20 / 05 / 2024

çin virüslere karşı kent

çin virüslere karşı kent

Kovid-19 salgını, şehirlerin yetersizliğini ortaya çıkardı. Salgının çıkış merkezi olan Çin, bir daha benzer sıkıntılar yaşamamak amacıyla ‘COVID-19’a karşı dayanıklı bir şehir projesi geliştiriyor.

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez enflasyon için iki veriyi karşılaştırdı ve sordu: IMF hazırlığı mı?

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) şubat ayı enflasyonunu aylık bazda yüzde 4,34 olarak açıklarken, TÜİK ise 4,53 olarak açıkladı. Bu durum karşısında ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez sosyal medya hesabından değerlendirme yaptı. 

Meteoroloji alarm verdi! Yurtta 3 bölge için yoğun kar yağışı uyarısı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, yeni hava durumu raporunda Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu için kar yağışı uyarısı yapıldı. yapılan açıklamada, yağışların Rize ve Artvin ile Trabzon'un doğu çevrelerinde çok kuvvetli olacağı açıklandı. İşte ayrıntılar.

Trend GYO Alibeyköy için düğmeye basıldı! Yeni proje! 

Trend GYO Alibeyköy projesi için arsa payı karşılığı inşaat yapımı sözleşmesi resmen imzalandı. İşte detaylar...

İzmir için son dakika deprem uyarısı! Jeofizik Mühendisleri Odası açıkladı: Yaklaşık 6.5 büyüklüğünde... 

Jeofizik Mühendisleri Odası tarafından, İzmir'in Konak ve Karşıyaka gibi ilçelerinde zeminin çok zayıf alüvyon tabakadan meydana geldiğine dikkat çekildi ve deprem uyarısı yapıldı.

Vakıflardan Üsküdar'da kat karşılığı kira ve işletme ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, mülkiyeti Aziz Mahmut Hüdayi Vakfına ait olan arsa vasıflı taşınmaz için yapım karşılığı kira ve işletme ihalesine çıkıyor.

ABD'den İsrail'in Batı Şeria'daki konut inşaatına kınama!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, İsrail'in Batı Şeria'da 3 binden fazla konut inşa etmesine karşı çıktıklarını dile getirdi. 

Konut kredisi için hangi kriterler isteniyor?

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için bankalar tarafından sunulan konut kredisi için bir takım kriterler bulunuyor. Peki, bankalar konut kredisi için hangi kriterlerin karşılanmasını istiyor.

Enka İnşaat'ın kar payı stopaj oranı yüzde 35,714286!

Enka İnşaat, yıl sonu karından dağıtılacak olan brüt 2 milyar TL ner, 1 milyar 700 milyon TL için 1 TL nominal değerli hisseye isabet eden kar payı brüt yüzde 35,714286 net yüzde 30,357143 olup stopaj oranı yüzde 15 uygulanacak.

İzmir'in yapı envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları inşa etmek için mevcut yapı stokunun envanterini çıkarıyor. Bayraklı pilot bölge seçildi, 33 bin 100 bina incelenecek...

Çin Yuanı ABD Doları karşısında 648 puan değer kazandı!

Çin Merkez Bankası 16 yıldan bu yana dolara karşı en büyük değişikliği gerçekleştirdi. Çin Yuanı, dolar karşısında bir günde 648 puan değer kazandı.

İzmir'in yapı envanteri çıkarılacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin yapı envanterinin çıkarılacağını belirterek,  “Depremin ardından gördük ki daha sert yamaç ve kayalık zeminlere kent kurulumu yapmalıyız” dedi.

Yüzüklerin Efendisi oyuncuları Tolkien'in evi için kampanya başlattı!

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filminin oyuncuları, serilerin yazarı olan J.R.R. Tolkien'in satışa çıkarılan evini korumak için kampanya başlattı. 

Müteahhide ayıplar için dava açılabilir!

Kat malikleri tarafından, ortak alanlarda tespit edilen ayıpların giderilmesi için müteahhite karşı onarımın giderilmesine ya da onarım bedelinin ödenmesine ilişkin dava açılabiliyor.

çin virüslere karşı kent Haberi

çin virüslere karşı kent

Dünyada 28 milyondan fazla kişiyi etkileyen koronavirüs (COVID-19) salgını, Çin Vuhan'da başlamıştı. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri bile salgınla mücadelede yeterli olamadı.

Posta'da yer alan habere göre; Çin, olası yeni salgınlara karşı yeni bir şehirleşme projesi geliştiriyor. Başkent Pekin yakınlarında inşa edilecek ‘akıllı kent’, ‘COVID-19’ geçirmez olacak. Projede İspanyol mimarlar yer alıyor. Şehir, enerji sürdürülebilir kullanımı sayesinde yeşil kalacak.

Geniş balkonlu

İşte koronaya geçit vermeyecek şehrin özellikleri:

Kendi kendine yeten şehirde, güneş enerjisi kullanılacak. Sebze bahçeleri ve seralar ile kendi gıdasını üretebilecek. 

Şehrin sakinleri, salgın durumunda dışarıdan yardıma muhtaç olmadan izole şekilde yaşamlarına devam edecek. 

Kentteki her bir konutun geniş, güneş alan balkonu bulunacak. Kimse evde hapis hissi yaşamayacak.

Yardımlaşma için geniş merkezler yapılacak. Yardımlar sosyal mesafeye uygun şekilde dağıtılacak. 

Drone'lu kargo

Araçlar sadece belirlenmiş caddelerde kullanılabilecek, yolların...