14 / 05 / 2024

codelco bakır fabrikası şili

codelco bakır fabrikası şili

Şili’nin Puchuncavi bölgesinde dünyanın en büyük bakır üretim fabrikası olan "Codelco"nun çalışanları protesto gösterisi düzenledi. Hükümetin Şili'nin Çernobili olarak bilinen Ventanas bölgesinde bulunan fabrikayı kapatma kararı almasının ardından çalışanlar, fabrika bahçesinde toplandı.

Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları resmen uçtu! 8 Aralık 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına zam haberleri gelmeye devam ediyor. Bugün hurda fiyatlarına büyük zam gelirken bakır ve demir hurda fiyatları resmen uçtu. Hurda fiyatları bugün ne kadar oldu? 8 Aralık 2022 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatları resmen fırladı! Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? 7 Aralık 2022 hurda fiyat listesi

Son zamanlarda hurda fiyatlarına peş peşe zam gelmeye başladı. Gelen zamlarla birlikte hurda fiyatları resmen fırladı. Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? 7 Aralık 2022 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına rekor zam geldi! Demir ve bakır hurda fiyatları resmen fırladı! 5 Aralık 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatları haftaya zamla başladı. Bugün hurda fiyatlarına rekor zam geldi. Gelen zamlarla birlikte demir ve bakır hurda fiyatları resmen fırladı. Hurda fiyatları bugün ne kadar? 5 Aralık 2022 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatları resmen fırladı! Demir ve bakır hurda fiyatlarına büyük zam geldi! 3 Aralık 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına bu hafta peş peşe zam geldi Gelen zamlarla birlikte demir ve bakır hurda fiyatları resmen fırladı. Güncel hurda fiyatları ne kadar? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira? 3 Aralık 2022 bakır ve demir hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına büyük zam! Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? 2 Aralık 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına haftanın son günü büyük zam geldi. Gelen zamlar bakır ve demir hurdanın fiyatlarını uçururken vatandaşlar güncel hurda fiyatlarını araştırıyor. Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? 2 Aralık 2022 Hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına dev zam geldi! Fiyatlar resmen fırladı! 1 Aralık 2022 bakır ve demir hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına bugün bir zam haberi daha geldi. Gelen zamla birlikte hurda fiyatları resmen fırladı! Güncel hurda fiyatları ne kadar? 1 Aralık 2022 bakır ve demir hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatları resmen fırladı! Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira oldu? 30 Kasım 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatları 30 Kasım 2022 Çarşamba günü de yakından takip edilmeye devam ediyor. Son günlerde hurdaya gelen zamlar hurda fiyatlarını resmen fırlattı. Peki bugün bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira? 30 Kasım 2022 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına zam geldi! Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? 29 Kasım 2022 hurda fiyat listesi 

Hurda fiyatlarında oynaklık devam ediyor. Dün 2,00 TL indirim gelen bakır hurda fiyatlarına bugün de zam geldi. Peki bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 29 Kasım 2022 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatları resmen dibe vurdu! Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? 28 Kasım 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına bugün indirim geldi. Gelen indirimle birlikte bakır hurda fiyatları resmen dibe vurdu. Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel 28 Kasım 2022 hurda fiyat listesi.

Demir ve bakır hurda fiyatlarına indirim geldi! Hurda fiyatları 2022 ne kadar? İşte 19 Kasım 2022 hurda fiyat listesi

Geçen hafta üst üste zam gelen hurda fiyatları rekor rakamlara ulaştı. Bu hafta ise hurda fiyatları düşmeye başladı. Hurdaya 3 TL indirim gelirken, hurda fiyatları gerilemeye başladı. Peki hurda fiyatları 2022 ne kadar? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira?

Demir ve bakır hurda fiyatları bugün ne kadar? Zam geldi mi? 17 Kasım 2022 güncel hurda fiyat listesi

Hurda ile ilgili son dakika gelişmeler yurt içi ve yurt dışı piyasalarda yakından takip edilirken, güncel hurda fiyat listesi araştırılıyor. Peki demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar? Hurda fiyatlarına zam geldi mi? İşte 17 Kasım 2022 güncel hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına dev zam geldi! Fiyatlar resmen uçtu! 14 Kasım 2022 bakır ve demir hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına bugün bir zam daha geldi. Gelen zam ile birlikte hurda fiyatları resmen uçtu. Peki Hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncel hurda fiyatları kaç lira? 14 Kasım 2022 bakır ve demir hurda fiyat listesi...

Hurda fiyatlarına büyük zam! Bakır ve demir hurda fiyatları resmen fırladı! 12 Kasım 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarında bu hafta içi büyük zam geldi. Gelen zamlarla birlikte bakır ve demir hurda fiyatları resmen fırladı. Peki bugün hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncel hurda fiyatları kaç lira? İşte 12 Kasım 2022 hurda fiyat listesi...

codelco bakır fabrikası şili Haberi

codelco bakır fabrikası şili

Dünyanın en büyük bakır üreticisi olan Şili'nin devlete ait madencilik devi Codelco'daki işçiler, hükümetin tesisin çevre sorunları nedeniyle kapatılmasını protesto etmek için Çarşamba günü büyük bir grev başlattı.

Codelco'nun sendikalarının çatı grubu olan Bakır İşçileri Federasyonu (FTC), Ventanas tesisinin açık kalması için hükümete yapılan çağrılarına rağmen kapatıldıktan sonra personel ve müteahhitler de dahil olmak üzere 50 bin işçinin grev yapmasının beklendiğini söyledi.

Sendika başkanı Amador Pantoja, Reuters'e verdiği demeçte, "İşçi ve işverenler arasındaki anlaşmazlıklar neredeyse bitti. Sakince bekleyeceğiz ve konuşma şansımız var mı diye bakacağız." açıklaması yaptı.

Ancak hükümet ve şirket, operasyonlar üzerindeki etkiyle ilgili endişeleri gidermek için hızla harekete geçti.

Maliye Bakanı Mario Marcel, grevin başlamasından saatler sonra düzenlediği basın toplantısında, "Maden sahalarında herhangi bir durma yok" dedi.

Codelco'nun geçici CEO'su Andre Sougarret, operasyonlarda...