12 / 05 / 2024

çinde enflasyon arttı mı

çinde enflasyon arttı mı

Çin'de enflasyonun belirleyici unsuru tüketici fiyat endeksi haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 arttı. Diğer yandan toptan seviyedeki enflasyonu ölçen üretici fiyat endeksinin ise geçen ay yüzde 1,1 düştüğü kaydedildi.

Elektrikli otomobil satışları yüzde 335 arttı!

Ülkemizde otomobil pazarında elektrikli otomobil satışları, 2023 yılının ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine kıyasla 4 kattan fazla arttı ve 4 bin 670'e yükseldi.

Böylesi 20 yılda bir olur! Enflasyon rakamlarında tarihe geçtik

2023 yılına girmemiz ve asgari ücrete gelen zamlardan sonra bir türlü doğrulamayan ''enflasyon'' ile beraber alım gücü daha da düşmeye başladı. Tüketici fiyatları ocak ayında yüzde 6.65 oranında arttı ve son 20 yılın en yüksek ocak ayı enflasyonu olarak tarihe geçti.

Böylesi görülmedi! Bu altcoinin fiyatı bir gün içinde tam yüzde 60 arttı!

Kripto para piyasasında bugün oldukça hareketli bir gün yaşandı. Bir altcoinin fiyatı gün içerisinde yaklaşık yüzde 60 artarak tüm dünyada şaşkınlık uyandırdı. Peki bu altcoin hangisi ve fiyatı saatler içinde neden bu kadar arttı?

Son dakika... Altın fiyatları yükseliyor! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları arttı! Herkes bu rakamlara bakıyor

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününe düşüşle başlarken gün içinde değer kazanarak tekrar yükseliş geçti. Altın fiyatlarının yükselmesi ile 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları da arttı. Peki  bugün güncel altın bilezik fiyatları ne kadar? 8 Kasım 2022 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyat

İngiltere’de enflasyon kriz yarattı! 40 yılın zirvesini gördü!

İngiltere'de enflasyon, enerji ve gıda fiyatları liderliğinde yükselişini devam ettirerek eylül ayında yıllık bazda yüzde 10,1 ile son 40 yılın zirvesine çıktı. İşte detaylar…

Euro Bölgesi’nde enflasyon yeni bir rekora koşuyor! Avrupa’da enflasyon oranı kaç olacak?

Euro bölgesinde enflasyonun, yüzde 9.1 ile tarihinin en yüksek seviyesini görmesi bekleniyor. Yükselen enflasyon ile mücadele baskısı arttıkça da Avrupa Merkez Bankası’nın büyük bir faiz arttırımı yapması öngörülüyor.

Fiyat İstikrarı Komitesi, enflasyon ve konut fiyatlarını masaya yatırdı! Önlem alınacak!

Fiyat İstikrarı Komitesinin 6'ncı toplantısı dün Bakan Nebati'nin önderliğinde gerçekleşti. Toplantıda enflasyon ve konut fiyatları masaya yatırıldı. İşte ayrıntılar...

ABD'de açıklanan enflasyon verilerine Bakan Yellen'den şaşırtan çıkış: Bunu kabul edemeyiz

ABD'de üretici fiyatları haziranda beklentileri aştı. Haziranda aylık yüzde 1,1'lik artış kaydeden üretici fiyatları, yıllık bazda yüzde 11,3 arttı. ABD Merkez Bankası (Fed), ÜFE de dahil olmak üzere tüm enflasyon göstergelerini takip ediyor.

Türkiye konut fiyatlarında zirvede! Son bir yılda fiyatlar yüzde 110 arttı!

2022 yılının ilk çeyreğinde Türkiye, konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği ülke oldu. Peki Türkiye'de kiralık ve satılık ev fiyatları ne kadar arttı? Diğer ülkelerde konut fiyatları ne kadar yükseldi? İşte ayrıntılar...

Deutsche Bank CEO'su: Yüksek enflasyon toplumsal barışı tehdit ediyor

Almanya, yükselen enerji fiyatları ve enflasyon konusunda tarihi bir zorlukla karşı karşıya. Hükümet yetkilileri mevcut krizin birkaç ay içinde bitmeyeceğini dile getiriyor. Avrupa'nın en büyük ekonomik gücü Almanya, yüksek enflasyonuun toplumsal barışı da tehidt etmesinden kaygılı..

Enflasyon arttı, ara zam geliyor! İşte şirketlerin çalışanlarına yaptığı zam oranları

Hızla artan enflasyon karşısında çalışanını korumak isteyen birçok şirket, yılbaşını beklemeden ara zam için harekete geçti. Zam oranları yüzde 50’e kadar çıkıyor.

Enflasyon rakamlarıyla baş edemeyen TÜİK’ten ilginç hamle

Türkiye İstatistik Kurumu bu ay itibarıyla enflasyon verileri içinde madde sepeti yayınlamayı durdurdu. Mayıs enflasyon verileri içinde madde fiyatları yer almadı. Fiyat listesinin yayınlanmamasına gerekçe olarak ise ilginç bir açıklama yapıldı.

Mayıs ayındaki enflasyon farkı ortaya çıktı! Yüzde 160'ı aştı

Milyonlarca insanın hayatını etkileyen enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre, yıllık enflasyon Mayıs'ta yüzde 73,50 aylık enflasyon ise yüzde 2,98 arttı. ENAG'ın hesaplamalarına göre bu rakam TÜİK'in heabından iki kat fazla çıktı.

çinde enflasyon arttı mı Haberi

çinde enflasyon arttı mı


Çin'de enflasyonun belirleyici unsuru tüketici fiyat endeksi haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 arttı.   Çin Ulusal İstatistik İdaresi, enflasyonun ülkenin kentsel alanlarında yüzde 2,4, kırsal alanlarında ise yüzde 2,1 yükseldiğini açıkladı.  


Ülkede enflasyon hesabında üçte bir oranında alınan gıda fiyatlarının geçen ay bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 arttığı belirtildi.  Diğer yandan toptan seviyedeki enflasyonu ölçen üretici fiyat endeksinin ise geçen ay yüzde 1,1 düştüğü kaydedildi....