18 / 05 / 2024

çöp vergilerini kim öder

çöp vergilerini kim öder

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çöp vergisine tabi tutuluyor. Peki çöp vergisini kimler öder? İşte çöp vergisi mükellefleri...

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi fiyatıyla dikkat çekti: Kahveseverlere en özel hediye

Kim güzel bir Türk kahvesine "hayır" diyebilir ki... Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi sizin için en güzel Türk kahvesini pişiriyor. Peki Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Bu fiyata kim alır diyorsanız sıkı durun! Ekim ayında satışları patladı!

İkinci el mi sıfır araç mı diye araştırıp fiyatları görünce de ikisinden vazgeçip bu fiyata kim alır ki diye düşünüyorsanız sizi şoke edecek bir bilgi için hazır olun. Bütün yıl boyunca satışları düşen otomobil sektöründe flaş bir gelişme yaşandı. Ekim ayında otomobil satışları arttı.

Ev alıp satarken tapu harcını kim öder?

Bir gayrimenkul almak istiyorsunuz ya da var olan bir gayrimenkulünüzü satmak istiyorsanız bu noktada tapu dairesinde ödemeniz gereken bazı masraflar bulunuyor. Peki, alıp satarken tapu harcını kim öder? İşte tüm merak edilenler...

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

Kim Kardashian, Hidden Hills'e taşındı!

Dünyaca ünlü magazin yıldızı Kim Kardashian'ın, müzisyen eşi Kanye West'in psikolojik sorunlar yaşayıp ve hastaneye yatırılmadan önce evi terk ettiği ortaya çıktı.

İşyeri çöp vergisini kim öder?

Çöp vergisi belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar ödeniyor. Peki, işyeri çöp vergisi nasıl ödenir? İşyeri çöp vergisini kim öder?

Mesken çöp vergisini kim öder?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çöp vergisi ödeniyor. Peki, mesken çöp vergisini kim öder?

Kiracı çöp vergisi öder mi?

Çöp vergisi, işyerleri için belediyeye ödenen vergi oluyor. Meskenler için de çöp vergisi ödeniyor. Ancak meskenlerde bu vergi su faturalarına yansıtılıyor. Peki, vergiyi kim öder? Kiracı çöp vergisi öder mi?

Dükkan çöp vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki, dükkan çöp vergisini kim öder?

Kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Kat mülkiyeti kanununa göre inşaat çalışmaları tamamlanıp iskan izni alındığı zaman, bu bölüm "arsa" yerine "bina" olarak değiştirilerek kat mülkiyeti tapusu elde edilebiliyor.Peki, kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

İstanbul’u kim süpürecek belli değil!

İstanbul Belediyesi'nin sokak süpürme işi için düzenlediği ihaleyi kendi firması İSTAÇ kazandı. Belediyenin kendi kendine iş verdiğini belirten Kamu İhale Kurumu ise ihaleyi iptal etti.

Mehmet Şimşek: Konutta 1 milyarlık vergi kaçağı çıktı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sürekli konut satışı yapıp vergilerini düzgün ödemeyenleri yakın markaja aldıklarını belirterek, "Hiçbir sektörde kayıtdışılığa tahammülümüz yok. konut satışlarında 1 milyar lira civarında vergi kaybı tespit etti" dedi...

çöp vergilerini kim öder Haberi

çöp vergilerini kim öder

Çöp vergisini kimler öder?

Çöp vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetleri için; bu hizmetlerden faydalanan konut ve işyeri kullanıcıları tarafından ödeniyor. 


Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisine; Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar tabi tutuluyor.


Çöp vergisinden muaf olan binalar:

Genel ve katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyeler, köyler, bunların kuracakları birlikler, darülaceze ve benzeri kuruluşlar ve üniversiteler tarafından  münhasıran hizmetlerinde kullanılan binalar, Kızılay Genel Merkezi ile şubeleri ve kampları, Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtları ile umuma açık  ibadet yerleri, karşılıklı olmak şartıyla elçilik ve konsolosluk hizmetlerinde kullanılanlarla elçilerin ikametine mahsus olan binalar, milletlerarası kuruluşlar ve bunların temsilcilikleri tarafından kullanılan binalar ile bunların...