08 / 05 / 2024

çinde gayrimenkul sektörü

çinde gayrimenkul sektörü

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin, soğumaya başlayan emlak piyasasını canlandırmak amacıyla harekete geçti. Son aylarda gayrimenkul piyasasında fiyatlar hızla gerilemeye başlayınca bazı eyaletler sektördeki kısıtlamaları kaldırmaya başladı...

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi beklentisi içinde!

Gayrimenkul sektöründe 2023 yılının ilk yarısını değerlendiren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, deprem ve seçimler nedeniyle durağanlaşan piyasaların, düşük faizli kredi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Gayrimenkul sektörünün 2. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde inceleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 2. Çeyrek Raporu'na göre ev fiyatları 2021'in ilk çeyreğinde en yüksek seviyelerini gördü. 

Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Güney Afrika Şubesi (MÜSİAD Güney Afrika), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iş birliğinde gerçekleştirilen çevrim içi panelde Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı...

Gayrimenkul sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotifi!

TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi niteliğinde olduğunu belirtti. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da gayrimenkul danışmanlığı konusunda mesleki belgesi olmadan bu işi kayıtsız yapan kişiler için belge zorunluluğu getirildiğini açıkladı...

Gayrimenkul sektörünü ne bekliyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs, ekonomiyi de etkiledi. Ekonomik tedbirler açıklandı, 11 sektöre destek verildi ama gayrimenkul değerleme sektörü alınan tedbir paketi içinde yer almadı. Peki 2020 gayrimenkul sektöründe nasıl geçecek? Gayrimenkul sektörünü ne bekliyor?

2019'un ilk çeyreğinde gayrimenkul sektörü yüzde 2.7 büyüdü!

Yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıklandı. İMSAD Mayıs 2019 Sektör Raporu’nda, gayrimenkul sektörünün yüzde 2.7 büyüdüğü ifade edildi.

Gayrimenkul sektörü 5-6 Aralık'ta RE 360'da buluşacak!

ALKAS tarafından 'gayrimenkul sektörünün büyük buluşması' RE 360'ın tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantı, Alkas Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkas ile Alkas Genel Müdürü Yonca Aközer'in ev sahipliğinde Zorlu Center'da gerçekleşti..

Gayrimenkul sektörü 2017 umudunu koruyor!

Gayrimenkul sektörü zor bir yılı geride bırakırken 2017'ye umutla bakıyor. Darbe girişiminden 1 hafta sonra Emlak Konut GYO önderliğinde sektörü canlandırıcı ilk adımlar atıldı, bunu sektörün çatı örgütü GYODER takip etti. Bu kampanyalara bir de KDV indirimi ve bankaların faiz indirimi ekledi.

İzmirli yatırımcılar, KKTC gayrimenkul sektörüne göz dikti!

BM gözetimindeki Kıbrıs müzakereleri İsviçre'de devam ederken İzmirli yatırımcılar, KKTC gayrimenkul sektörüne gözünü dikti. Dünyanın en güvenli ülkeleri sıralamasında ilk beş içinde yer alan KKTC'de yatırım fırsatlarının anlatıldığı İzmir toplantısı iş dünyasından büyük ilgi gördü.

Türk gayrimenkul sektörü yurtdışı turuna çıkacak!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri yurtdışı turuna çıkacak ve “Türkiye yatırım için doğru adres” mesajı verecek. Şirketler, 3 ay içinde yurt dışında 3 ayrı fuara katılacak. Eylül ayında Dubai, ekim ayında Kuveyt ve kasım ayında da Cidde Cityscape fuarlarına gidilecek.

İsmail Çoban: Gayrimenkul sektörüne girmekte geç kaldık!

Gayrimenkul sektörüne Güneşli'de yapımı devam eden projeyle adım attıklarını belirten Balance Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, bu alanda beş yıl içinde en iyi markalaşan şirket olmayı amaçladıklarını söylüyor.

Gayrimenkul sektöründe branlaşma başladı!

Gayrimenkul sektörü her geçen gün profesyonelleşmeye başladı. Artık sadece gayrimenkul işi yapmak yetmiyor, kendi içinde de branşlaşmaya başladı. Bunlardan biri de ’Ticari Gayrimenkul’

çinde gayrimenkul sektörü Haberi

çinde gayrimenkul sektörü

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin, soğumaya başlayan emlak piyasasını canlandırmak amacıyla harekete geçti. Son aylarda gayrimenkul piyasasında fiyatlar hızla gerilemeye başlayınca bazı eyaletler sektördeki kısıtlamaları kaldırmaya başladı.



Yavaşlama sinyelleri veren dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin, soğumaya başlayan  Emlak  piyasasını canlandırmak amacıyla harekete geçti. Son aylarda gayrimenkul piyasasında fiyatlar hızla gerilemeye başlayınca bazı eyaletler sektördeki kısıtlamaları kaldırmaya başladı. Çin Merkez Bankası da konut piyasasında gözlenen yavaşlamanın önünü geçmek ve gayrimenkul geliştirme şirketlerini desteklemek için adımlar atmaya başladı. 


Çin Merkez Bankası ilk kez konut alacakların tanımını genişletti. Banka, bir konutu olan ve bunun mortgage kredilerini ödemiş olanlarının, ikinci konut alımlarında ilk kez konut alanlar ile aynı haklara sahip olmalarını imkan sağladı. Bu şekilde ikinci konutunu alacaklar için yaptığı açıklamada, “Bir evi olan ve...