08 / 05 / 2024

çin yuanı abd doları

çin yuanı abd doları

Çin'de güçlü ekonomik toparlanma ve dolarda gerilemenin etkisi ile yuan, dolara karşı 31 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Çin Yuanı ABD Doları karşısında 648 puan değer kazandı!

Çin Merkez Bankası 16 yıldan bu yana dolara karşı en büyük değişikliği gerçekleştirdi. Çin Yuanı, dolar karşısında bir günde 648 puan değer kazandı.

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

Türkiye dünyada çip üretimi yapan altıncı ülke olacak!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, kurdukları tesiste çip üretimine uygun altyapının hazır olduğunu belirterek, “Ar-Ge birimleri çalışıyor. Tayvan, Güney Kore, Japonya, Çin ve ABD gibi çip üreten ülkelerin arasına gireceğiz” dedi.

Arzum yurtdışında büyüyor! Arzum Elektrikli Ev Aletleri'nden Çin ve ABD hamlesi

Daha önce Hong Kong ve Almanya'da şirketler kuran Arzum, Çin'de de yüzde 100 bağlı ortaklık kurdu. Arzum, ABD'de şirket kurma çalışmalarını sürdürüyor.

Yuan güçlü dolar karşısında 4 yılın en düşük seviyesine geriledi

Çin Merkez Bankası`nın bu sabah yuanın günlük hareket bandı için orta noktayı belirlemedikten sonra Çin yuanı, ABD doları karşısında 4 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Çin yuanı 2008’den bu yana en düşük seviyeyi gördü

ABD Merkez Bankasının (Fed) son yaptığı faiz artırımı kararının ardından Çin yuanının dolar karşısında değeri, 2008 küresel finansal krizden bu yana en kötü seviyeye indi. Dolar/yuan dengesi kapanışta 7,2458'den işlem gördü.

Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası... Dolar resmen meydan okuyor

Dolar endeksi 20 yıl aradan sonra zirveye yükselirken gelişmiş ülkelerin para birimlerine karşı hızlıca yükseldi. Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası'na dolar resmen meydan okuyor...

Dolar endeksi son 20 yılın zirvesine çıktı!

Dolar endeksi, Fed'in para politikası duruşunu eylülde de sürdüreceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesiyle birlikte, Avrupa'daki enerji krizi ve Çin ile ABD arasında devam eden gerginlikle 20 yıl aradan sonra tekrar 110 seviyesinin üzerini gördü. İşte haberin devamı…

Evergrande'den ödemeler için duyuru!

Evergrande'den yapılan araştırmaya göre; 23 Eylül’de vadesi dolan faiz ödemesi için yuan cinsinden tahvil sahipleri ile anlaşmaya varıldı. 

Türk müteahhitler dünyada 3. sırada!

Dünyanın En Büyük 250 Müteahhitti listesi açıklandı. Çin'in birinci, ABD'nin ikinci sırada yer aldığı listede Türkiye üçüncü sıraya yerleşti. 

İran, en fazla kripto para üreten ülkelerden oldu!

İran, indirimli elektrik tarifeleri sebebiyle Çin, Rusya, ABD, Kazakistan, Kanada ve İzlanda'yla beraber en çok kripto para üreten 7 ülke arasında oldu.

Milyarder sayısında Pekin, New York'u solladı!

Çin ile ABD arasındaki ekonomik yarış milyarder sayılarında da kendini gösteriyor. 21 milyon nüfuslu Pekin'de ikamet eden dolar milyarderi sayısı son bir yılda 33 kişi yükselirken, 8,4 milyon nüfuslu New York'taki artış 7 kişiyle sınırlı oldu.

Çin Yuanı 31 ayın en yüksek seviyesine yükseldi!

Çin'de güçlü ekonomik toparlanma ve dolarda gerilemenin etkisi ile yuan, dolara karşı 31 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

çin yuanı abd doları Haberi

çin yuanı abd doları

Global Times gazetesinin haberine göre, küresel yatırımcıların yuan talebinin artması, Çin'de güçlü ekonomik toparlanma ve dolarda gerileme etkisi ile yuan, dolara karşı 31 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Çin Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, yuan resmi kuru bugün 6,4605 ile 2018 yılı Haziran ayından bu yana en yüksek düzeye geldi. Yuan geçen yıl dolara karşı yüzde 6 değer kazanmasının ardından 2021 yılının ilk 3 işlem gününde yüzde 1 değer artışı göstermişti.

Çin Yuanı ABD Doları karşısında 648 puan değer kazandı!

Yuan dolar karşısında 17 yılın en yüksek seviyesine...