04 / 05 / 2024

Çinliler Türkiyede arsa mı arıyor

Çinliler Türkiyede arsa mı arıyor

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkan Yardımcısı Muharrem Yamaç Çinliler’in Avrupa ve Afrika’ya lojistik sıkıntısını aşmak için ‘harıl harıl’ Türkiye’de ortak ve arsa aradığını belirtti.

Yabancılar konutlarını satıyor, Avrupalı Türkler arsa alıyor! Arsa satışları resmen rekor kırdı!

Yabancılar yatırım yaptığı konutları satarken, Avrupalı Türkler arsa almaya başladı ve arsa satışları rekor kırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

Milli Emlak'tan 17 bin T'ye arsa, 18 bin TL'ye hobi bahçesi almak mümkün! Hem de tam 43 ilde!

Milli Emlak, atıl durumda bulunan hazine arazilerini ekonomiye kazandırmak için 43 ilde yer alan arsaları ve hobi bahçelerini satışa çıkardı. Mülkiyeti hazine adına kayıtlı olan bu arsalar, metrekare fiyatı dahil olmak üzere sadece 17 bin TL'ye, hobi bahçesi ve bağ bahçe olarak kullanılabilecek arsa

İstanbul'un arsa değeri 23,4 trilyon liraya ulaştı!

Mega kent İstanbul'un arsa değeri 23,4 trilyon TL'ye ulaştı. Peki arsa değeri en yüksek ilçeler hangileri?

Müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi!

Avukat Taha Hüseyin Çebi müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi ile ilgili bir makale kaleme aldı.

Etiler Ulus'ta göz kamaştıran arsa!

Etiler Ulus'ta son derece değerli bir arsa için kıyasıya pazarlıklar yapıldı.  Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer, bugünkü köşe yazısında söz konusu arsayı kaleme aldı.

Çinliler Türkiye'de arazi avına çıktı!

Türkiye'yi Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya dönük üretim üssü şeklinde konumlandıran Çin, ülkede arazi avına çıktı.

Çinliler, Türkiye'den konut alımında tüm zamanların rekorunu kırdı!

Türkiye'den en çok konut alan yabancılar listesinde ilk 20'de son dönemlerde bulunmayan Çinliler, 2020'nin ilk 9 aylık döneminde 659 adetle tüm zamanların yıllık rekorunu kırdı...

Çinliler Türkiye'den konut alımında 2'inci sıraya yerleşti!

Yabancıya konut satış oranları kayda değer bir oranda artış gösterdi. Türkiye'den konut satın alımında Çin 34 basamak birden yükselerek 2'inci sırada yerini aldı.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Samsun Büyükşehir'den 29.6 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Samsun'da 4 adet akaryakıt imarlı arsa ihale ile satışa çıkarılıyor. Satış ihalesi 1 Kasım'da gerçekleşecek...

Çinliler Türkiye'de gayrimenkul yatırımına odaklandı!

Lojistik, elektronik, enerji, turizm ve gayrimenkulde faaliyetlerini sürdüren Çinliler etki alanlarını genişletiyorlarç  Bank Of China ve ICBC’nin Türkiye’ye girişi sonrasında şirket akını daha da hızlandı ve Çinli şirket sayısı 1000’e yükseldi. 

Çinliler Türkiye'de yatırım için uygun proje arayışında!

Çinlilerin Türkiye’de yatırım için uygun proje arayışında olduğunu dile getiren JLL Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Ander, “İçinde AVM, otel, ofis olan gayrimenkul projeleriyle yakından ilgileniyorlar” diye açıklamada bulundu.

Çinliler Türkiyede arsa mı arıyor Haberi

Çinliler Türkiyede arsa mı arıyor

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Ergün Güler, başkan yardımcıları Fatih Özkadı ve Muharrem Yamaç ile birlikte toplantı düzenledi ve sektördeki gelişmelerle hedeflerini açıkladı. Güler, sektörün iç pazar ve ihracat dahil geçen yıl yüzde 6 büyüdüğünü, 2016 için yüzde 5 büyüme öngördüklerini söyledi. Toplam üretimin 23 milyon adede yaklaştığını, bunun yüzde 75’inin ihraç edildiğini kaydeden Güler, “Sektörümüz 15 yılda yüzde 11 büyüdü. Büyümenin ana motoru ihracat. Devletin yaptığı destek programları şirketlere önemli avantajlar sağladı. İç piyasada 2015 yılı iç satışlarımız 6.4 milyon adet, ihracatımız ise 16.1 milyon adet olarak gerçekleşti. Sektörün toplam cirosu 30 milyar liraya ulaştı. Üyelerimiz 150 ülkeye ihracat yapıyor. Bunların içinde Avustralya dahi var. Çin Avusturalya’ya daha yakın olmasına rağmen, üyelerimizin yakaladığı teknolojik farklılıklar dolayısıyla...