19 / 05 / 2024

çinin demir ithalatı düştü mü

çinin demir ithalatı düştü mü

Dünyanın en büyük emtia alıcısı Çin’de petrol, bakır, demir gibi ana hammaddelerin ithalatı mayıs ayında düşüş yaşadı. Emtia finansmanındaki denetlemelerin artışı ve kredi daralmasının da ithalat talebini baskıladığı belirtiliyor.

Deniz Demir: Türkiye'de konut sahipliği 10 yıldır düşüyor! Eskiden memur ve emekli ikramiyeyle ev alırdı! 

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Türkiye'de konut sahipliğinin 10 yıldır düzenli olarak düştüğünü belirtti ve memurun da emeklinin de işçinin de konut alamadığını belirtti. İşte Deniz'in o açıklamaları...

Demir fiyatlarında beklenen indirim şimdi geldi! Demir resmen çakıldı! İşte 7 Eylül 2022 demir fiyat listesi

Milyonlarca kişinin beklediği demir indirim haberi şimdi geldi. Dolar kurunun tarihi zirvesine ulaşması ile üretici firmalar büyük baskı altında kaldı ve demir fiyatları düşmeye başladı. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? 2022 eylül demir fiyatları kaç lira? İşte günce demir fiyat listesi...

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Silivri'de İsmail Güney ve Ramazan Kiraz ortaklığında kuruldu. 

4 milyon kişinin 500 milyar liralık borcu yapılandırılacak!

AK Parti Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 4 milyon kişinin 500 milyar liralık borçlarının yapılandırılacağını bildirdi.

İnşaat sektöründe demir-çimento tartışması!

İnşaat sektöründe toparlanma başlarken bu kez ‘demir ve çimentoya zam’ konusu tartışmalara sebep oldu. Konut üreticileri “Yüzde 30’u aşan zam sektörü olumsuz etkiler” derken, malzeme üreticileri maliyetlerde yaşanan artış sebebiyle demir ve çimentoda fiyat yükselişinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Bazı demir çelik ürünlerinin ithalatına ilişkin geçici vergide süre uzatımı!

Bazı demir çelik ürünlerinde uygulanan ve geçici olarak artırılan gümrük vergilerinde süre uzatımlarına gidildi.

Bazı demir çelik ürünlerinin ithalatına geçici vergi!

Bazı demir çelik ürünlerine uygulanan gümrük vergilerinin 3 ay süreyle geçici olarak artırılması için karar verildi.

Saralar İnşaat Plastik Demir Tekstil İhracat İthalat Limited Şirketi kuruldu!

Saralar İnşaat Plastik Demir Tekstil İhracat İthalat Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kara tarafından kuruldu. 

Demir-çelik ithalatına yüzde 30 gümrük vergisi!

Dünya Ticaret Örgütü üyesi olmayan ülkelerden demir-çelik alımına yüzde 30 gümrük vergisi getirildi.

Demir-çelik ithalatına ek mali yükümlülük getirilmesine ilişkin karar!

Cumhurbaşkanlığı'nın Demir-Çelik Ürünleri İthalatında Geçici Korunma Önlemi Uygulanmasına İlişkin Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar ile demir-çelik ithalatına ek mali yükümlülük getirildi..

Demir-çelik ithalatına yüzde 25 ek mali yükümlülük getirildi!

Demir - çelik ithalatına geçici korunma önlemi alındı. Resmi Gazete'de yayınlanan kararla 200 gün süreyle yüzde 25 ek mali yükümlülük getirildi...

Demir ve çelik ürünlerinin ithalatında koruma önlemleri tebliği 2018!

İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ gereğince, demir ve demir ürünleri ithalatına bugünden başlamak üzere 200 gün süre ile yüzde 25 oranında geçici korunma önlemi uygulanacak...

İnşaatçıyı faiz değil demir fiyatları vuracak!

ABD'de çelik ve alüminyum ithalatına gümrük vergisi yeni siparişleri sekteye uğratırken, demir üretiminin yüzde 70 ihracata gitmesi fiyat artışına neden oldu. 

çinin demir ithalatı düştü mü Haberi

çinin demir ithalatı düştü mü


Dünyanın en büyük emtia alıcısı Çin’de petrol, bakır, demir gibi ana hammaddelerin ithalatı mayıs ayında düşüş yaşadı


Çin’in başlıca emtialardaki alımlarının şirketlerin siparişlerini önceki ayların alımlarının yarattığı stok fazlası sebebiyle yavaşlatmasıyla geçtiğimiz mayıs ayında azaldığı belirtildi. Güçsüzleşen talep sebebiyle düşen emtia fiyatları çelik fabrikaları ve kırıcı makine fabrikaları gibi zarar yapan şirketlerin siparişlerini azaltmasına sebep oldu. Öte yandan emtia finansmanındaki denetlemelerin artışı ve kredi daralmasının da ithalat talebini baskıladığı belirtiliyor. 


Dün açıklanan resmi gümrük verilerine göre Çin’in günlük petrol ihtalatı nisandaki rekor seviyesinden yüzde 9.4 düşerken, soya fasulyesi alımları da yılın en yüksek seviyesini gören bir önceki aya göre yüzde 8.2 azaldı. Demir cevheri, kömür ve bakır da düşüş yaşarken, kömür ve bakır ithalatındaki düşüşün bir sebebinin de yüksek yurtdışı fiyatları...