18 / 05 / 2024

çmalıca cami\'nin adı

çmalıca cami\'nin adı

Radikal Gazete Yazarı Ahmet İnsel, Çamlıca Cami yapımı için Zaman Gazetesi Yazarı Ahmet Turan Alkan'ın yazısı üzerinden yorumlarını yapıyor. İşte o yazı!

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Arkatlı Evler: KİPTAŞ Pendik projesinin adı belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ tarafından Pendik Çamçeşme Projesi'nin adı belli oldu. 346 milyon 777 bin TL'ye mal olacak projenin ismi Arkatlı Evler olacak.

Çamlıca Camisi'nin maliyeti ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un her yerinden görünecek” diyerek nitelendirdiği Çamlıca Camisi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından cami için harcanan miktar belirlendi. 

Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu!

İstanbul'un yeni simgesi olacak Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu. 4.5 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen kule 29 Mayıs'ta açılacak.

Levent Cami'nin kaba inşaatının yüzde 75'i tamamlandı!

Levent Büyükdere Caddesi'nde yapımı devam eden Levent Cami'de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Cami'nin kaba inşaatının yüzde 75'i tamamlandı. 

Bartın'daki Kutlubeyazcılar Cami'nin inşaatı ödeneğe takıldı!

Bartın'a 10 kilometre mesafede inşa edilmeye başlanan 5 bin kişilik cami kaderine terk edildi. Kutlubeyazcılar Cami'nin yapımı, ödenek bitince durdu.

Rize Millet Bahçesi'nin adının değiştirilmesi mecliste!

Rize'nin Fındıklı ilçesindeki Millet Bahçesi'nin adının değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı "İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi" olarak değiştirildi.

Çamlıca Kulesi'nin açılışı gecikti mi?

Gazeteci Melih Aşık, "Çamlıca Kulesi'nin temeli 2016 yılının mart ayında atılmıştı. 2018 yılında açılacağı söylendi. Açılmadı. 2019 yılı sonunda açılacağı söylendi. Yılın sonuna geldik, yine açılmadı." diyor...

Büyük Çamlıca Camii’nin yakınındaki mahallede kentsel dönüşüm sürüyor!

Büyük Çamlıca Cami yakınlarındaki mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Mahallelilerden kentsel dönüşüme karşı çıkan mal sahiplerine tebligat gönderildi...

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Elazığ Merkez Cami'nin minaresi imar aykırı mı?

Elazığ merkeze bağlı Kuyulu Köyü’nde Devlet Hava Meydanları sınırları içerisinde olan Merkez Cami'nin minaresinin imara aykırı olduğu ortaya çıktı...

Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi'nde zoraki dönüşüm!

Büyük Çamlıca Cami’nin dibindeki Kirazlıtepe Mahallesi'nde zoraki kentsel dönüşüm yaşanıyor.

çmalıca cami\'nin adı Haberi

çmalıca cami\'nin adı

Çamlıca'da çok büyük bir cami yapılması fikri ilk kimden çıktı bilmiyoruz ama bunu kamusal alanda ilk dile getiren Tayyip Erdoğan oldu. Bir öneri olarak bile değil, kararı verilmiş, projesi yapılmış ve altyapı çalışmaları başlamış bir girişim olarak bunu sundu. Sadece Çamlıca Tepesine bir cami yapılacağını değil, bunu dünyanın sayılı büyük (en büyük) camilerinden olacağını da ima etti. Söylediğinde bir tek eksik nokta vardı. Onu da kendisinin söylemesinin uygun olmayacağını elbette biliyordu. Eksik kalan o bilgi, İstanbul'a Asya yakasından tepeden bakacak ve ünyanın en büyük camilerinden biri olacağı fısıldanan bu caminin adının hemen olmasa da muhtemelen bir zaman sonra Recep Tayyip Erdoğan Camii olacağı idi. Camiler genellikle onları yaptıranların ismini taşır. TOKİ'nin muhtemelen inşa edeceği bu caminin finansmanının kamu kaynaklarından...