyon yüen (2,9 milyon dolar) toplandığı belirtildi.

Borsada ‘tahtacı’ ve ‘balina’ hareketlerine dikkat! Spekülatif hareketlerin araştırılması için TBMM’ne önerge verildi!

CHP'li Mühit Kanko, Borsa İstanbul’daki spekülatif hareketlerin araştırmasına yönelik TBMM’ne bir araştırma önergesi verdi. Kanko, önergesinde, küçük yatırımcıların korunması için borsada ‘tahtacı’ olarak tabir edilen spekülatif hareketlerin araştırılmasını istedi.

Yastık altındaki altınlarınız için yeni dönem: Altın ve dolar düşse de önemli değil

Yastık altındaki altınların korunması için yeni bir dönemi başlatan Merkez Bankası ile iş birliği yapan İstanbul Altın Rafinerisi yatırımcıları bilgilendirdi. Bu sistemle altın ve dolar düşse de önemli değil, yatırım korunacak...

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

Ormana bitişik parselde yapı inşa edilemeyecek!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre; ormana bitişik parselde yapı inşaatına izin verilmeyecek. 

Hazine arazilerinde faaliyet yürüten vatandaşların haklarının korunması için önerge verildi!

Ecrimisil ödeyerek hazine arazileri üzerinde tarım faaliyeti yürüten vatandaşların haklarının korunması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'dan Türkiye tarafından inşa edilecek konutlara övgü!

Arnavutluk'ta geçen yıl yaşanan depremin ardından Türkiye tarafından inşa edilecek konutlardan övgüyle söz eden Başbakan Edi Rama, buradaki standartların tüm binalarda korunması gerektiğini söyledi.

Çeşme'de arkeolojik sit alanının korunması için alınacak tedbirler mecliste!

13 Ağustos 2020 tarihinde İzmir ilinin Çeşme ilçesinde yaşanan yangın sonrasında arkeolojik sit alanının korunması için Bakanlığın alacağı tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Demre'deki doğal sit alanına inşa edilen kaçak villa yıkılacak!

Antalya Demre'ye bağlı Kekova Koyu'ndaki birinci derece doğal sit sınırları içinde korunması gereken kültür varlığı olan, yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğu Koyun Adası'nın karşısına inşa edilen kaçak villa, mühürlendi. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, villanın yıkılacağını açıkladı...

Tarım arazilerinin korunması için çalışma yapılan iller TBMM'de!

Tarım arazilerinin korunması, etkin kullanımı ve yönetimi için çalışma yapılan iller meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Suriye İdlib'te yer altı hastanesi inşa edildi!

Suriye İdlib'te iki adet yer altı hastanesi inşa edildi. Hastanenin yapımında bombalardan korunması için iki kat beton kullanıldı.

Ege Yapı Tescilli Yapılar İçin Kılavuz hazırladı!

Gayrimenkul sektörünün öncü ve yenilikçi firmalarından Ege Yapı, ülkemizin kültür varlıklarına ve tarihi eserlerine sahip çıkılması ve korunması amacıyla “Tescilli Yapılar İçin Kılavuz” hazırladı.

Ormanların korunması için 2/B uygulamasının sonlandırılması mecliste!

Ormanların korunması için 2/B uygulamasının sonlandırılması önerisi ve orman köylülerinin kalkındırılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Pakdemir, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri için başvurular başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapıların korunmasını teşvik için bu yıl 16. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri” için başvurular başladı.

Çin Seddinin korunması Haberi

Çin Seddinin korunması


Çin Seddi'nin korunması için özel fon oluşturulduğu bildirildi. Çin Günlüğü gazetesinin haberine göre, Çin Kültür Mirasları Koruma Vakfı'nın Çin Seddi'ni korunması için özel fon oluşturduğu ve bağışlarla 18,2 milyon yüen (2,9 milyon dolar) toplandığı belirtildi.


 Ayrıca toplanan paranın harcanması konusunda bir komite oluşturulduğu kaydedildi. 


Unesco tarafından 1986 yılında Dünya Mirasları listesine eklenen ve Çin'in kültürel simgesi olan Çin Seddi, 21 bin 196 kilometrelik uzunluğu ile dünyanın en büyük tarihi yapısı olarak...