29 / 04 / 2024

Çinçin Mahallesinin adı değişti mi

Çinçin Mahallesinin adı değişti mi

“Polisin bile zor girdiği mahalle” sıfatıyla hafızalarda yer eden Çinçin, “Gültepe” ismini aldı. Bölgede bugüne kadar toplam 3 bin 200 gecekondunun yıkımı gerçekleşti.

1931'de çimento fiyatlarını düşürmek için adım atılmış!

Çimento fiyatları günümüzde olduğu gibi geçmişte de gündemin önemli konuları arasında yer almış. 1931 yılında çimento fiyatları düşürmek için bir adım atılmış. İşte ayrıntılar...

Çimento sektöründe sürdürülebilir üretim için ilk adım atıldı!

Çimento ve klinker üretiminde sürdürülebilir teknolojileri tartışmak, iş birliği ve ilham getirecek ortamı yaratmak için'' CUSCIT'' adı verilen platformlar dizisi oluşturuldu.

İzmir Ödemiş'te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan Güney Çevre Yolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in sağlıklı gelişimi adına geniş kapsamlı düşünerek geleceğe ışık tutan imar planı düzenlemelerine imza attıklarını belirtti.

Altın yükseliş için ilk adımı attı! Gram altın tekrar 1700 liranın üzerinde! 7 Ekim Cumartesi altın fiyatları ne kadar?

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.  Altın bugün yükseliş için ilk adımı attı. Gram altın 1600'lü seviyelerden tekrar 1700 liranın üzerine çıktı. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? 7 Ekim 2023 altın fiyatları kaç lira? 7 Ekim Cumartesi altın fiyatları ne kadar?

Türk Hava Yolları'ndan radikal karar! İşte AnadoluJet'in yeni adı

Türk Hava Yolları, "AJet" ismiyle yeni bir şirket kurulduğunu ve AnadoluJet'in faaliyetlerinin bu şirkete devredildiğini duyurdu. İşte şirketin yeni adı...

Kur korumalı mevduat için Merkez Bankası'ndan yeni adım!

Son dakika haberine göre Merkez Bankası, kur korumalı mevduat (KKM) için yeni adım attı. 1 Haziran tarihinden itibaren açılacak veya yenilenecek KKM hesaplarında prim ödemesi vade sonunda yapılabilecek.

Stresli bir süreçten keyifli taşınma deneyimi için 10 Adım!

Taşınma süreci herkes için stresli bir deneyim olabilir. Ancak doğru planlama ve hazırlık ile bu süreci keyifli hale getirebilirsiniz. İşte size 10 adımda sorunsuz bir taşınma için ipuçları...

FED'in dolar raporu ortaya çıktı! Banka koşulsuz taahhüt verdi

ABD Merkez Bankası FED'in enflasyonla mücadele ve doların küresel piyasalarda güçlü konumunu sürdürebilmesi için attığı adımlara ilişkin hazırladığı 'Para Politikas Raporu' yayınlandı. Bankanın yılda iki kez hazırladığı raporda "koşulsuz" taahhüt bulunuyor.

ABD'den kripto para yasağı için ilk adım geldi!

ABD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto düzenlemesi için yeni yasa tasarısı hazırladı. Amerika söz konusu bu yasayla “kriptoyu kısıtlamadan mevcut yasalara dahil etmek” istiyor.

Türkiye'nin zam şampiyonu kırmızı et için kritik adım atıldı! Et fiyatları düşecek mi?

Son zamanlarda yüksek fiyatlarla adından sıkça söz ettiren kırmızı et fiyatları için kritik adım geliyor. Peki kırmızı et fiyatlarının düşmesi için hangi adımlar atılacak? İşte ayrıntılar... 

Emeklilikte yaşa takılanlar için 5 formül!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu gündemdeki yerini korurken EYT için 5 adımlı yol haritasının belirlendiğine dikkat çekildi.

Konut fiyatları için yol haritası belirleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomide yol haritasının belirleneceğini dile getirerek konut fiyatlarının aşağı çekilmesi için gerekli adımların atılacağını dile getirdi. 

Çin emlak vergisi denemeleri için yeni adım atabilir!

Emlak vergisi için denemeler yapan Çin Hükümeti'nin denemelerini Shenzhen, Hainan ve Zhejiang`ın olduğu daha fazla bölgeye yayması bekleniyor. 

Çinçin Mahallesinin adı değişti mi Haberi

Çinçin Mahallesinin adı değişti mi

“Polisin bile zor girdiği mahalle” sıfatıyla hafızalarda yer eden Çinçin Mahallesi, parkları, eğitim merkezleri, toplu konutları, yeşil alanları, yüzme havuzlarından oluşan yeni yeni yüzüyle “Gültepe” ismini aldı. 


3 bin 200 gecekondunun yıkıldığı Çinçin bölgesinde 14 dev bloktan oluşan bir kompleks inşa edildi.Tek bir bloğun 16 kat şeklinde dizayn edildiği projesi 48 bin 173 metrekare alan üzerine hayata geçirildi. 'Çinçin 1. Etap Toplu Konut Projesi' ile 784 konut yapıldı. Projede 126 metrekarelik daireler hak sahiplerine teslim edildi.


2'nci etap çalışmaları TOKİ ile yürütüldü ve 2010 yılında tamamlanan 664 daire hak sahiplerine teslim edildi.


3'üncü etap çalışmaları kapsamında 600 gecekondu yıkıldı. 76 bin metrekarelik alana kurulan konutlar, 19 blok ve 894 daire olarak 2014 yılında tamamlandı.


Gültepe Mahallesine kadınlar ve erkekler için iki ayrı havuzu...