13 / 05 / 2024

Çobantepe Tepeüstü Yerleşimi

Çobantepe Tepeüstü Yerleşimi

Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesi, Çobantepe Mahallesi, 59 ve 358 parsellerde Kahramanmaraş Müze Müdürlüğü uzmanlarınca tespit edilen Tepeüstü yerleşiminin tesciline ilişkin, 1. derece sit alanı kararı verildi...

Tepe İnşaat'ta bayrak değişimi! Atila Kemal Oğuz, görevini Şafak Kolay'a devrediyor!

1969 yılında kurulan ve yıllar içinde faaliyetlerini yurt içi ve yurt dışında genişleterek büyük bir şirketler grubuna dönüşen Tepe İnşaat'ta 14 yıldır genel müdürlük görevini yürüten Atila Kemal Oğuz, Şafak Kolay’a devrediyor. 

Ümraniye Tepeüstü Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Ümraniye ilçesi, Tepeüstü mahallesi, 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

120 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 17 Şubat 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler kurulumu ve yerleşimi ile son derece pratik konut tipidir. Bu yapılar özellikle son yıllarda çok tercih edilmeye başlandı. Peki prefabrik evler ne kadar? İşte detaylar!

Öztürk Yapı İnşaat Limited Şirketi Tepeüstü Şubesi açıldı!

Öztürk Yapı İnşaat Gıda Turizm Ulaştırma İthalat İhracat Sanayi Limited Şirketi Tepeüstü Şubesi Ümraniye’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ersin Öztürk tarafından açıldı.

Bursa Nilüfer'de üst hakkı tesisi kurularak kiralama ihalesi!

Bursa İli Nilüfer Belediye Başkanlığı, Gümüştepe Mahallesi'ndeki 19 bin 3 metrekarelik parsel üzerinde 15 yıl süreli üst hakkı tesisinin kurularak kiralanması işi ihale ediyor.

Bakanlık onayladı! Fayın üstü yerleşime kapandı!

Geçtiğimiz yıl 22 Ocak’ta Manisa’da yaşanan deprem sonrasında Kırkağaç fayında inceleme başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan rapor sonucu, bir yılda 8 bin depreme neden olan fay hattının üzeri yerleşime kapandı.

Sit alanı Akçalı Antik Yerleşimi'nden üreticilerin tahliye edilmesi kararı mecliste!

Hatay'ın Arsuz ilçesinde bulunan ve sit alanı olan Akçalı Antik Yerleşimi'nden zeytin üreticilerinin tahliye edilmesi kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yerleşimi düzenleyen 'Fay Yasası' önerisi!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, ''Diri faylar üzerinde çok sayıda yerleşim birimi ve önemli mühendislik yapıları var, ancak bu bölgelerde yerleşimi düzenleyen bir ‘Fay Yasası’ yok” diye konuştu.

Gülşen'den 'Londra’ya yerleşti’ iddialarına sert tepki!

Gülşen, hakkında çıkan ‘Londra’ya yerleşti’ iddialarına sert tepki gösterdi. adL+Cengiz Abazoğlu'nun defilesine çıkan sanatçı, “Londra’da bir stüdyomuz var, biz yıllardır gider gelir ve orada zaman zaman çalışırız. Ancak İngiltere’de ev falan almadık'' dedi.

Yasa dışı Yahudi yerleşimi kurulmasına onay!

İsrail ve ABD arasında 'Yüzyılın Anlaşması" olarak gösterilen planda işgal altında olan Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin "İsrail'e ilhakının" da gündeme geldi.

Sultangazi'ye metro ve tramvay müjdesi!

Yerel seçimler için hazırladığı projeleri anlatan Sultangazi AK Parti Belediye Başkan adayı Abdurrahman Dursun, yeni dönemde Vezneciler- Sultangazi- Fenertepe metro hattı ile Habibler-Tepeüstü tramvay hatlarının hayata geçirileceğini söyledi.

Dre Otomotiv Ekspertiz Hizmetleri Limited Şirketi İstanbul Tepeüstü Şubesi açıldı!

Dre Otomotiv Ekspertiz Hizmetleri Limited Şirketi İstanbul Tepeüstü Şubesi bugün Ümraniye'de 20 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Beştepe 15 Temmuz Müzesi için ilk kazma vuruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılması talimatını verdiği Beştepe 15 Temmuz Müzesi'nin temeli atıldı. Müze, Cumhurbaşkanlığı’nın karşısındaki Şehitler Abidesi’nin yanındaki alana inşa edilecek.

Çobantepe Tepeüstü Yerleşimi Haberi

Çobantepe Tepeüstü Yerleşimi

KÜLTÜR VARLIKLARI VE MÜZELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ADANA KÜLTÜR VARLIKLARINI

KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR

                                                                                                                 46.06.65

TOPLANTI TARİHİ VE NO   : 24.07.2014-109                           TOPLANTI YERİ

KARAR TARİHİ VE NO        : 24.07.2014-4016                                 ADANA

Kahramanmaraş ili, Türkoğlu ilçesi, Çobantepe Mahallesi, 59 ve...