20 / 05 / 2024

Çınar Sineması restorasyon

Çınar Sineması restorasyon

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçenin tarihi kesiminde bulunan ve "Muallimler Birliği Binası" diye bilinen Çınar Sineması' nı yeniden aslına uygun olarak inşa edeceklerini söyledi...

Sm Planlama Mimarlık Restorasyon Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sm Planlama Mimarlık Restorasyon Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de Samet Kuzpınarı tarafından kuruldu.

Atlas Sineması, İstanbul Sinema Müzesi ile birlikte açılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada restorasyon çalışmalar tamamlanan tarihi Atlas Sinemasının kapılarını açacağını belirtti.

4 asırlık Midillili Ali Reis Camisi'nde restorasyon başlamadı!

İstanbul’da üzerine 600 yıllık çınarın düşmesi sonucu kullanılamaz hale gelen 434 yıllık Midillili Ali Reis Camisi’nde restorasyon bir türlü yapılamadı. 

Heybeliada'daki Hüseyin Rahmi Gürpınar Evi restore edilecek!

Heybeliada'daki Hüseyin Rahmi Gürpınar Evi'nin restorasyon ihalesi yarın gerçekleşecek. Hüseyin Rahmi Gürpınar Evi'nin restorasyonunun 350 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Emek Sineması’nın restorasyonu özensiz bulundu!

Emek Sineması’nın da içinde bulunduğu tartışmalı yapı adasının restorasyon projesine tepkiler devam ediyor. Ön cephedeki bitki motifi bezemeli rozet kırılarak yerine konulan yağmur gideri borusu özensiz bir restorasyon olarak nitelendi.

Safranbolu Çınar Sineması'nın restorasyonu bitti!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 1322'de yapıldığı tahmin edilen, cumhuriyet döneminden sonra "Çınar Sineması" olarak kullanılan ve 1970'te yıkılan tarihi binanın restorasyonu tamamlandı.

Konya Ereğli'de restorasyon çalışmaları başlıyor!

Ereğli ve Halkapınar’da yatırımları başlatarak vatandaşlarla buluşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli’de Ulu Cami, Kervansaray ve hamamın bulunduğu bölgede restorasyon projelerinin hazırlandığını söyledi.

Safranbolu'da "Belgesel Sinema Müzesi" oluşturulacak!

Safranbolu ilçesinde 1322'de yapıldığı tahmin edilen, 1970'te yıkılan tarihi Çınar Sineması, aslına uygun yapılarak "Belgesel Sinema Müzesi" olarak hizmet verecek. Yıl sonuna kadar inşaatının tamamlanacağı belirtildi.

Nar Film Festivali Açılış Kokteyli M1 Merkez Gaziantep AVM'de!

15 Mayıs günü saat 16.00 ‘daki panelle başlayacak Nar Film Festivali’nin Açılış Kokteyli aynı gün saat 19.30’da M1 Merkez Gaziantep AVM' Nakıpali Sineması’nda yapılacak.

Tarihi Çınar Sineması yeniden inşa edilecek!

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçenin tarihi kesiminde bulunan ve "Muallimler Birliği Binası" diye bilinen Çınar Sineması' nı yeniden aslına uygun olarak inşa edeceklerini söyledi...

Emek Sineması'nın restorasyonu için 1.100 parça söküldü!

Tarihi Emek Sineması'nın restorasyon çalışmaları için sinemadan tam 1.100 adet parça çıkarıldı..

Emek Sineması’nın tarihi bezemelerinin konservasyonuna başlandı!

Emek Sineması’ndan sökülen tarihi bezemeler, Seyrantepe’de kurulan restorasyon atölyesine taşındı. Emek’ten -yaklaşık 2 ayda- sökülen 1100 parça tavan süslemesinin konservasyon çalışmasının 10 ay süreceği belirtildi...

Yürüyen Köşk'te restorasyon çalışmaları başladı!

Ulu Önder Atatürk'ün bir çınar ağacının dalın kesilmemesi için 4 metre kaydırttığı Yürüyen Köşk'te restorasyon çalışmaları başladı

Çınar Sineması restorasyon Haberi

Çınar Sineması restorasyon

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçenin tarihi kesiminde bulunan ve "Muallimler Birliği Binası" diye bilinen Çınar Sineması'nı yeniden aslına uygun olarak inşa edeceklerini söyledi. Aksoy, 1970 yıllında kendiliğinden yıkılan binanın eldeki arşiv ve fotoğraflardan yola çıkarak yapılacağını dile getirererek, "İlçemizde bulunan tarihi eserleri yaşayarak koruyup gelecek kuşaklara aktarma gibi görevlerimiz var. Bu bağlamda 1322 yılında yapıldığı tahmin edilen binaya yeniden işlev kazandıracağız. Binanın yapımında bir hata yapmamak için çok titiz çalışacağız. özel bir ekiple bu iş yapılacak" diye konuştu.Aksoy, yeniden yapılacak binanın yine kültür hizmetlerinde kullanılacağını kaydetti.


Yeni Şafak...