16 / 05 / 2024

Çindeki cam köprü

Çindeki cam köprü

Dünyanın en yüksek ve uzun cam tabanlı köprüsü Çin'de ziyaretçilere açıldı. Mühendisler köprünün sağlamlığını kanıtlamak için balyozla test yaptı.

1915 Çanakkale Köprüsü ayaklarında yarıya gelindi!

Temeli 3 yıl önce atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yarıya gelindi. Dünyanın en büyüğü olarak inşa edilen köprünün deniz içindeki ayakları, 17'nci blokların montajıyla 161 metre uzunluğa ulaştı...

Sakarya Arifiye Köprüsü tamamlandı!

Yatırımlarına devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Arifiye Türkçaybaşı ile Karaaptiler Mahalleri arasında inşa edilen 65 metre uzunluğunda 17 metre genişliğindeki köprüyü tamamladı.

Malatya'ya yeni köprü inşa ediliyor!

Yaklaşık 45 sene hizmet veren 5 metre genişliğindeki köprünün yerine Malatya Büyükşehir Belediyesi, 7 metre yüksekliğinde, 10 metre genişliğinde,  15 metre uzunluğunda kemerli köprü inşa ediyor.

Türk mühendislerden Uganda'ya köprü!

Türk mühendis liderliğindeki 9 uluslararası gönüllü mühendis, Uganda'da Bududa bölgesinin Bukalasi köyüne gitti. Mühendisler, köylülerle yaya köprüsü inşa etti.

Çin'e 6 milyon TL'lik cam köprü!

Çin'in güneybatısında yer alan Batai Dağı'nda görenleri hayrete düşüren cam köprü inşa edildi

Gaziantep Kemal Köker Köprüsü'nün altındaki binalar yıkıldı!

Gaziantep 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içindeki Kemal Köker Köprüsü'nün akıbeti merak konusu oldu. Köprünün altındaki dernek binalarının yıkımı gerçekleşti.

Erzincan Sırat on Fırat için 600 metrelik köprü inşa edilecek!

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde yürütülen "Sırat on Fırat" Projesi kapsamında inşa edilecek 600 metre uzunluğundaki ve 510 metre yüksekliğindeki asma yürüyüş köprüsü, bölgenin tanıtımına katkı sunacak.

Dünyanın en yüksek cam köprüsü kapatıldı!

Çin'de dünyanın en yüksek ve en uzun cam zeminli köprüsü, açılışından 13 gün sonra kapatıldı. 3,4 milyon dolara inşa edilen köprünün ne zaman açılacağı ise bilinmiyor.

Torbalı İZBAN köprüsünün girişindeki evler kamulaştırıldı!

İZBAN köprüsünün altında kamusallaştırılan evlerin hepsi boşaltıldı. Yıkımı bekleyen boş evlerin çoğu yıkıldı. Yıkılan evlerin yerine ESHOT aktarma merkezi yapılacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu yarın açılıyor!

Birçok özelliği bakımından Türkiye ve dünya mühendislik tarihi için büyük bir kilometre taşı olma niteliğindeki Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu yarın törenle açılacak.

Samsun Kalaycılı Köprüsü açılış için gün sayıyor!

Kalaycılı Mahallesi'ni şehrin karşı yakası ile birleştirecek olan 260 metre uzunluğunda,7 metre genişliğindeki 10 ayaklı köprüde çalışmalar bitti ve açılış için gün sayıyor.

Dünyanın en yüksek cam köprüsü Çin'de açıldı!

Dünyanın en yüksek ve en uzun cam zeminli köprüsü Çin'in Hunan eyaletinde açıldı. İsrailli mimar Haim Dotan tarafından tasarlanan köprü 3.4 milyon dolara mal oldu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün kuleleri son halini aldı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde montajı tamamlanan kule şapkalarının yerleştirilmesinin ardından, 322 metre yüksekliğindeki köprü kuleleri son halini aldı.

Çindeki cam köprü Haberi

Çindeki cam köprü

Dünyanın en yüksek ve uzun cam tabanlı köprüsü Çin'de ziyaretçilere açıldı. Mühendisler köprünün sağlamlığını kanıtlamak için balyozla test yaptı.



430 metre uzunluğunda 4 bin 700 metre yükseklikteki bu cam köprü üstünden geçenlerin aklını almaya yetiyor! 


Dünyanın en yüksek cam köprüsünün dayanıklılığını ölçmek isteyen mühendisler, köprüye balyoz vurdu. 

Cam tabanlı köprüsünün sağlamlığını kanıtlamak ve güvenilirliğini ispatlamak için böyle bir yola başvuran mühendisler, köprünün üzerinden otomobil de kullanarak köprünün sağlamlığını test ettiler. 


Akşam



Haber Star Gazetesinde şu şekilde yer aldı;


ÇİN'İN Tianmenshan Milli Parkı'nda 430 metre uzunluğunda bir cam köprü inşa edildi. Her biri 3 metreye 4.5 metre ölçülerinde 99 parçadan oluşan saydam köprü tam 300 metre yükseklikte. Camlar blokların son derece güvenli olduğunu belirten yetkililer yine de ziyaretçileri ikna etmekte zorluk çekiyor. Önceki gün cam köprünün...